Ухвала
від 22.06.2018 по справі 0670/8284/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому провадженні

22 червня 2018 року м. Житомир справа № 0670/8284/11

категорія 10.2.2

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Єфіменко О.В., розглянувши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Агроторговий дім "Довіра" про стягнення 217,16 грн, -

встановив:

11.06.2018 до канцелярії суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області відповідно до якої заявник просить здійснити заміну сторони виконавчого провадження по справі № 0670/8284/11, а саме: замінити стягувача Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області.

Судовий розгляд заяви призначено на 22.06.2018 на 10:20.

Представник заявника у судове засідання не прибув, у п. 2 прохальної частини заяви просив провести судовий розгляд справи без участі представника заявника (а.с. 23).

Представник відповідача у судове засідання не прибув, причини неявки не повідомив. Про дату, час та місце проведення судового розгляду повідомлений належним чином.

Представник Радомишльського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області у судове засідання не прибув, причини неявки не повідомив. Про дату, час та місце проведення судового розгляду повідомлений належним чином. Інформації щодо перебування або відсутності перебування на виконанні в органі державної виконавчої служби виконавчого листа на виконання судового рішення в адміністративній справі № 0670/8284/11 не надіслав.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Зважаючи на неявку сторін у судове засідання та керуючись приписами ч. 3 ст. 194, ч. 9 ст. 205, ч. 4 ст. 229, ч. 2 ст. 379 КАС України, суд вважає за можливе провести розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Згідно з ч. 5 ст. 250 КАС України датою ухвалення судового рішення у порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Дослідивши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 28.09.2011 по справі № 0670/8284/11 позовні вимоги задоволено. Стягнуто з сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Агроторговий дім "Довіра" на користь Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 217,16 грн заборгованості зі сплати страхових внесків (а.с. 18).

Відповідно до матеріалів справи, 15.11.2011 Житомирським окружним адміністративним судом видано позивачу виконавчий лист № 4155/11, у зв'язку з чим заступником начальника відділу державної виконавчої служби Радомишльського районного управління юстиції 18.12.2014 відкрито виконавче провадження ВП №45853007.

Положеннями частини 1, 2 статті 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Приписами ч. 5 ст. 15 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VIII "Про виконавче провадження" встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

01.07.2015 набрав чинності Закон України від 23.09.1999 № 1105-XIV Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (у редакції Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці" від 28.12.2014 № 77-VIII, далі Закон України № 1105-XIV).

Пунктом 4 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України № 1105-XIV (зі змінами та доповненнями) передбачено утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Припинити виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності шляхом приєднання до Фонду соціального страхування України. Припинити всі відокремлені підрозділи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та/або їх робочих органів та відділень протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 06.12.2016 № 1774-VIII, забезпечивши повне правонаступництво таких відокремлених підрозділів юридичними особами, які їх створили, а за їх відсутності - Фондом соціального страхування України, у тому числі щодо всіх прав, обов'язків та майна.

Згідно з положеннями п. 5 розд. VII Закону України № 1105-XIV Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до постанови Правління Фонду соціального страхування України від 11.04.2017 № 28 "Про внесення змін до Статуту Фонду соціального страхування України" та Положення "Про управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області", затвердженого Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 25.07.2017 № 57-ос, розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону №1105-XIV, Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів, а з 01.08.2017 розпочало роботу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області та його відокремлені підрозділи.

Приписами ч. 2 ст. 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до наявних у матеріалах справи відомостей з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області (ідентифікаційний код юридичної особи: 41313540) як юридична особа зареєстроване 03.05.2017, номер запису: 13051020000014080 (а.с. 25-27).

Відповідно до наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України "Щодо правонаступництва Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області" від 21.09.2017 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області є правонаступником робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Житомирській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Житомирській області (а.с. 24).

З Витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області є правонаступником Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Матеріали справи доказів закінчення виконавчого провадження з виконання виконавчого листа, виданого за судовим рішенням у даній справі, не містять.

Оскільки первинний стягувач Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - вибув, його правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області, суд вважає вимоги заявника обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 194, 229, 243, 256, 295, 379 КАС України, суд, -

ухвалив:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні ВП № 45853007 з Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Малинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами встановленими статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.В. Єфіменко

Повний текст ухвали виготовлено: 22 червня 2018 року.

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено23.06.2018
Номер документу74867826
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/8284/11

Постанова від 28.09.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

Ухвала від 22.06.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні