Ухвала
від 18.06.2018 по справі 415/4555/18
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 415/4555/18

Провадження № 2-н/415/304/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2018 року м. Лисичанськ

Суддя Лисичанського міського суду Грибанова Л.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля , відокремленого підрозділу Управління по забезпеченню та збуту продукції Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Лисичанського міського суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля , відокремленого підрозділу Управління по забезпеченню та збуту продукції Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку .

Розглянувши заяву та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що у прийнятті заяви про видачу судового наказу необхідно відмовити, виходячи з наступного.

З заяви та доданих до неї документів вбачається, що заяву подана без додержання вимог, викладених у ст. 163 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 42 ЦПК України при розгляді вимог у наказному провадженні учасниками справи є заявник та боржник.

Як вбачається із заяви, заявник у якості сторони зазначив боржника 1 - Публічне акціонерне товариства Лисичанськвугілля та боржника 2 - відокремлений підрозділ Управління по забезпеченню та збуту продукції Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля .

Відповідно до ч.1 ст. 46 ЦПК України здатність мати цивільні процесуальні права та обов'язки сторони, третьої особи, заявника, заінтересованої особи (цивільна процесуальна правоздатність) мають усі фізичні і юридичні особи.

Відповідно до ст. 95 ЦК України відокремлені підрозділи (філії і представництва) не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридично особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

Як вбачається з інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за критеріями пошуку код ЄДРПОУ 26410630 нічого не знайдено.

Як вбачається з інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за критеріями пошуку код ЄДРПОУ 32359108 Управління по забезпеченню та збуту продукції Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля є відокремленим підрозділом юридичної особи Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля .

Отже, відокремлений підрозділ не є юридичною особою, має організаційно-правову форму філії та не може бути стороною у справах наказного провадження.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушенням вимог статті 163 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини першої статті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Таким чином, оскільки заяву про видачу судового наказу подано з порушенням вимог ст. 163 ЦПК України, суд вбачає підстави для відмови у видачі судового наказу .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 62, 161, 165, 258-260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля , відокремленого підрозділу Управління по забезпеченню та збуту продукції Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Роз'яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини першої статті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Із урахуванням пункту 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції, яка набрала чинності 15.12.2017 року) апеляційні скарги подаються до або через суд першої інстанції, тобто апеляційна скарга може бути подана до Апеляційного суду Луганської області через Лисичанський міський суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ Л.О. ГРИБАНОВА

Дата ухвалення рішення18.06.2018
Оприлюднено19.06.2018
Номер документу74735786
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля , відокремленого підрозділу Управління по забезпеченню та збуту продукції Публічного акціонерного товариства Лисичанськвугілля нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку

Судовий реєстр по справі —415/4555/18

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Грибанова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні