Рішення
від 05.06.2018 по справі 494/705/18
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

05.06.2018

Справа № 494/705/18

Провадження № 2-о/494/158/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 червня 2018 року Березівський районний суд Одеської області

у складі: головуючого - судді Дєткова О.Я.,

присяжних Паданєвич В.Г. та Шевченко Н.В.,

при секретарі Твердун Т.В.,

з участю прокурора Гасанова О.М.,

представника ОПЛ №3 та представника органу опіки та піклування Заводівської сільської ради Березівскього району Одеської області Карася М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Березівка Одеської обласної цивільну справу за заявою КУ Одеська обласна психіатричної лікарня №3 про продовження госпіталізації у примусовому порядку ОСОБА_4, заінтересована особа - орган опіки та піклування Заводівської сільської ради Березівського районну Одеської області,

ВСТАНОВИВ:

Комунальна установа Одеська обласна психіатрична лікарня №3 звернулась з цією заявою до суду, посилаючись на те, що з 11 грудня 1990 року у добровільному порядку був госпіталізований ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, у зв'язку з параноїдною шизофренією, безперервним перебігом, галюцинаторно-параноїдним синдромом, апатико-абуличним дефектом, агресивністю та неспроможністю самостійно задовольняти свої основні життєві потреби на рівні, який забезпечує його життєдіяльність. Рішенням Березівського районного суду Одеської області від 07 грудня 2017 року останнього вже було госпіталізовано у примусовому порядку до КУ Одеська обласна психіатрична лікарня №3 строком на шість місяців. У зв'язку з цим, заявник просить в судовому порядку вирішити питання про доцільність продовження госпіталізації вказаної особи у примусовому порядку до психіатричного закладу для надання їй психіатричної допомоги.

Заслухавши учасників справи та вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно п.9 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 за рішенням Березівського районного суду Одеської області від 6 квітня 2010 року визнано недієздатним та його опікуном призначено Одеську ОПЛ №3 (а.с.6).

Відповідно до рішення Березівського районного суду Одеської області від 7 грудня 2017 року ОСОБА_4 було госпіталізовано у примусовому порядку до КУ Одеська обласна психіатрична лікарня №3 (а.с.7).

Як убачається з комісійного висновку №107 лікарів-психіатрів ОПЛ №3, 22 травня 2018 року ОСОБА_4 був оглянутий та в результаті проведення цього огляду виявлена потреба в продовженні примусової його госпіталізації у психіатричному закладі (а.с.5).

Статтями 14, 17 Закону України Про психіатричну допомогу передбачається, що особа, яка страждає на психічний розлад, може бути госпіталізована до психіатричного закладу без її усвідомленої згоди або без згоди її законного представника, якщо її обстеження або лікування можливі лише в стаціонарних умовах, та при встановленні в особи тяжкого психічного розладу, внаслідок чого вона: вчиняє чи виявляє реальні наміри вчинити дії, що являють собою безпосередню небезпеку для неї чи оточуючих, або неспроможна самостійно задовольнити свої основні життєві потреби на рівні, який забезпечує її життєдіяльність; в подальшому продовження госпіталізації особи в психіатричному закладі проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

З наданої епікриз-виписки з історії хвороби вбачається, що ОСОБА_4 має діагноз: безперервний перебіг параноїдної шизофренії, галюцинаторно-параноїдний синдромом, апатико-абуличний дефект (а.с.8).

Крім того, з пояснень у судовому засіданні лікаря-психіатра ОПЛ №3 також свідчить, що ОСОБА_4 у зв'язку з психічним розладом потребує продовження госпіталізації до ОПЛ №3 в примусовому порядку.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про необхідність продовження ОСОБА_4 психіатричної допомоги у примусовому порядку в умовах ОПЛ №3.

Керуючись ст.ст.12,13,81,89,264,293,341 ЦПК України, ст.ст.14,17 Закону України Про психіатричну допомогу ,

ВИРІШИВ:

Заяву КУ Одеська обласна психіатричної лікарня №3 про продовження госпіталізації у примусовому порядку ОСОБА_4 задовольнити.

Продовжити госпіталізацію ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, у примусовому порядку для надання психіатричної допомоги до КУ Одеська обласна психіатрична лікарня №3 Міністерства охорони здоров'я України строком на шість місяців.

Рішення суду може бути оскаржено безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник - КУ Одеська обласна психіатричної лікарня №3 , с.Заводівка Березівського районну Одеської області вул.Больнична,13, код ЄДРПОУ 02775099

Заінтересована особа - орган опіки та піклування Заводівської сільської ради Березівського районну Одеської області, с.Заводівка Березівського районну Одеської області вул.Шевченка,34, код ЄДРПОУ 04377948.

Суддя:

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено19.06.2018
Номер документу74736396
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/705/18

Рішення від 05.06.2018

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

Ухвала від 24.05.2018

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні