Ухвала
від 21.06.2018 по справі 6/175
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

21.06.2018                     Справа № 6/175                                         

Господарський суд Донецької області у складі судді Курило Г.Є.,

при секретарі судового засідання Говор О.С.

розглянувши заяву Селидівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області №6907/07 від 25.05.2018

про заміну сторони правонаступником

по справі за позовом: Управління Пенсійного фонду в м. Селидове, Донецької області

до відповідача: Державного підприємства „Шахта ім. Д.С. Коротченко” м. Селидове, Донецької області

про стягнення 23 165грн. 51коп.

Представники сторін:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: не з'явився;

від заявника: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Селидівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звернулось до господарського суду Донецької області із заявою №6907/07 від 25.05.2018 про заміну стягувача у наказі по справі №6/175 від 18.10.2011 з Управління Пенсійного фонду в м. Селидове Донецької області на його правонаступника Селидівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

В обґрунтування заяви Селидовське ОУПФУ посилається на проведення реорганізації територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області на підставі наказу Пенсійного фонду України від 26.12.2016 №177 “Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду”, наказу Пенсійного фонду України від 03.01.2017 №1 “Про заходи, щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988”, а саме: злиття Управління Пенсійного фонду України в м. Новогродівці та Управління Пенсійного фонду України в м. Селидове і утворення внаслідок цього злиття Селидовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

На підставі розпорядження керівника апарату господарського суду Донецької області №01-01/318 від 12.06.2018, відповідно до п.2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду та Засад використання автоматизованої системи документообігу суду в господарському суді Донецької області, у зв'язку з відставкою судді Подколзіної Л.Д., для розгляду заяви №6907/07 від 25.05.2018 по справі №6/175 визначено суддю Г.Є. Курило (протокол повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.06.2018).

Ухвалою суду від 13.06.2018 відновлено частково справу №6/175 в межах процесуальних документів доступних в програмі “Діловодство спеціалізованого суду” та на офіційному сайті “Єдиний державний реєстр судових рішень”; призначено до розгляду заяву Селидівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області №6907/07 від 25.05.2018 про заміну сторони в судовому засіданні на 21.06.2018 на 09:50 год.

Представники позивача, відповідача та заявника в судове засідання не з'явились, про причини неявки не повідомили, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином шляхом направлення ухвал на їх юридичну адресу.

Відповідно до приписів ст. 334 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Таким чином, заява розглядається без участі представників сторін.

Розглянувши заяву та додані до неї матеріали, судом встановлено наступне.

Рішенням господарського суду Донецької області від 04.10.2011 у справі №6/175 задоволено позовні вимоги Управління Пенсійного фонду в м. Селидове, Донецької області до Державного підприємства „Шахта ім. Д.С. Коротченко” м. Селидове, Донецької області про стягнення заборгованості, яка виникла внаслідок невиконання умов мирової угоди, затвердженої ухвалою господарського суду Донецької області від 17.02.2005р. по справі №18/12Б в сумі 23165грн. 51коп., стягнуто з Державного підприємства „Шахта ім. Д.С. Коротченко” на користь Управління Пенсійного фонду в м. Селидове, Донецької області заборгованість, яка виникла внаслідок невиконання умов мирової угоди, затвердженої ухвалою господарського суду Донецької області від 17.02.2005р. по справі №18/12Б в сумі 23165грн. 51коп.

18.10.2011 господарським судом Донецької області виданий відповідний наказ на примусове виконання зазначеного рішення суду.

Постановою від 27.10.2011 Відділу державної виконавчої служби Селидівського міського управління юстиції відкрито виконавче провадження про примусове виконання наказу № 6/175 від 18.10.2011.

На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 N 988 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", Наказу Пенсійного фонду України "Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду" від 26.12.2016 N 177 проведено реорганізацію деяких органів Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Відповідно до наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 13.01.2017 №2 проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області згідно з додатком 1.

Передавальним актом від 31.03.2017 визначено майно, яке передається від Управління Пенсійного фонду в м. Селидове Донецької області до правонаступника Селидовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Управління Пенсійного фонду України в м.Селидове Донецької області припинено 16.08.2017.

Відповідно до ст.104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно ч.1 ст.106 Цивільного кодексу України злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади. Після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов'язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами (ч.2 ст.106). Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом (ч.2 ст.106).

Згідно з п. 4 ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» у разі злиття юридичних осіб здійснюється державна реєстрація новоутвореної юридичної особи та державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті злиття. Злиття вважається завершеним з дати державної реєстрації припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті злиття.

Відповідно до ст. 334 Господарського процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Крім того, частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обовязковими тією мірою, якою вони були б обовязковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Правонаступництвом є перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта до іншого.

Відповідно до ст. 74 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до ч.1 ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктвному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Виходячи з вищевикладеного суд дійшов до висновку, що Селидовське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (заявник) було утворене внаслідок злиття Управління Пенсійного фонду України в м. Новогродівці та Управління Пенсійного фонду України в м. Селидове, Управління Пенсійного фонду України в м. Селидове Донецької області на час розгляду заяви припинено і, як наслідок, заява Селидовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну стягувача у виконавчому провадженні є обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.74, 86, 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, –

У Х В А Л И В :

Заяву Селидовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони правонаступником задовольнити.

Замінити стягувача у наказі по справі №6/175 від 18.10.2011 Управління Пенсійного фонду України в м. Селидове Донецької області (85400, Донецької області, м. Селидове вул.П.Морозова, 6, код ЄДРПОУ 23336854) на його правонаступника - Селидовським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області (85400, Донецька область, м. Селидове, вул. Героїв праці, 6, код в ЄДРПОУ 41247274).

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання та відповідно до підпункту 17.5 пункту 17 Розділу XI "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України може бути оскаржена в апеляційному порядку через Господарський суд Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

          Повний текст ухвали складено та підписано 21.06.2018.

          Інформацію щодо справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі “Судова влада України” (dn.arbitr.gov.ua).

Суддя Г.Є. Курило

          

          

                                        

Дата ухвалення рішення21.06.2018
Оприлюднено23.06.2018
Номер документу74809760
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/175

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 21.06.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 13.06.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 16.07.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 01.04.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Поліщук Л.В.

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

Ухвала від 06.12.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні