Ухвала
від 12.06.2018 по справі 569/10716/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/10716/18

УХВАЛА

12 червня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018180000000013 за фактом фіктивного підприємництва 21-го суб`єкта господарської діяльності в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 , АДРЕСА_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 , АДРЕСА_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 , АДРЕСА_5 ), за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановленими особами, без наміру здійснення діяльності, пов`язаної з продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт або наданням послуг, з метою прикриття незаконної діяльності по незаконному, безпідставному формуванню податкового кредиту з ПДВ та валових витрат суб`єктам господарювання реального сектору економіки, у 2017-2018р. створено та оформлено на підставних осіб підконтрольні суб`єкти господарювання з ознаками фіктивності.

У ході аналізу діяльності підприємств встановлено невідповідність придбаних та реалізованих товарів. Так, вказані СГД не займаються повноцінною, самодостатньою підприємницькою діяльністю, а прикриваючись комерційною юридичною особою приховують свою незаконну діяльність.

Використовуючи реквізити та банківські рахунки в комерційних банках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » невстановлені особи, організували документальне оформлення фіктивних фінансово-господарських операцій, з метою заниження податкових зобов`язань з ПДВ та податку на прибуток підприємств для суб`єктів реального сектору економіки.

Таким чином, у діях невстановлених осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за який передбачена ч.1 ст.205 КК України.

Також встановлено, що невстановлені особи, які від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » й надалі продовжують надавати послуги реальному сектору з незаконної мінімізації податкових зобов`язань, тим самим ухилятись від сплати податків.

Відповідно до автоматизованих інформаційних систем ДФС України ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », мають відкритий діючі розрахункові рахунки відкриті у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». Такі рахунки використовуються для протиправної діяльності, з метою переведення безготівкових коштів підприємств легального сектору економіки у готівку, без здійснення товарних операцій, а також переведення грошових коштів з готівкової форми у безготівкову.

Згідно вилучених відомостей у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » використовує автоматизовану систему проведення розрахунків «клієнт банк» через ІР адресу 194.44.92.34, 194.44.92.81 та 194.44.171.17, яка належить до діапазону адрес, які надані у використання провайдера ДП НТЦ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код НОМЕР_7 , адреса: АДРЕСА_6 ).

Враховуючи викладені обставини, з метою встановлення адрес осіб до вчинення злочину, місцезнаходження офісного приміщення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », кабінетів де складається податкова звітність, бухгалтерські документи, інше по суті, виникла необхідність у встановленні адрес фізичного розміщення пристрою з якого відбулося підключення до мережі Інтернет при оформленні платіжних доручень та перерахунку коштів on-line.

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження необхідно провести виїмку первинних документів, що становлять комерційну таємницю клієнта ДП НТЦ " ІНФОРМАЦІЯ_8 ".

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Своє клопотання підтримав та просив його задоволити.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що речі та документи які знаходиться в ДП НТЦ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код НОМЕР_7 , адреса: АДРЕСА_6 ) та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майору податкової міліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до предметів, документів, інформації, яка міститься в електронних базах даних та провести їх вилучення (здійснення їх виїмки) у провайдера ДП НТЦ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код НОМЕР_7 , адреса: АДРЕСА_6 ), щодо ІР адреса НОМЕР_8 , НОМЕР_9 та НОМЕР_10 , а саме договорів на абонентське обслуговування та інше, а також інформації (відомостей) про абонентів, їх адреси, прізвище, ім`я, по-батькові осіб, які укладали договори на абонентське обслуговування, адрес встановлення точки доступу до мережі Інтернет, адрес надсилання рахунків за користування Інтернетом та інше, в електронному вигляді та на паперових носіях завірених належним чином. У тому числі:

надати інформацію про те чи являється ІР адреса: НОМЕР_8 , НОМЕР_9 та 194.44.171.17статичною та закріпленою в угоді з фізичною чи юридичною особою;

надати МАС адресу пристрою (3G, 4G чи СDMA модем) який здійснював підключення до базової станції провайдера ДП НТЦ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " та використовувався з ІР адреса НОМЕР_8 , НОМЕР_9 та НОМЕР_10 , в період 01.01.2017 по час виконання ухвали суду.

надати інформацію щодо переміщення, сесії, ІР адрес та тривалості сесій з прив`язкою до базової станції та азимуту магнітного за період з 01.01.2017 по 12.06.2018 року.

надати інформацію про максимально відомі координати знаходження клієнта (3G, 4G чи СDMA модем) враховуючи технології роботи 3G (4G) та СDMA;

з урахування вказаної МАС адреси (3G, 4G чи СDMA модем) надати копію угоди укладену з клієнтом ДП НТЦ " ІНФОРМАЦІЯ_8 ", який використовує для підключення даний пристрій.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —569/10716/18

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні