Ухвала
від 18.06.2018 по справі 202/1955/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1955/18

Провадження № 1-кс/202/2069/2018

УХВАЛА

Іменем України

18 червня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017040000000720 від 15.06.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначила, що в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи державних підприємств лісової галузі Дніпропетровської області за попередньою змовою зі службовими особами суб`єктів підприємницької діяльності шляхом зловживання своїм службовим становищем упродовж 2017-2018 року здійснюють привласнення та розтрату державного майна, а саме лісу, лісо- та пиломатеріалів, чим спричиняють матеріальну шкоду у великих розмірах.

Відповідно до оперативної інформації, встановленої в рамках розслідування вказаного кримінального провадження, зокрема матеріалами ІНФОРМАЦІЯ_1 , вищевказана незаконна діяльність вчиняється службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 . Учасниками злочинної схеми є директор ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 , лісничий « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_6 , лісник « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 , лісничий « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_8 , директор ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_9 , помічник лісничого « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_10 , фактично неофіційний керівник ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_11 , інші посадові особи управління та здійснюється через суб`єктів підприємницької діяльності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ФОП « ОСОБА_12 », ФОП « ОСОБА_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 »(ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ФОП « ОСОБА_14 ». Після чого отримують грошові кошти за реалізацію незаконно вирубленого лісу.

Перевезення не облікованої деревини здійснюється водієм ОСОБА_15 на автомобілі марки «Камаз», реєстраційний номер НОМЕР_6 , та ОСОБА_16 на автомобілі марки «ГАЗ-САЗ 3507», реєстраційний номер НОМЕР_7 .

Крім того, встановлено, що на території « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » проводились санітарні рубки лісу. В ході оперативно-розшукових заходів було встановлено осіб, причетних до даного кримінального правопорушення, а саме: ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , ОСОБА_21 , ІНФОРМАЦІЯ_17 .

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що помічник лісничого « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , користується послугами оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_18 », абонентський номер НОМЕР_8 .

З метою встановлення кола осіб, з якими ОСОБА_22 підтримував зв`язок під час вчинення кримінальних правопорушень, а також з метою встановлення місця перебування останнього відносно базових станцій оператора мобільного зв`язку, необхідно отримати тимчасовий доступ до відомостей, що перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_18 ».

Тому слідчий просила надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до інформації, що знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , про вхідні та вихідні дзвінки, вхідні та вихідні текстові повідомлення (без розкриття їх змісту), imei мобільного терміналу з прив`язкою до базових станцій мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » абонента з абонентським номером НОМЕР_8 , що належить ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , за період з 01.06.2017 року по теперішній час у друкованому та електронному вигляді для подальшого використання у проведенні слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій з метою викриття осіб, що скоюють вищевказаний злочин та доведення їх вини у його вчиненні.

Слідчий у судове засідання не з`явилася, надала заяву, в котрій клопотання підтримала, просила задовольнити та розглянути його за її відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у вказаному кримінальному провадженні, старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України ОСОБА_23 дозвіл на проведення тимчасового доступу до інформації, що знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , про вхідні та вихідні дзвінки, вхідні та вихідні текстові повідомлення (без розкриття їх змісту), imei мобільного терміналу з прив`язкою до базових станцій мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » абонента з абонентським номером НОМЕР_8 , що належить ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , за період з 01.06.2017 року по 18.06.2018 року у друкованому та електронному вигляді.

Строк виконання ухвали до 17 липня 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/1955/18

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Коваленко В. Д.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні