Ухвала
від 18.04.2018 по справі 760/9500/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

760/9500/18

1-кс/760/5360/18

УХВАЛА

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

18 квітня 2018 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю детектива НАБУ ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого детектива Національного бюро Третього відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017000000002616 від 11.08.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший Детектив Національного бюро Третього відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України (далі - НАБУ) ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із вищезазначеним клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення інформації та копій документів щодо номеру мобільного зв`язку НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 за період з 01.11.2014 до 10.04.2018 року щодо серійних номерів ІМЕІ мобільних терміналів, які використовувались з цим номером мобільного зв`язку; дати, часу та тривалості вхідних і вихідних телефонних з`єднань та SMSповідомлень; номерів контрагентів за цими з`єднаннями та повідомленнями; місцезнаходження кожного з абонентів за цими з`єднаннями та повідомленнями (базової станції оператора та азимуту до неї), з урахуванням нульових дзвінків зазначених мобільних терміналів; дати, часу і тривалості надання послуги всесвітньої системи загального доступу Інтернет, із зазначенням виділених IP-адрес під час кожного з`єднання; форми обслуговування зазначеного абонентського номеру (передоплата або договір); а також до документів щодо договірних відносин щодо використання цього номеру у вказаний період часу з можливістю ознайомитись з ними та зробити їх копії та вилучити їх.

Так, в провадженні Слідчою групою детективів Третього відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000002616, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, за фактом вчинення службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у співучасті із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 та ряду комерційних товариств заволодіння майном комунального підприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

Так, встановлено, що КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) підпорядковується ІНФОРМАЦІЯ_4 та за основним видом своєї діяльності за кодом КВЕД 41.10 опікується питаннями організації будівництва. При цьому КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) безпосередньо не виконує будівельні роботи, а є лише посередником та укладає угоди з компаніями підрядниками. Найбільшими підрядниками комунального підприємства є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » вказані товариства входять до будівельної групи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), споживче товариство « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ). Використовуючи надання неправомірної переваги під час тендерних торгів вказаним компаніям, службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) шляхом завищення цін на будівельні роботи заволодівають коштами комунального підприємства.

Крім того, у депутатському зверненні народного депутата України ОСОБА_7 вказано, що компанії, що отримують найбільшу частку підрядів на будівництво від КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) підконтрольні ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 бізнес інтереси яких через низки підприємств пов`язані з директором КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_11 та його родиною.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_13 користується номером мобільного телефону НОМЕР_1 .

Відомості щодо використання номеру мобільного телефону НОМЕР_1 , перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

У зв`язку із необхідністю перевірки достовірності або спростування інформації, щодо взаємозв`язків та телефонних з`єднань між абонентами ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , а також іншими особами, під час розслідування виникла потреба в отриманні тимчасового доступу до речей та документів, якими володіє ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме до відомостей за період з 01.11.2014 до 10.04.2018 року щодо серійних номерів ІМЕІ мобільних терміналів, які використовувались з номеру мобільного зв`язку НОМЕР_1 ; дати, часу та тривалості вхідних і вихідних телефонних з`єднань та SMSповідомлень; номерів контрагентів за цими з`єднаннями та повідомленнями; місцезнаходження кожного з абонентів за цими з`єднаннями та повідомленнями (базової станції оператора та азимуту до неї), з урахуванням нульових дзвінків зазначених мобільних терміналів; дати, часу і тривалості надання послуги всесвітньої системи загального доступу Інтернет, із зазначенням виділених IP-адрес під час кожного з`єднання; форми обслуговування зазначеного абонентського номеру (передоплата або договір); а також до документів з питань договірних відносин щодо використання цього номеру у вказаний період часу, які самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами можуть бути використані як докази події кримінального правопорушення, осіб, які його вчинили, та інших обставин, що підлягають доказуванню під час досудового розслідування.

Детектив пояснив, що відповідно до вимог ст. ст. 2, 38, 91 КПК України на орган досудового розслідування покладається вжиття заходів щодо швидкого, всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виявлення події кримінального правопорушення, осіб, які його вчинили, інших обставин, що підлягають доказуванню, і тим самим забезпечення ефективного досудового розслідування.

З метою встановлення наявності чи відсутності фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, а саме: встановлення документально підтверджених фактів, які підтверджують або спростовують факт вчинення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, кримінального корупційного правопорушення, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведення тимчасового доступу до речей і документів, що перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Детектив наголошував на тому, що інформація, наявна в документах, доступ до яких планується отримати, може мати суттєве значення для кримінального правопорушення, використана, як доказ. Враховуючи неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, детектив просить задовольнити клопотання.

У досудового слідства є підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації, в зв`язку з чим розгляд клопотання здійснити без участі представника ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Детектив НАБУ в судове засідання з`явився та просив задовольнити клопотання з підстав викладених вище.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався з огляду на порушене детективом клопотання розглядати без його участі, що в силу ч. ч. 2, 4ст. 163 КПК Українине є перешкодою для розгляду даного клопотання.

Заслухавши детектива, який наполягав на отриманні тимчасового доступу до всіх перелічених ним в резолютивній частині клопотання речей і документів, та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Пунктом 8 частини 1 статті 162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Враховуючи обставини вчинення імовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні детектива, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст.ст.161,162 КПК України, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.107, ст.ст.160,162,163,164,166, ст.309 КПКслідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України задовольнити.

Надати групі слідчих: детективам Національного бюро Третього відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_3 , ОСОБА_23 тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до відомостей стосовно:

- номеру мобільного зв`язку НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 за період з 01.11.2014 до 10.04.2018 року щодо серійних номерів ІМЕІ мобільних терміналів, які використовувались з цим номером мобільного зв`язку; дати, часу та тривалості вхідних і вихідних телефонних з`єднань та SMSповідомлень; номерів контрагентів за цими з`єднаннями та повідомленнями; місцезнаходження кожного з абонентів за цими з`єднаннями та повідомленнями (базової станції оператора та азимуту до неї), з урахуванням нульових дзвінків зазначених мобільних терміналів; дати, часу і тривалості надання послуги всесвітньої системи загального доступу Інтернет, із зазначенням виділених IP-адрес під час кожного з`єднання; форми обслуговування зазначеного абонентського номеру (передоплата або договір); а також до документів щодо договірних відносин щодо використання цього номеру у вказаний період часу з можливістю ознайомитись з ними та зробити їх копії та вилучити їх.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.04.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74893560
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів в рамках матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017000000002616 від 11.08.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —760/9500/18

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Фомін В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні