Ухвала
від 08.05.2018 по справі 414/548/18
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2018 р. м. Кремінна

Справа № 414/548/18

Провадження № 2-р/414/2/18

Кремінський районний суд Луганської області в складі:

головуючого судді Костроба Ю.Ю. ,

за участі секретаря судового засідання Міщенко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кремінна заяву Старшого державного виковця Кремінського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_1 про роз'яснення рішеня Кремінського районного суду від 26 березня 2018 року за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів. -

В С Т А Н О В И В :

Старший державний виконавець КРВДВС Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про роз'яснення рішення 26 березня 2018 року за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів, посилаючись на те,що у виконавчому документі відсутній факт стягнення аліментів з ОСОБА_3 до повноліття другої дитини - ОСОБА_4.

Старший державний виконавець Бабіна С.І. у судове засідання не з'явилася, про день, час та місце слухання заяви повідомлена належним чином.

Згідно вимог ч.3 ст.271 ЦПК України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз'яснення рішення.

Відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України у звязку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що при вирішення питання щодо стягнення аліментів слід приймати до уваги положення ст.183 ч.2,3 Сімейного кодексу України, а саме: Якщо стягуються аліменти на двох і більше дітей, суд визначає єдину частку від заробітку (доходу) матері, батька на їх утримання, яка буде стягуватися до досягнення найстаршою дитиною повноліття. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто з батьків не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Керуючись ст. 271, 353,354,355 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву Старшого державного виконавця Кремінського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_1 про роз'яснення рішеня Кремінського районного суду від 26 березня 2018 року за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів - задовольнити.

Роз'яснити рішення Кремінського районного суду Луганської області від 26 березня 2018 року наступним чином при вирішення питання щодо стягнення аліментів слід приймати до уваги положення ст.183 ч.2,3 Сімейного кодексу України, а саме: Якщо стягуються аліменти на двох і більше дітей, суд визначає єдину частку від заробітку (доходу) матері, батька на їх утримання, яка буде стягуватися до досягнення найстаршою дитиною повноліття. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто з батьків не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Луганської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня проголошення.

У відповідності до п. п. 15.5 Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Кремінський районний суд.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складання, має право протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя Ю.Ю.Костроба

СудКремінський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення08.05.2018
Оприлюднено24.06.2018
Номер документу74883399
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —414/548/18

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Костроба Ю. Ю.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Костроба Ю. Ю.

Судовий наказ від 20.03.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Костроба Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні