Ухвала
від 22.06.2018 по справі 286/1969/18
ОВРУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 286/1969/18

У Х В А Л А

22 червня 2018 року м. Овруч

Слідчий суддя Овруцького районного суду в Житомирській області ОСОБА_1 ,

з секретарем ОСОБА_2 ,

з участю слідчого СВ Овруцького ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Овруцького ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене заступником керівника Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку , -

ВСТАНОВИВ :

22 червня 2018 року до Овруцького районного суду Житомирської області надійшло клопотання слідчого СВ Овруцького ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання йому дозволу на проведення обшуку в володінні ТОВ «Балтіка» вул. Мала Бердичівська, 2/7, м. Житомир (ЄДРПОУ 32525004), а саме: у тренажерному залі «Арена», який відвідують ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення речових доказів, а саме: знарядь вчиненого кримінального правопорушення: комп`ютерної техніки (системні блоки), ноутбуків, планшетів, флеш карт, дискет, дисків для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, телефонів, які можуть містити інформацію в електронному вигляді щодо зайняття гральним бізнесом, свідків та співучасників злочину; ігрового приладдя; майна (речі, цінності), здобутого в результаті його вчинення; документації щодо зайняття гральним бізнесом: зошитів, блокнотів, журналів та інших письмових документів і чорнових записів щодо зайняття гральним бізнесом, в тому числі із записами прибутків і витрат, гравців азартних ігор, грального обладнання, проведених азартних ігор; грошових коштів, отриманих від злочинної діяльності; інших предметів, речей та документів, які можуть бути засобами для розкриття злочину і виявлення винних осіб, встановлення істини у справі та слугуватимуть прийняттю об`єктивного рішення у кримінальному провадженні.

Клопотання мотивоване тим, що у провадженні СВ Овруцького відділення поліції Коростенського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017060000000176 від 25.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України.

В ході розслідування встановлено, що на території Житомирської області в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» функціонують гральні заклади з метою отримання незаконного прибутку, де завуальовано надаються послуги населенню з доступу до азартних ігор за допомогою комп`ютерної техніки, онлайн казино, букмекерських контор, технічні площадки (сервери) яких знаходяться за межами України. З метою отримання прибутку у сфері грального бізнесу, невстановленими особами придбано (створено) програмне забезпечення на території Російської Федерації, а саме веб-сайт букмекерської контори « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який призначений для організації та проведення азартних ігор під виглядом онлайн-букмекерської контори.

Так встановлено, що в соціальній мережі «ВКонтакте» функціонує спільнота під назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка розміщена за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_3 в якій пропонується здійснити придбання прогнозів (ставок) на спортивні події. Насправді ж після отримання оплати ніякі прогнози не надсилаються. Суть кримінального правопорушення полягає в тому, що особи, які зацікавлені у придбанні прогнозів пишуть в приватні повідомлення адміністратору, що бажають придбати один з видів прогнозу, у свою чергу адміністратор надає реквізити для оплати. При цьому, для приховання слідів скоєння кримінального правопорушення, адміністратор спільноти під псевдонімом « ОСОБА_7 » використовує гаманці електронних грошей таких як « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », « ОСОБА_8 », які зареєстровані як юридичні особи на території Російської Федерації. Після отримання оплати, особа під псевдонімом « ОСОБА_7 » відправляє прогноз, який не підтверджується або не відправляє взагалі. Доступ до коментарів у спільноті закритий, тобто залишити скаргу чи задати питання щодо повернення коштів не представляється за можливе. Також у групі « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для привернення аудиторії постійно розміщуються скріншоти із великими виграшами та високими коефіцієнтами . Насправді ж ці скріншоти легко підроблюються за допомогою редагування вихідного коду сторінки букмекерської контори. Для цього використовується сайт www.betcity.ru, де також є функція гостьового входу з віртуальними грошима. Там можна поставити 100000 віртуальних доларів чи рублів на будь-яку подію, зробити скріншот і видавати це за реальну ставку на нібито договірний матч.

В ході проведення слідчих, в тому числі негласних слідчих (розшукових) дій та оперативно-розшукових заходів, згідно рапорту оперуповноваженого УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 №2284/39/105-2018 від 28.03.2018, встановлено, фігуранти у кримінальному провадженні ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які безпосередньо причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення, регулярно відвідують тренажерний зал «Арена» за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 2/7, де останні можуть зберігати речі та документи, які мають значення для досудового розслідування.

У діях ОСОБА_6 , ОСОБА_5 вбачається наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України.

Таким чином, проведеними під час досудового розслідування слідчими діями встановлено, що у приміщенні тренажерного залу «Арена» по АДРЕСА_1 , зберігаються речові докази, а саме: знаряддя вчиненого кримінального правопорушення: комп`ютерна техніка (системні блоки), ноутбуки, планшети, флеш карти, дискети, диски для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, телефони, які можуть містити інформацію в електронному вигляді щодо зайняття гральним бізнесом, свідків та співучасників злочину; ігрове приладдя; майно (речі, цінності), здобуті в результаті його вчинення; документація щодо зайняття гральним бізнесом: зошити, блокноти, журнали та інші письмові документи і чорнові записи щодо зайняття гральним бізнесом, в тому числі із записами прибутків і витрат, гравців азартних ігор, грального обладнання, проведених азартних ігор; грошові кошти, отриманні від злочинної діяльності; інші предмети, речі та документи, які можуть бути засобами для розкриття злочину і виявлення винних осіб, встановлення істини у справі та слугуватимуть прийняттю об`єктивного рішення у кримінальному провадженні.

У зазначених предметах та документах наявна інформація, що є предметом доказування та має значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні, а тому існує реальна загроза зміни або знищення таких речей.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №118437400 від 26.03.2018 право власності на об`єкт нерухомого майна багатофункціональний торгівельний комплекс, що розташований за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 2/7, зареєстровано та належить на праві приватної власності ТОВ «Балтіка» код ЄДРПОУ 32525004 на підставі свідоцтва про право власності НОМЕР_1 від 26.12.2005.

Слідчий СВ Овруцького ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області старший лейтенант поліції - ОСОБА_3 просить клопотання задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши думку слідчого та дослідивши матеріали справи, встановила наступне.

Матеріали досудового розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060250000176 від 25.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обставини, наведені у клопотанні, обгрунтовуються копіями: рапортів старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_10 №884 від 25.09.2017, оперуповноваженого УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України капітана поліції ОСОБА_9 №2284/39/105-2018 від 28.03.2018 та 04.04.2018, інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №118437400 від 26.03.2018, доручень про проведення слідчих (розшукових) дій від 07.12.2017 і 19.01.2018, заяви про вчинення кримінального правопорушення від 23.03.2018, пояснень від 24.03.2018, постанови про визначення підслідності від 04.04.2018, витягу з реєстру щодо юридичної особи та роздруківками із комп`ютера.

За таких обставин, заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав та перевіривши і дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про надання дозволу на обшук.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити .

Надати дозвіл на проведення обшуку в володінні ТОВ «Балтіка» вул. Мала Бердичівська, 2/7, м. Житомир (ЄДРПОУ 32525004), а саме: у тренажерному залі «Арена», який орендує ТОВ «Антей 2017», код ЄДРПОУ 41097300, засновниками якого являються ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення речових доказів, а саме: знарядь вчиненого кримінального правопорушення: комп`ютерної техніки (системні блоки), ноутбуків, планшетів, флеш карт, дискет, дисків для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, телефонів, які можуть містити інформацію в електронному вигляді щодо зайняття гральним бізнесом, свідків та співучасників злочину; ігрового приладдя; майна (речі, цінності), здобутого в результаті його вчинення; документації щодо зайняття гральним бізнесом: зошитів, блокнотів, журналів та інших письмових документів і чорнових записів щодо зайняття гральним бізнесом, в тому числі із записами прибутків і витрат, гравців азартних ігор, грального обладнання, проведених азартних ігор; грошових коштів, отриманих від злочинної діяльності; інших предметів, речей та документів, які можуть бути засобами для розкриття злочину і виявлення винних осіб, встановлення істини у справі та слугуватимуть прийняттю об`єктивного рішення у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення та закінчується «22» липня 2018 року.

Ухвала підлягає виконанню слідчим чи прокурором.

Ухвала оскарженню не підлягає та вступає в законну силу з моменту її оголошення.

Слідчий суддя

ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74875999
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —286/1969/18

Ухвала від 22.06.2018

Кримінальне

Овруцький районний суд Житомирської області

Гришковець А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні