Ухвала
від 23.06.2018 по справі 2а-12357/09/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 червня 2018 року Чернігів Справа № 2а-12357/09/2570

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Непочатих В.О.,

при секретарі Шевченко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Чернігова до Приватного підприємства ФК Десна про стягнення страхових внесків ,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області звернулось до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме Чернігівське об'єднане управління Пенсійного фонду України на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Дана заява обґрунтована тим, що у зв'язку зі зміною місцезнаходження Приватного підприємства ФК Десна всі наявні документи по даному платнику передані до Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області з метою взяття його на облік за новим місцем реєстрації.

В судове засідання учасники справи не з'явилися. Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, не здійснювалося.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 22.12.2009 позовні вимоги задоволено повністю, стягнуто на рахунок управління з приватного підприємства ФК Десна борг зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за травень 2009 року в сумі 1991,10 грн.

27.06.2017 заступником начальника Деснянського відділу виконавчої служби міста Чернігів Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області ОСОБА_1 на підставі виконавчого листа № 2а-12357/09/2570, виданого Чернігівським окружним адміністративним судом 26.01.2010, винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 54199836 по стягненню вказаної суми.

01.03.2018 відповідно до акту прийому-передачі залишків облікових показників № 58 Чернігівське об'єднане управління Пенсійного фонду України передало Головному управлінню Пенсійного фонду України в Кіровоградській області залишки по особовому рахунку страхувальника Приватного підприємства ФК Десна (код ЄДРПОУ 36339038) на підставі підпункту 2.6 пункту 2 Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 № 21-6 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 27.10.2010 № 995/18290.

Відповідно до частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд зазначає, що заміна сторони виконавчого провадження відбувається у разі вибуття однієї з сторін (стягувача або боржника), зокрема, внаслідок реорганізації. Заміна сторони полягає у вступі на її місце правонаступника. Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Так, підставою правонаступництва є реорганізація юридичної особи, що була стороною виконавчого провадження.

У поданій заяві заявник просить замінити стягувача у зв'язку зі зміною місцезнаходження боржника, а не у зв'язку з переходом прав та обов'язків до Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області від попереднього стягувача - Чернігівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, реорганізація або ліквідація якого не проводилася в установленому законом порядку.

Тобто, фактично вибуття сторони виконавчого провадження, в даному випадку стягувача, не відбулося.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що правові підстави для здійснення заміни сторони виконавчого провадження, а саме стягувача Чернігівське об'єднане управління Пенсійного фонду України на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, відсутні, в зв'язку з чим заява про заміну сторони виконавчого провадження не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Чернігова до Приватного підприємства ФК Десна про стягнення страхових внесків - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 23 червня 2018 року.

Суддя В.О. Непочатих

Дата ухвалення рішення23.06.2018
Оприлюднено24.06.2018
Номер документу74878352
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення страхових внесків

Судовий реєстр по справі —2а-12357/09/2570

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 23.01.2012

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні