Ухвала
від 20.06.2018 по справі 208/2306/18
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/2306/18

№ провадження 1-кс/208/1197/18

УХВАЛА

Іменем України

20 червня 2018 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: слідчого судді ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до документів,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Як вбачається з матеріалів клопотання, невстановлені особи порушують вимоги ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні» № 1334-VI від 15.05.2009 року, а саме здійснюють діяльність, що пов`язана з організацією, проведенням та наданням доступу до азартних ігор в спеціально обладнаному гральному закладі за адресою: АДРЕСА_1 .

21.04.2018 року СВ Кам`янського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області до ЄРДР за № 12018040160000664 внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 203-2 КК України.

З метою належного документування обставин кримінального правопорушення на підставі ухвали Заводського районного суду м. Дніпродзержинська від 25.04.2018 року проведено санкціонований обшук у приміщенні, яке попередньо умисно обладнано для надання послуг щодо доступу до азартних ігор і розташовується за адресою: АДРЕСА_1 .

За результатами проведеного обшуку було вилучено обладнання, що призначено для організації і функціонування азартних ігор, а саме гральні автомати, стіл для гри у «покер», гральні фішки, карти.

Як з`ясовано під час досудового розслідування, відповідно до відомостей інформаційної довідки з Реєстру речових прав Реєстраційної служби МУЮ № 121795523 від 24.04.2018, власником приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 .

Згідно довідки з Реєстру речових прав Реєстраційної служби МУЮ № 121770177 від 24.04.2018, земельна ділянка з кадастровим номером 1210400000:02:001:0059, на якій знаходиться вказане приміщення, належить територіальній громаді м. Кам`янське (м. Дніпродзержинська) та перебуває в оренді строком до 28.08.2023 у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 .

Згідно інформаційної довідки щодо відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , засновниками вказаного товариства є: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

03.05.2018 у якості свідка допитано представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 , яка працює юристом у вказаному товаристві. Під час допиту ОСОБА_6 надала свідчення з приводу того, що юридичною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є: АДРЕСА_2 , фактичною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є: АДРЕСА_3 . Директором товариства є ОСОБА_4 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » являється «орендарем» земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , «орендодавцем» виступає територіальна громада м. Кам`янське (м. Дніпродзержинська). Об`єкт нерухомості (приміщення), який знаходиться на території земельної ділянки за вказаною адресою безпосередньо належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». 19.12.2017 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підставі укладеного Договору оренди приміщення передало у строкове користування ФОП ОСОБА_7 вказане приміщення для ведення фінансово-господарської діяльності. Також, представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 зазначено, що органу досудового розслідування будуть надані усі необхідні документи.

Станом на 13.06.2018 року службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на адресу органу досудового розслідування Кам`янського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області не надано жодних документів, які, на розсуд слідства, містять у собі відомості, котрі сприяють встановленню осіб, причетних до вчинення особливо тяжкого злочину.

З огляду на викладене, під час досудового розслідування по кримінальному провадженню, для проведення належної перевірки та прийняття законного рішення, а також проведення судових почеркознавчих експертиз, встановленню осіб, причетних до вчинення злочину, виникла необхідність у вилучені та дослідженні наступних оригіналів документів: Договори оренди приміщення, розташованого по АДРЕСА_1 , укладених протягом 2017-2018 між «орендодавцем» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та «орендарями» - фізичними або юридичними особами, розрахунково-платіжних документів, які підтверджують оплату по відповідних Договорах.

Отримання оригіналів документів зумовлено тим, що, відповідно до п.1.1 Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експериментальних досліджень до Інструкції про проведення та призначення судових експертиз та експертних досліджень: «Для дослідження почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів».

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 (фактична адреса: АДРЕСА_3 ) та можливість їх вилучити.

В судовому засіданні прокурор, підтримав клопотання, посилаючись на обставини, викладені у ньому.

Слідчий суддя, вислухавши слідчого, вивчивши надані суду матеріали клопотання, встановлено наступне.

Відповідно до положень ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідальної фізичної особи або юридичної особи, 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В судовому засіданні встановлено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, а також те, що в клопотанні та матеріалах, доданих до нього, вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст.159-164 КПК України, -

у х в а л и в:

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 (фактична адреса: АДРЕСА_3 ) та можливість вилучення наступних оригіналів документів: Договори оренди приміщення, розташованого по АДРЕСА_1 , укладених протягом 2017-2018 між «орендодавцем» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 та «орендарями» - фізичними або юридичними особами, розрахунково-платіжних документів, які підтверджують оплату по відповідних Договорах, слідчому Камянського ВП ОСОБА_8 або членам слідчо-оперативної групи: оперуповноваженому ВКП Кам`янського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_9 .

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення20.06.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу74901901
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —208/2306/18

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 25.04.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні