Ухвала
від 22.06.2018 по справі 225/2930/18
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/225/137/2018

Справа № 225/2930/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2018 року Дзержинський міський суд Донецької області у складі : головуючого - судді Мигалевича В.В.,

за участю:

секретаря - Голубової О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Дзержинського міського суду Донецької області заяву Директора ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж (87526 м. Маріуполь Донецької області, пр-т Свободи,90), заінтересовані особи - Маріупольська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів № 2 (87551, м.Маріуполь Донецької області, вул. Азовстальська,150), ОСОБА_1 (м.Торецьк, с.Нелепівка, пров.Новий,1) про заміну сторони (стягувача) у виконавчому провадженні -

ВСТАНОВИВ:

Представник ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж звернувся до суду із заявою, в якій просить суд винести ухвалу суду про заміну сторони у виконавчому провадженні з Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів №2 на ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж .

Заявлені вимоги обґрунтовано тим, що у ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж на повному державному забезпеченні перебуває неповнолітній ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, якій має статус дитини, позбавленої батьківського піклування (Рішення виконкому Дзержинської міської ради від 16.09.2009 №382 О присвоении малолетнему ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, статуса ребенка, лишенного родительского попечения ).

Згідно з рішенням Дзержинського міського суду від 04.12.2015 р. (справа №225/5867/15-ц, провадження №2/225/2529/2015) матір дитини, ОСОБА_1, позбавлена батьківських прав стосовно сина та повинна сплачувати аліменти на його утримання.

На підставі рішення суду за позовом Виконавчого органу Дзержинської міської ради аліменти з ОСОБА_1 повинні стягнути на користь Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів №2, де знаходився неповнолітній ОСОБА_2. Однак, аліменти ні на рахунок школи-інтернату, ні на особистий рахунок дитини не надходили,чим порушені права дитини, позбавленої батьківського піклування.

З 01.09.2016 року неповнолітній ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зарахований на повне державне забезпечення до ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж (наказ від 30.08.2016 № 220).

Відповідно до ч.1 ст.442 Цивільного кодексу України, з метою захисту прав та інтересів неповнолітнього ОСОБА_2, адміністрація ДВНЗ МБК , як державний опікун (ст. 66 ЦКУ, ст.245 СКУ) - просить винести Ухвалу суду про заміну сторони у виконавчому провадженні з Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів №2 на ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж .

Представник заявника у судове засідання не з'явився. Надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Заінтересовані особи у судове засідання не з'явилися. Належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання. Причин неявки суду не повідомили, заяв про розгляд справи за їх відсутністю суду не надавали.

У відповідності до ч. 3 ст. 442 ЦПК України, суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок в їх сукупності за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженню наявних у справі доказів, суд доходить висновку, що заявлені вимоги представника ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж не ґрунтуються на вимогах чинного законодавства України, у зв'язку з чим не підлягають задоволенню виходячи з такого:

Відповідно до частин 1, 2 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Згідно з ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що відповідно до рішення Дзержинського міського суду Донецької області суду від 04.12.2015 р. (справа №225/5867/15-ц, провадження №2/225/2529/2015) позбавлено батьківських прав ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, відносно неповнолітнього сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1. Стягнуто з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3 аліменти на користь Маріупольської загальноосвітньої школи - інтернат I-II ступенів № 2 на утримання неповнолітнього ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4, у розмірі 1/3 частини з усіх видів доходу щомісяця, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 12.10.2015 року до досягнення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4 повноліття.

Згідно з наказом від 30.06.2016 року № 220 ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 зараховано на повне державне утримання з 01.09.2016 року до ДВНЗ Маріупольський будівельний коледж .

За загальним правилом, правонаступництво - це перехід суб'єктивного права (в широкому розумінні - також правового обов'язку) від однієї особи праводавця до іншої (правонаступника) в порядку похідного правонабуття (у відповідних випадках - похідного набуття правого обов'язку).

У відповідності до ч. 1 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, дані про юридичних осіб-правонаступників Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів № 2 Донецької обласної ради (ідентифікаційний код юридичної особи 21969797) відсутні.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань дані про юридичних осіб, правонаступником яких є зареєстрована юридична особа Державний вищий навчальний заклад Маріупольський будівельний коледж (ідентифікаційний код юридичної особи 01242886) відсутні.

Заявником не надано суду доказів того, що Маріупольська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів № 2 Донецької обласної ради (ідентифікаційний код юридичної особи 21969797) вибула як сторона даного виконавчого провадження.

Таким чином, судом не встановлено обставин як щодо наявності у Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів № 2 Донецької обласної ради (Ідентифікаційний код юридичної особи 21969797) правонаступників, так і щодо наявності у Державного вищого навчального закладу Маріупольський будівельний коледж (ідентифікаційний код юридичної особи 01242886) статусу правонаступника Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів № 2 Донецької обласної ради (ідентифікаційний код юридичної особи 21969797).

За таких обставин, суд доходить висновку, що заявлені вимоги Державного вищого навчального закладу Маріупольський будівельний коледж щодо заміни сторони (стягувача) у виконавчому провадженні не підлягають задоволенню.

При цьому суд роз'яснює, що заявник має право звернутися до суду із позовом про стягнення аліментів .

Керуючись ст. 442 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву директора Державного вищого навчального закладу Маріупольський будівельний коледж про заміну сторони (стягувача) у виконавчому провадженні - залишити без задоволення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду Донецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення, а якщо вона не проголошувалася з дати складання повного її тексту, у порядку, передбаченому підпунктом 15.5 пункту 15 частини 1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України в редакції від 03.10.2017 року.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали суду складено 22 червня 2018.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено23.06.2018
Номер документу74846796
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони (стягувача) у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —225/2930/18

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 15.06.2018

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні