Рішення
від 10.06.2018 по справі 761/32995/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/32995/17

Провадження № 2/761/2233/2018

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини рішення)

11 червня 2018 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: Савицького О.А.,

при секретарі: Ющенко Я.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Регіональні новини про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання інформації недостовірною та зобов'язання спростувати недостовірну інформацію,

Керуючись ст.ст. 259, 265, 268, 273 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1) до Товариства з обмеженою відповідальністю Регіональні новини (код ЄДРПОУ 37404558, місцезнаходження: м.Київ, вул.Хрещатик, буд.10-Б, оф.8-9) про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання інформації недостовірною та зобов'язання спростувати недостовірну інформацію - задовольнити частково.

Визнати недостовірною, такою, що принижує честь, гідність, ділову репутацію ОСОБА_1 інформацію, поширену Товариством з обмеженою відповідальністю Регіональні новини ІНФОРМАЦІЯ_4 в мережі Інтернет на веб-сайті Інформаційного агентства RegioNews за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 у статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3, а саме інформацію про те, що ОСОБА_1 займається протизаконною діяльністю, зокрема протизаконними схемами відмивання державних коштів (в народі смотрящий) , розкраданням бюджетних коштів , продовжує свою безпосередню діяльність, щодо виведення бюджетних коштів через напрацьовані ним схеми у Луганському регіоні , ОСОБА_1 втілив у життя простий і водночас геніальний план: на території зони проведення АТО залишилась велика кількість вагонного парку ПАТ Укрзалізниця . Усі вагони розбираються на запчастини, на які згодом виготовляються підроблені документи. Ці запчастини, через фіктивні підприємства пропонуються для купівлі УЗ. І звісно ж, ОСОБА_1 надав чітку вказівку підрозділам і відділам УЗ купувати запчастини для вагонів саме у тих підприємствах, які були ним створені для цих цілей. У результаті маємо: Укрзалізниця купує своє ж майно, а усі кошти, з її рахунків опиняються на рахунка ОСОБА_1 , Крім цього, ОСОБА_1, у змові з посадовими особами Укрзалізниця, забезпечує виведення коштів з товариства до м.Донецьк через підконтрольні йому підприємства з відкритими рахунками у ПАТ ВТБ Банк , також і під приводом виконання ремонтних робіт рухомого складу УЗ , та зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Регіональні новини спростувати вказану інформацію шляхом розміщення резолютивної частини даного рішення суду на веб-сайті Інформаційного агентства RegioNews за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, протягом місяця з дня набрання цим судовим рішенням законної сили.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Регіональні новини на користь ОСОБА_1 судові витрати по сплаті судового збору в сумі 1280 (одна тисяча двісті вісімдесят) грн. 00 коп.

В решті вимог позов задоволенню не підлягає.

Рішення може бути оскаржене до Апеляційного суду м.Києва шляхом подання апеляційної скарги через Шевченківський районний суд м.Києва протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Повний текст рішення буде складено протягом п'яти днів з дня проголошення його вступної та резолютивної частин.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.06.2018
Оприлюднено18.06.2018

Судовий реєстр по справі —761/32995/17

Постанова від 22.01.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 30.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Немировська Олена Віленівна

Рішення від 10.06.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Рішення від 10.06.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 19.02.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні