Ухвала
від 20.06.2018 по справі 820/4725/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

20 червня 2018 р. Справа № 820/4725/18 Суддя Харківського окружного адміністративного суду Рубан В.В., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 (АДРЕСА_2) до Первомайського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Первомайської міської ради Харківської області в особі директора центру Ципишевої Світлани Григоріївни, спеціаліста центру Чередник Світлани Іванівни (1/2 м-н, буд. 56, кім. З, м. Первомайський, Харківська область, 64102, код ЄДРПОУ 25175137) про визнання дій протиправними та скасування акту ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, ОСОБА_1, звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати дії директора Первомайського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Первомайської міської ради Харківської області Ципишевої Світлани Григоріївни та спеціаліста, відповідального за здійснення оцінки потреб сім'ї вищезазначеного центру Чередник Світлани Іванівни протиправними;

- скасувати акт оцінки потреб дитини від 17.01.2017 року і взяття моєї сім'ї на облік сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

При вирішення питань передбачених ч. 1 ст. 171 КАС України судом встановлено, що відповідно до відомостей програми "Діловодство спеціалізованого суду" в провадженні судді Харківського окружного адміністративного суду Бабаєва А.І. перебуває справа № 820/4303/18 за позовом ОСОБА_1 (АДРЕСА_2) до Первомайського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Первомайської міської ради Харківської області в особі директора центру: Світлани Григоріївни Ципишевої, спеціаліста центру: Чередник Світлани Іванівни (64102, Харківська область, м. Первомайський, мікрорайон 1/2, буд. 56, кім. 3) про визнання протиправними дії та скасування рішення. У вказаному позові позивач просить суд визнати дії директора Первомайського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Первомайської міської ради Харківської області Ципишевої Світлани Григоріївни та спеціаліста, відповідального за здійснення оцінки потреб сім'ї вищезазначеного центру Чередник Світлани Іванівни протиправними та скасувати акт оцінки потреб дитини від 17.01.2017 року і взяття сім'ї ОСОБА_1 на облік сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах

Так, ухвалою судді у справі № 820/4303/18 від 05.06.2018р. позовну заяву ОСОБА_1 - залишено без руху.

Таким чином, в провадженні Харківського окружного адміністративного суду станом на 20.06.2018р. перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до цього самого відповідача з тим самим предметом та з однакових підстав і щодо такого позову (позовів) на час вирішення питання про відкриття провадження у справі № 820/4725/18, що розглядається, не постановлена ухвала про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивачем подано до цього самого суду інший позов (позови) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з однакових підстав і щодо такого позову (позовів) на час вирішення питання про відкриття провадження у справі, що розглядається, не постановлена ухвала про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду.

Згідно ч. 7, 8 ст. 169 КАС України ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Таким чином, суд приходить до висновку, що дана позивна заява підлягає поверненню позивачу.

На підставі викладеного та керуючись ст. 169, 248, 293, 295 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 (АДРЕСА_2) до Первомайського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Первомайської міської ради Харківської області в особі директора центру Ципишевої Світлани Григоріївни, спеціаліста центру Чередник Світлани Іванівни (1/2 м-н, буд. 56, кім. З, м. Первомайський, Харківська область, 64102, код ЄДРПОУ 25175137) про визнання дій протиправними та скасування акту - повернути позивачу.

Копію ухвали разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Роз'яснити позивачам, що повернення позовної заяви не позбавляє їх права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили відповідно до вимог ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Рубан В.В.

Дата ухвалення рішення20.06.2018
Оприлюднено22.06.2018
Номер документу74815499
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4725/18

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні