Ухвала
від 24.05.2018 по справі 757/25306/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25306/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 травня 2018 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,за участюслідчої ОСОБА_3 розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотаннястаршого слідчогогрупи Головногослідчого управлінняНаціональної поліціїУкраїни старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

23травня 2018року впровадження слідчогосудді Печерськогорайонного судум.Києва ОСОБА_1 надійшло клопотаннясторони кримінальногопровадження №42018100000000018від 09.01.2018року старшогослідчого групиГоловного слідчогоуправління Національноїполіції України старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 за погодженням із прокурором відділу Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_5 про проведення обшуку в приміщенні яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 та перебуває у користуванні ТОВ «Антикор Плюс», код ЄДРПОУ 34518973, право власності на яке зареєстровано за ОСОБА_6 .

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, внесеному 09.01.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018100000000018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2015-2016 років службові особи регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» та ТОВ «Гідроінжбуд», ТОВ «Антикор Плюс», ТОВ «ВКФ Атон», ТОВ «Трейд Хоумс», TOB «ТМ Бест Лайн» та ТОВ «Бріллайн», вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості чим спричинили тяжкі наслідки.

Зокрема, в рамках укладеного договору між Південно-Західною залізницею та ТОВ «Гідроінжбуд» останні виконували будівельно-монтажні роботи по будівництву залізнично-автомобільного переходу через р. Дніпро у м. Києві.

Так, протягом 2015-2016 років службовими особами Залізниці укладено додаткові угоди із ТОВ «Гідроінжбуд» на роботи з антикорозійної обробки Дарницького мосту у м. Києві на суму близько 100 млн. грн.

Відповідно до отриманої інформації, за результатами виконання доручення оперативними співробітниками СБ України встановлено, що за адресою: Чернівецька обл., м. Новодністровськ, Квартал 22, будинок 1, ТОВ «Антикор Плюс», код ЄДРПОУ 34518973 здійснює свою господарську діяльність.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно право власності на нерухомість за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_6 , ІПН НОМЕР_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий зазначив, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті вчинення правопорушення, речей і документів, які вказані в зазначеному клопотанні та мають значення для досудового розслідування, а також містять відомості, які будуть використані як докази у розслідуваному кримінальному провадженні та під час судового розгляду.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з можливістю вилучення грошові кошти в значних розмірах, документальне походження законності яких відсутнє, а також інші предмети та документи, що можуть мати значення для справи, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»), а також слідчим в клопотанні не доведено необхідність надання дозволу на проведення обшуку за дорученням слідчого в порядку ст. 40 КПК України працівникам оперативних підрозділів Національної поліції України та згідно постанови про проведення слідчих дій на іншій території ст. 218 КПК України слідчим інших підрозділів Національної поліції дозвіл.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшогослідчого групиГоловного слідчогоуправління Національноїполіції України старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих у даному кримінальному проваджені, та/або за їх дорученням оперативним співробітникам СБ України та її територіальних підрозділів на проведення обшуку в приміщенні яке розташовано за адресою: Чернівецька обл., м. Новодністровськ, Квартал 22, будинок 1 та перебуває у користуванні ТОВ «Антикор Плюс»,код ЄДРПОУ34518973,право власностіна якезареєстровано за ОСОБА_6 ,з метоювідшукання тавилучення наступнихречей тадокументів:накази пропризначення директора,головного бухгалтерата службовихосіб, їхпосадові обов`язки,договори,додаткові угоди,акти виконанихробіт,специфікації,податкові накладні,платіжні доручення,товарно-транспортнінакладні,оборотно-сальдовівідомості,документи бухгалтерськогообліку,первинні документиякі містятьвідомості профінансово-господарськівідносини ТОВ«Антикор Плюс»з філією«Південно-Західназалізниця» ПАТ«Українська залізниця»та ТО«óдроінжбуд»,ТОВ «ВКФАтон»,ТОВ «ТрейдХоумс»,TOB«ТМ БестЛайн» таТОВ «Бріллайн»,ТОВ «КСМ-Груп»,з виконаннябудівельно-монтажнихробіт побудівництву залізнично-автомобільногопереходу черезр.Дніпро ум.Києві, документи із зразками підписів ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , а також чорнові записи, системні блоки комп`ютерів, моноблоки, ноутбуки, магнітні носії інформації, флеш накопичувачі, сервери, електронні інформаційні системи або їх частини, мобільні термінали зв`язку, сім-картки, речі, предмети та документи, що використовувались та використовуються особами причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення24.05.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74628766
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/25306/18-к

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні