Ухвала
від 18.06.2018 по справі 760/15658/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Кримінальне провадження №1-кс/760/8282/18

Справа № 760/15658/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2018року м. Київ

Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

Слідчогосудді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримніальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100090000036, за ознаками кримнільного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання про тимчсасовий доступ до речей та документів, подане в рамках кримінального провадження, що розслідується за фактом підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб підприємців за ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Подане клопотання обгрунтовується тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудове розслідування за фактом того, що громадянин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи за попередньою змовою з невстановленими слідством особами вніс в документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_3 ), які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації, завідомо неправдиві відомості.

В ході досудового розслідування, за допомогою інформаційно-аналітичних баз даних ДФС України та витягу з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, встановлено, що реєстраційна справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 .

У зв`язку із встановленням обставин у кримінальному провадженні, зокрема для подальшого призначення судово-почеркознавчої експертизи почерку та підписів осіб вказаних підприємств, та з метою проведення повного та всебічного розслідування провадження виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до оригіналів реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , та мають істотне значення для даного досудового розслідування.

Крім того, прокурор просив розглянути подане клопотання про надання тимчасового доступу до зазначених речей та документів без виклику представників особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів, крім того, це може призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінальногого провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів.

За таких обставин клопотання підлягає задоволенню.

Слідчий суддя на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України вважає за можливе провести розгляд клопотання без виклику представників особи, у володінні якої вони знаходяться, за наведених прокурором підстав.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

Згідно ч.1 ст.131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5 ч.2 ст.131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно з ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Враховуючи зазначене, слідчий суддя приходить до висновку, що у клопотанні наведені достатні підстави вважати, що інформація, які міститься в документах, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , має суттєве значення для встановлення важливих обставих у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

Керуючись статтями 107,131,132, 159-164, 166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати прокурорам Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , слідчим СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційних документів (у разі їх відсутності завірені належним чином копії) та можливість їх вилучення стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 з моменту створення підприємства по теперішній час, а саме:

-рішення про створення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 );

-статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ) та зміни до статуту;

-реєстраційну картку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 );

-накази про призначення службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 );

-протоколи зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 );

-довіреність на право представлення інтересів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ) в державних органах;

-інші документи, що містять зразки почерку та підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ).

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на тимчасовий доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —760/15658/18

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Агафонов С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні