Ухвала
від 07.06.2018 по справі 554/4071/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 07.06.2018 Справа № 554/4071/18

Провадження № 1-кс/554/5010/2018

УХВАЛА

Іменем України

07 червня 2018 року слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання старшого слідчого ВР ОТЗ СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, та їх вилучення -

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся з клопотанням у якому посилався на те, що слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження №12018170000000286, розпочате за фактом заволодіння службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 бюджетними коштами, з правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що протягом 2017-2018 років службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , діючи за попередньою домовленістю із суб`єктами господарювання Полтавської області, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, а саме: актів виконаних робіт та наданих послуг щодо виконання робіт, обсяги яких завищені та які фактично не виконані; накладних та сертифікатів, товарно-транспортних накладних на отримання товарно-матеріальних цінностей щодо придбання матеріалів та препаратів за завищеними цінами у переліку та асортименті, який не відповідає переліку та обсягам (кількості), зазначених у ході проведення та організації процедур закупівель та річним планам зазначених закупівель, здійснили заволодіння бюджетними коштами на загальну суму близько 300000 грн., чим завдали Державному (місцевому) бюджету збитки у зазначеному розмірі.

Так, протягом 2017-2018 років службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , діючи за попередньою домовленістю із ФОП ОСОБА_3 , яка займається оптовою торгівлею продуктами харчування, одягом та взуттям, меблями та іншими товарами господарського призначення, у ході проведення публічних закупівель за кошти державного та місцевого бюджету, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до видаткових накладних та сертифікатів, товарно-транспортних накладних на передачу та отримання товарно-матеріальних цінностей, а саме щодо придбання продуктів харчування, продовольчих та непродовольчих товарів за завищеними цінами, здійснили заволодіння коштами Державного (місцевого) бюджету на загальну суму близько 200000 грн.

Як було встановлено, ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_2 ) зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційна справа ФОП ОСОБА_3 перебуває у ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 .

На час проведення досудового розслідування у слідства виникла необхідність в отриманні оригіналів документів по проведенню державної реєстрації (внесенню змін та доповнень в реєстраційні документи) реєстраційної справи ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_2 ), яка має значення для кримінального провадження, а також те, що за допомогою аналізу документів у реєстраційній справі можливо встановити інформацію, яка буде використана, як доказ у кримінальному провадженні, вказані документи зберігаються лише в ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_3 , а тому слідчий просив суд надати дозвіл на тимчасовий доступ.

Слідчий в судове засідання не з"явився, направив заяву в якій просив проводити розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не викликався згідно ч.2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

За таких обставин фіксування судового засідання технічним засобом не здійснювалось.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Положеннями ст. ст. 159-162 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до документів, у тому числі, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, суть клопотання, суд дійшов до висновку про наявність в матеріалах кримінального провадження достатніх даних, що дають підстави вважати, що інформація, питання про проведення тимчасового доступу до якої ставиться в клопотанні органу досудового розслідування, містить дані, що мають значення для встановлення істини, а також з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, суд вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, а саме вилучення копій.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Керуючись ст. ст. 107, 110, 131, 132, 159-166 КПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів та вилученняа копій документів по проведенню державної реєстрації (внесенню змін, перереєстрації та доповнень в реєстраційні документи) реєстраційної справи ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_2 ), яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_3 Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст. 382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м.Полтави ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74653471
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —554/4071/18

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні