Ухвала
від 22.06.2018 по справі 11/142-1768
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22 червня 2018 рокуСправа № 11/142-1768 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М.

розглянув заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області вул.Микулинецька,3А, м.Тернопіль, 46000

про заміну сторони виконавчого провадження

у справі за позовом: Прокурора Кременецького району Тернопільської області в інтересах держави в особі Кременецької міжрайонної державної податкової інспекції, м.Кременець в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Кременецькому районі Тернопільської області, м.Кременець Кременецького району Тернопільської області.

до відповідача: Дочірнього підприємства "Кременецький комбінат хлібопродуктів", м.Кременець Кременецького району Тернопільської області

про стягнення заборгованості в сумі 3 197 грн. 77 коп.

Суть справи: Рішенням господарського суду Тернопільської області від 13 серпня 2003 року по справі 11/142-1768 вирішено, стягнути з р/р 260835189 в Кременецькому відділенні Ощадбанку №6351, код 00956112, МФО 390262 Дочірнього підприємства "Кременецький комбінат хлібопродуктів", м.Кременець Кременецького району Тернопільської області, вул.С.Петлюри,37:

- на користь Кременецької міжрайонної державної подткової інспекції в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництв та професійних захворювань в Кременецькому районіиТернопільської області, м.Кременець, Кременецького району Тернопільської області, вул.Шевченка,73; р/р НОМЕР_1 в Кременецькому відділенні Одадбанку №6351, код 21149350-3197грн.77коп. податкового боргу;

- в доход державного бюджету України 51 грн. державного мита;

- на користь Державного підприємства "Судовий інформаційний центр", м.Київ, проспект Оболонський, 23 а; р/р26002014180001 у ВАТ "Банк Універсальний", м.Львів, МФО 325707, код 30045370 витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 118 грн.

18 червня 2018року на адресу господарського суду Тернопільської області від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області вул.Микулинецька,3А, м.Тернопіль, 46000 надійшла заява № 01-04-1312/06 від 15.06.2018 р. про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено наступне:

На виконання Рішення Господарського суду Тернопільської області від 13.08.2003 року по справі № 11/142-1768 про стягнення заборгованості в сумі 3197,77 грн. з Дочірнього підприємства державної акціонерної компанії Хліб України Кременецький комбінат хлібопродуктів (юридична адреса: вул. Петлюри, 37, м. Кременець, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 00956112) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кременецькому районі (код ЄДРПОУ: 25887470) - видано Наказ.

Виконавчий документ /Наказ/ знаходиться на виконанні у Кременецькому міськрайонному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження №56459643 від 23.05.2018 року.

Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці від 28.12.2014 року № 77-УІП викладено в новій редакції Закон України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 року № 1105-ХІУ. Пунктом 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону № 1105-ХІУ передбачено утворення Фонду соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно з п. 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 року № 1105-ХІУ (із змінами та доповненнями) передбачено утворення Фонду соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Відповідно до п. 5 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 року № 1105-ХІУ (із змінами та доповненнями) Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

На виконання вимог даного нормативно-правового акту відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кременецькому районі припинено 22.09.2017 (номер запису: 16401120012000190), у зв'язку із приєднанням до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, який є правонаступником стягувана, що підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Статтею 334 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 року № 1404 - VIII у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувана або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 Цивільного кодексу України).

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 року № 1404 - VIII стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Ст. 52 ГПК України передбачено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Оскільки, стягувач - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кременецькому районі (код ЄДРПОУ: 25887470) вибула, тому її слід замінити правонаступником - управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

З огляду на викладене, господарський суд вважає можливим задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області вул.Микулинецька,3А, м.Тернопіль, замінивши стягувача у виконавчому провадженні.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234,334 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області вул.Микулинецька,3А, м.Тернопіль, 46000 (ідентифікаційний код 41312751) про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. Замінити сторону (стягувача) Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кременецькому районі (ідентифікаційний код 25887470) у виконавчому провадженні з виконання наказу Господарського суду Тернопільської області № 11/142-1768 від 28.08.2003 року його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, ідентифікаційний код 41312751, вул.Микулинецька, 3А, 46006, м.Тернопіль.

3. Ухвалу направити Прокуратурі Кременецького району Тернопільської області, м.Кременець; Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області вул.Микулинецька,3А, м.Тернопіль, 46000; ДП "Кременецький комбінат хлібопродуктів", вул.Петлюри,37, м.Кременець Кременецького району Тернопільської області та Кременецькому міськрайонному відділу державної виконавчої служби, м.Кременець, вул. Козубського, 4.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 Господарського процесуального кодексу України з моменту її підписання суддею /22 червня 2018 року/.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено22.06.2018
Номер документу74841664
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/142-1768

Ухвала від 22.06.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 22.06.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 18.06.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні