Ухвала
від 14.06.2018 по справі 820/3676/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

14.06.2018 № 820/3676/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Єгупенка В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Козир В.М.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду у відкритому судовому засіданні адміністративний позов Комунального підприємства «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради Харківської області (смт Краснопавлівка, Лозівський район, Харківська область, м-н, буд. 16) до Єлизаветівської сільської ради (Харківська область, Лозівський район, с. Єлизаветівка, мікрорайонАДРЕСА_1) про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Комунальне підприємство «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради Харківської області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з вищевказаним позовом, в якому позивач просив визнати бездіяльність Єлизаветівської сільської ради, яка полягає у невстановлені економічно обґрунтованих тарифів на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення, які надаються комунальним підприємством «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради на території с. Єлизаветівка протиправною. Визнати бездіяльність Єлизаветівської сільської ради, яка полягає у невключені до місцевого бюджету фінансування витрат на погашення різниці між фактичною вартістю послуг з централізованого опалення, централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню с. Єлизаветівка Комунальним підприємством «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради та встановленими тарифами на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення протиправною. Визнати бездіяльність Єлизаветівської сільської ради, яка полягає у невідшкодуванні Комунальному підприємству «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради різниці між фактичною вартістю послуг з централізованого опалення, централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню с. Єлизаветівка Комунальним підприємством «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради та встановленими тарифами на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення протиправною. Зобов'язати Єлизаветівську сільську раду з дат встановлення економічно необґрунтованих тарифів на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення с. Єлизаветівка до дат встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення с. Єлизаветівка, щомісячно відшкодовувати Комунальному підприємству «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради фактичну різницю між встановленим розміром тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво послуг з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення населенню с. Єлизаветівка.

Ухвалою судді від 24.05.2018 було відкрито загальне позовне провадження у справі за вказаним адміністративним позовом, призначено підготовче засідання.

В підготовчому засіданні суд поставив на обговорення питання щодо залучення до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача - Лозівську районну раду.

Заслухавши пояснення представників сторін щодо залучення до участі у справі третю особу, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи наведені положення, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Лозівської районної ради.

Керуючись ст.ст.42, 49, 241, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом Комунального підприємства «Тепловодосервіс» Лозівської районної ради Харківської області (смт Краснопавлівка, Лозівський район, Харківська область, м-н, буд. 16) до Єлизаветівської сільської ради (Харківська область, Лозівський район, с. Єлизаветівка, мікрорайонАДРЕСА_1) про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача - Лозівську районну раду (код ЄДРПОУ 25471930, адреса: 64602, Харківська обл., місто Лозова, вул. Лозовського, будинок 10-А).

Зобов'язати позивача протягом двох днів з дня отримання копії даної ухвали надати суду копії адміністративного позову для їх направлення третій особі.

Роз'яснити третій особі, що у строк, протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали, вона має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Роз'яснити третій особі, що вона має права та обов'язки, передбачені ст.44 КАС України.

Розгляд справи відкласти на 14 год. 00 хв. 27 червня 2018 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали складено 14.06.2018.

Суддя В.В. Єгупенко

Дата ухвалення рішення14.06.2018
Оприлюднено14.06.2018
Номер документу74663955
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —820/3676/18

Рішення від 27.09.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 11.09.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні