Ухвала
від 19.06.2018 по справі 332/1886/18
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69009 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/1886/18

Провадження №: 1-кс/332/573/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2018 р. м. Запоріжжя

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 розглянувши клопотання про проведення інженерно-екологічної експертизи, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого СВ Заводського ВП Дніпровського ВП ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_3 знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018080030000196 від 23.01.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України.

22.01.2018 року до Заводського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області, надійшли матеріали Державної екологічної інспекції в Запорізькій області щодо вчинення посадовими особами TOB "ЕКО ВТОРКОНСТРУКЦІЯ" забруднення атмосферного повітря шкідливими для довкілля речовинами, що створило небезпеку для довкілля.

За вказаним фактом слідчим відділенням Заводського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018080030000196 від 23.01.2018 відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що в період часу з 07.12.2017 по 08.12.2017 Державною екологічною інспекцією у Запорізькою області проводилась позапланова перевірка ТОВ "ЕКО ВТОРКОНСТРУКЦІЯ" ЄДРПОУ 38664276, за фактичною адресою: м.Запоріжжя, вул.Південне шосе,67, щодо додержання вказаним суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, за результатами складено акт.

Відповідно до акту вищезазначеної позапланової перевірки ТОВ "ЕКО ВТОРКОНСТРУКЦІЯ" виявлені порушення: у період з початку експлуатації технологічного обладнання, пов`язаного з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря по 15.04.2015 включно ТОВ- "ЕКО ВТОРКОНСТРУКЦІЯ" на промисловому майданчику за адресою: м.Запоріжжя, вул..Південне шосе,67, здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без дозволу спеціального уповноваженого органу виконавчої влади.

На теперішній час для визначення шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушенням виникла необхідність у проведенні інженерно-екологічної експертизи.

Розглянувши надані матеріали, суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на його обґрунтованість.

Відповідно до ст.242КПК України передбачено, що експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Відповідно до ст.243КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч. 6 ст.244КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Приймаючи до уваги, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідно залучення експерта, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого про проведення експертизи, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись вимогами ст.ст. 242-244 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Заводського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області підполковника поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Доручити проведення інженерно - екологічної експертизи, до проведення якої залучити експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса

На вирішення експерта поставити наступне питання:

Чи підтверджується документально акт перевірки Державної екологічної інспекції в Запорізькій області у частині викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами TOB "ЕКО ВТОРКОНСТРУКЦІЯ" за адресою: м. Запоріжжя, вул. Південне шосе,67, без дозволу спеціального уповноваженого органу виконавчої влади?

Висновок експертаоформити наукраїнській мовіта надатидо СВЗаводського відділенняполіції Дніпровськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Запорізькійобласті.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта та відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків у суді чи під час провадження досудового слідства.

Копію ухвали направити експертам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса для виконання.

Ця ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення19.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74760234
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —332/1886/18

Ухвала від 19.06.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Федоренко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні