Ухвала
від 11.06.2018 по справі 643/7531/18
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/7531/18

Номер провадження 1-кс/643/2250/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.06.2018 року м. Харків

Московський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши у судовому засіданні в м. Харкові в залі суду клопотання слідчого Московського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області капітана поліції ОСОБА_4 , погоджене прокурором Харківської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_3 ,

про дозвіл на проведення обшуку офісу АДРЕСА_1 , в якому здійснюють свою діяльність ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , приміщення якого на праві приватної власності належить відкритому акціонерному товариству "БУДПРОЕКТТРЕЙДІНГ" код ЄДРПОУ 35352304

за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017221040000101 від 08.12.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто прохання надання та отримання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло вищезазначене клопотання.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що 08.12.2017 до Харківської місцевої прокуратури №4 надійшла заява ОСОБА_7 про те, що Голова Манченківської селищної ради Харківського району Харківської області ОСОБА_8 вимагає неправомірну вигоду за надання йому земельної ділянки на території Манченківської селищної ради.

Відомості про кримінальне правопорушення, відповідно до вимог ч.ч. 1, 4 ст.214 КПК України внесено прокурором Харківської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.12.2017 за №42017221040000101, за попередньою кваліфікацією ч. 3 ст. 368 КК України, тобто прохання службової особи надати неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_8 , перебуваючи на посаді Голови Манченківської селищної ради Харківського району Харківської області, використовуючи своє службове становище, за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА_5 вимагає у ОСОБА_7 неправомірну вигоду за надання йому земельної ділянки на території Манченківської селищної ради Харківського району Харківської області та сприяння в отриманні відповідної погоджувальної документації.

Під час досудового розслідування, на виконання доручення прокурора у вказаному кримінальному провадженні, від Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Харківській області надійшла інформація про те, що ОСОБА_8 зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , знаходиться на посаді голови Манченківської селищної ради, будівля якої розташована за адресою: АДРЕСА_3 , пересувається на автомобілі марки ВАЗ, моделі 2121 Нива, державний номерний знак НОМЕР_1 , тому за місцем проживання, або за місцем роботи чи в належному йому автомобілі ОСОБА_8 може зберігати комп`ютерну техніку, носії інформації з електронними документами, господарську документацію, що підтверджує його неправомірну діяльність та грошові кошти, отримані внаслідок такої діяльності. Крім того, було встановлено, що спільниками ОСОБА_8 є ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , які проживають в орендованій квартирі за адресою: АДРЕСА_4 , здійснюють свою діяльність в офісі АДРЕСА_1 , крім того, ОСОБА_5 має у власності та використовує автомобіль марки SKODA, моделі FABIA, державний номерний знак НОМЕР_2 , тому за місцем проживання останніх, або за місцем їх роботи чи в автомобілі, що належить ОСОБА_5 , може зберігатися комп`ютерна техніка, носії інформації з електронними документами, господарська документація, що підтверджує неправомірну діяльність ОСОБА_8 та його спільників ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , та грошові кошти, отримані внаслідок такої діяльності.

Таким чином, на даний час наявні підставі вважати, що комп`ютерна техніка, носії інформації з електронними документами, господарська документація, що підтверджує неправомірну діяльність ОСОБА_8 та його спільників ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , та грошові кошти, отримані внаслідок такої діяльності, можуть зберігатися за місцем роботи ОСОБА_6 та ОСОБА_5 в офісі №208/2, який розташований на 2 поверсі будівлі за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 8, які можливо відшукати під час проведення обшуку.

Доступ майна, яке планується відшукати під час проведення обшуку неможливо отримати у добровільному порядку шляхом його витребування відповідно до частини другої статті 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, оскільки виявлення вищевказаного майна, прямо свідчить про причетність зазначених осіб до вчинення тяжкого злочину, що потягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі, тому при зверненні органу досудового розслідування про доступ до речей і документів у добровільному порядку шляхом витребування речей, може призвести до їх знищення чи спотворення, що унеможливить у подальшому можливість збирання доказової бази та встановлення важливих обставин кримінального правопорушення.

Відповідно до даних електронного сервісу Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, нежитлові приміщення 2-го поверху № 14-16, 16а, 16б, 17-26, 26а, 26б, 26в, 27-29, 29а, 29б, 29в, 29г, 29д, 30-37 площ. 796,9 кв.м. в літ. А-6 за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 8 на праві приватної власності належать відкритому акціонерному товариству "БУДРОЕКТ-ТРЕЙДІНГ"код ЄДРПОУ 35352304, нежитлові приміщення 2-го поверху № 1, 2, 5, 6, 8, 8а, 9, 9а, 10, 11, 11а, 12, 13, 13а, 13б площ. 277,0 кв.м. в літ.А-6 за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 8 на праві приватної власності належать відкритому акціонерному товариству "БУДПРОЕКТТРЕЙДІНГ" код ЄДРПОУ 35352304.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, та має значення для кримінального провадження, а саме комп`ютерної техніки, носіїв інформації з електронними документами, господарської документації, що підтверджує неправомірну діяльність ОСОБА_8 та його спільників ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , та грошових коштів, отриманих внаслідок такої діяльності, виникла необхідність в отриманні дозволу на обшук приміщення офісу №208/2, який розташований на 2 поверсі будівлі за адресою: АДРЕСА_5 .

Вищевказане майно, яке планується відшукати під час обшуку, має значення для досудового розслідування, оскільки після його відшукання воно матиме значення речових доказів та буде використане під час досудового розслідування та подальшого судового розгляду.

Слідчий зазначає, що підставою для проведення обшуку є сукупність підстав вважати, що комп`ютерна техніка, носії інформації з електронними документами, господарська документація, що підтверджує неправомірну діяльність ОСОБА_8 та його спільників ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , та грошові кошти, отримані внаслідок такої діяльності, можуть зберігатися за місцем роботи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в офісі №208/2, який розташований на 2 поверсі будівлі за адресою: АДРЕСА_5 , а також те, що іншим шляхом відшукати зазначене майно не можливо.

В судовому засіданні прокурор та слідчий клопотання підтримали, просили задовольнити.

Заслухавши прокурората слідчого,дослідивши клопотання, матеріали кримінального провадження, суд прийшов до висновку, що клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам щодо судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

На підставі викладеного, та приймаючи до уваги, що в офісі АДРЕСА_1 , можуть знаходитися речі, котрі містять відомості, що можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а саме, комп`ютерна техніка, носії інформації з електронними документами, господарська документація, яка стосується ОСОБА_7 , що підтверджує неправомірну діяльність ОСОБА_8 та його спільників ОСОБА_5 і ОСОБА_6 клопотання слідчого в цій частині є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

В решті вимог клопотання не підлягає задоволенню, оскільки на час розгляду клопотання не передбачається довести, що грошові кошти які можуть бути відшукані, отримані внаслідок неправомірної діяльності.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 107, 234-235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання задовольнити частково.

2. Надати слідчому Московського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому Московського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_9 , слідчому Московського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому Московського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , прокурору Харківської міської прокуратури №4 ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку офісу АДРЕСА_1 , в якому здійснюють свою діяльність ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , приміщення якого на праві приватної власності належить відкритому акціонерному товариству "БУДПРОЕКТТРЕЙДІНГ" код ЄДРПОУ 35352304, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: комп`ютерної техніки, носіїв інформації з електронними документами, господарської документації, яка стосується ОСОБА_7 , що підтверджує неправомірну діяльність ОСОБА_8 та його спільників ОСОБА_5 і ОСОБА_6 .

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

3.Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення11.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74625600
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —643/7531/18

Ухвала від 11.06.2018

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Погасій О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні