Ухвала
від 15.06.2018 по справі 587/823/18
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/823/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2018 року Сумський районний суд Сумської області під головуванням судді Степаненко О.А., при секретарі Токаревій В.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фундамент-інвестбуд до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з даним позовом посилаючись на те, що 29 вересня 2016 року близько 19 год 35 хв. ОСОБА_2 керуючи автомобілем Mersedes-Benz Sprinter 211, державний номер НОМЕР_1, що належить на праві власності ОСОБА_3, не вибрав безпечної швидкості рху та безпечної дистанції між автомобіля та допустив зіткнення з авто молем в м. Суми по вул. К. Зеленко ВАЗ 21114 д.н. ВМ 9753А, що належить ТОВ Фундамент-інвестбуд , чим порушив п. 12.1, 13.1 Правил дорожнього руху України. Внаслідок зіткнення автомобілі зазнали пошкоджень. Постановою Сумського районного суду Сумської області від 20 жовтня 2016 року ОСОБА_2 притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 124 КпАП України. Загальна сума витрат по ремонту автомобіля склала 40280 грн., частину вказаних витрат було відшкодовано страховою компанією. Вартість невідшкодованих витрат складає 20280 грн. Тому просили стягнути вказані збитки з відповідачів в солідарному порядку та судові витрати по справі. В подальшому позовні вимоги уточнили, просили стягнути з власника джерела підвищеної небезпеки 10000 гривень матеріальної шкоди, від позову до ОСОБА_2 відмовилися.

Від сторін по справі надійшла заява, в якій вони зазначали, що досягли мирової угоди, умови якої виклали в письмовому вигляді і просили її затвердити. За умовами мирової угоди сторони дійшли згоди з наступного:

1. На виконання даної угоди відповідач передав позивачу кошти в сумі 10000 грн.

2.Позивач вважає заподіяну йому шкоду відшкодованою у повному обсязі і не має до відповідача ніяких майнових претензій.

3. Дана мирова угода направляється до суду для її затвердження.

4. Сторони просять суд затвердити дану мирову угоду та закрити провадження у справі відповідно до ст.255 ЦПК.

5.Сторони даної мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї мирової угоди.

Суд, дослідивши подану сторонами мирову угоду та матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 207 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу; укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди, затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Якщо умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд.

Згідно ч.1 п. 5 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови укладеної між сторонами мирової угоди не суперечать чинному законодавству і не порушують права, свободи та інтереси інших осіб, суд вважає, що мирову угоду слід затвердити, а провадження в справі закрити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 207, 255, 256 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Затвердити мирову угоду укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю Фундамент-інвестбуд та ОСОБА_1 , згідно з якою:

1. На виконання даної угоди ОСОБА_1 передала Товариству з обмеженою відповідальністю Фундамент-інвестбуд кошти в сумі 10000 гривень.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю Фундамент-інвестбуд вважає заподіяну йому шкоду відшкодованою у повному обсязі і не має до ОСОБА_1 ніяких майнових претензій.

Провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фундамент-інвестбуд до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - закрити у зв'язку з укладенням мирової угоди та затвердження її судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п ятнадцяти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Сумської області через Сумський районний суд Сумської області.

Суддя

СудСумський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення15.06.2018
Оприлюднено24.06.2018
Номер документу74889345
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —587/823/18

Ухвала від 15.06.2018

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 03.05.2018

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні