Ухвала
від 23.06.2018 по справі 760/15598/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кс/760/8245/18

Справа № 760/15598/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.06.2018 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого Солом`янського управління поліції ГУ НП в м. Києві ОСОБА_4 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 9 ОСОБА_5 - про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016100090008657 від 26.07.2016р. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про надання дозволу на проведення огляду, подане в рамках кримінального провадження, що розслідується за фактом заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)за ч. 4 ст. 190 КК України.

Подане клопотання обґрунтовується тим, що Солом`янським управлінням поліції з ГУ КЗЕ СБ України здійснюється розслідування за фактом того, що засновники та службові особи ТОВ «Кепітал Девелопмент Трейдінг», ТОВ "Холдинг КДТ", ТОВ "ДОРТМУНД КАБЕЛЬ", а також інші невстановлені слідством особи, спільно з посадовими особами Державної служби інтелектуальної власності України запровадили протиправний механізм виготовлення та реалізації контрафактної продукції, яка не відповідає встановленим нормам якості та безпеки.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що працівники ТОВ «Кепітал Девелопмент Трейдінг», ТОВ "Холдинг КДТ", ТОВ "ДОРТМУНД КАБЕЛЬ", шляхом обману, що виражене у наданні сертифікатів відповідності на кабельно-провідникову продукцію, яка завідомо не відповідає встановленим нормам якості та безпеки та приховування певних відомостей щодо якості реалізованої продукції, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами покупців (контрагентів) в особливо великих розмірах.

Також встановлено, що вказану кабельно-провідникову продукцію, що не відповідає вимогам 4.7 ДСТУ 4809:2007 реалізовано та в подальшому вмонтовано під час проведення будівельних робіт в ЖК «4 сезони», що за адресою: м. Київ, вул. Михайла Максимовича (попередня назва Онуфрія Трутенка), 3Д (24 поверховий будинок), ЖК «Ліко Град», що за адресою: м. Київ, вул. Ломоносова, 48 (5 поверховий будинок), АТ "Прокредіт Банк", що за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 107А, ЖК "Новопечерський Двір", розташований за адресою: м. Київ, вул. Драгомирова Михайла, 2А, та ЖК "Гарматний", що за адресою: м. Київ, вул. Гарматна, 38, ЖК "Замковецький", що за адресою: м. Київ, вул. Сергія Данченка", 28Б, ЖК "Глушкова", що за адресою: м. Київ, пр. Академіка Глушкова, 92Б, ЖК "Кантрі Хаус", що за адресою: С. Гора, вул. Центральна, 30А-51, ЖК "Козацький", що за адресою: м. Київ, вул. Гарматна", 38, ЖК "Герцена Парк", що за адресою: м. Київ, Герцена Узвіз, 32, міському дитячому оздоровчо-спортивному комплексі "Вікторія", що за адресою: м. Одеса, вул. Дача Ковалевського, 93, ЖК "Яскравий", що за адресою: м. Київ, вул. Петра Калнишевського, 2, ЖК "Малахіт", що за адресою: м. Київ, вул. Сурікова, 3, ЖК "Френдлі Хаус", що за адресою: м. Київ, вул. Панельна, 2, та ЖК "Вишиванка", що за адресою: м. Київ, вул. Полупанова, 16, ЖК "Новомостицький", що за адресою: м. Київ, вул. Новомостицька, 15, ЖК "Микитська Слобода", що за адресою: м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 35А.

Крім того, встановлено, що кабельно-провідникова продукція, що не відповідає вимогам 4.7 ДСТУ 4809:2007 реалізовано та в подальшому вмонтовано під час проведення будівельних робіт в ЖК «Яскравий», розташованого за адресою м. Київ, вул. Петра Калнишевського, 2, зокрема в кожному із під`їздів паралельно ліфтовій шахті змонтовано у технологічному коробі для прокладання кабелю небезпечний вогнетривкий кабель, який не відповідає нормам пожежної безпеки.

Змонтований на вказаному об`єкті кабель помаранчевого або червоного кольору, з маркуванням «Dortmund Cable LLC 0,6/1KV NHXH FE 180/E30 2x1,5» або «HASTEL CABLE (N)HXH FE 180/E30 3х1,5», виготовлений ТОВ «ДОРТМУНД КАБЕЛЬ» та реалізований на ринок контрагентами через ТОВ «ХОЛДИНГ КДТ» або ТОВ «КЕПІТАЛ ДЕВЕЛОПМЕНТ ТРЕЙДІНГ».

Крім того, встановлено, що на даний час у квартирах вказаного будівельного об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 вже проживають мешканці, а будинок у найближчий час має бути введений в експлуатацію.

У зв`язку із встановленням обставин у кримінальному провадженні, з метою проведення повного та всебічного розслідування провадження, зокрема, з метою підтвердження або спростування факту, щодо монтажу в будинку за адресою: м. Київ, вул. Петра Калнишевського, 2, кабельно-провідникової продукції з маркуванням «Dortmund Cable» або «HASTEL CABLE», яка не відповідає вимогам пожежної безпеки та є небезпечною для життя та здоров`я людей, виникла необхідність у проведені огляду земельної ділянки, загальною площею 4,6526 га, розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , кадастровий номер земельної ділянки: 8000000000:78:134:0064, та за адресою м. Київ, вул. Полярна (в межах вулиці Петра Драгомирова та Михайла Майорова), кадастровий номер земельної ділянки: 8000000000:78:134:0073, загальною площею 4,0023 га. замовник якої ТОВ "Фірма «Інтеграл»", на якій здійснює будівництво «Будівельна компанія «Інтергал-Буд», та власником якої являється Київська міська рада, та усіх об`єктів нерухомого майна, в тому числі будівель, підсобних, підвальних і складських приміщень, виробничих і промислових приміщень, які розташовані на вказаній земельній ділянці, в яких вмонтовано вказану кабельно-провідникову продукцію, або в яких вона зберігається, з можливістю її огляду та вилучення необхідної для проведення відповідних експертних досліджень кількості кабельно-провідникової продукції, з маркуванням «Dortmund Cable» або «HASTEL CABLE», а також відшукання речей і документів, що підтверджують проведення вищевказаної діяльності та інших незаконних дій.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання здійснювалось за допомогою технічних засобів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши долучені матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості, передбачені ч. 3 ст. 234 КПК України.

Як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Так, відповідно до наданої у клопотанні інформації на земельній ділянці, загальною площею 4,6526 га, що розташована за адресою: АДРЕСА_2 , кадастровий номер: 8000000000:78:134:0064, та за адресою м. Київ, вул. Полярна (в межах вулиці Петра Драгомирова та Михайла Майорова), кадастровий номер: 8000000000:78:134:0073, загальною площею 4,0023 га., за замовленням ТОВ "Фірма «Інтеграл»", «Будівельна компанія «Інтергал-Буд», здійснює будівництво житлового комплексу «Яскравий» та власником якої являється Київська міська рада, тому з метою огляду кабельно-провідникової продукції з маркуванням «Dortmund Cable» або «HASTEL CABLE», та усіх об`єктів нерухомого майна, в тому числі будівель, підсобних, підвальних і складських приміщень, виробничих і промислових приміщень, які розташовані на вказаній земельній ділянці, в яких вмонтовано вказану кабельно-провідникову продукцію, або в яких вона зберігається, слідчий суддя вважає необхідним надати дозвіл на проведення огляд.

Разом з тим, не підлягає задоволенню клопотання в частині надання дозволу на вилучення кабельно-провідникової продукції, з маркуванням «Dortmund Cable» або «HASTEL CABLE», та кабельно-провідникову продукцію з маркуванням з маркуванням HXH FE 180/E30, HXH FE 180E90, NHXH FE/E-30, FE180/E30, FE 180У30, FE 180E30-90E, оскільки слідчим не доведено слідчому судді, що вказані речі, з даним маркуванням дійсно знаходяться на вказаній земельній ділянці.

За таких обставин, клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 237, 234, 235, 236, 372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Солом`янського управління поліції ГУ НП в м. Києві ОСОБА_4 про проведення огляду задовольнити частково.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 9 ОСОБА_5 та слідчому Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві ОСОБА_4 дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, загальною площею 4,6526га, розташованою за адресою: АДРЕСА_2 , кадастровий номер: 8000000000:78:134:0064, та за адресою м. Київ, вул. Полярна (в межах вулиці Петра Драгомирова та Михайла Майорова), кадастровий номер: 8000000000:78:134:0073, загальною площею 4,0023га., на яких за замовленням ТОВ "Фірма «Інтеграл»", «Будівельна компанія «Інтергал-Буд», здійснює будівництво житлового комплексу «Яскравий» та власником якої являється Київська міська рада, та усіх об`єктів нерухомого майна, в тому числі будівель, підсобних, підвальних і складських приміщень, виробничих і промислових приміщень, які розташовані на вказаній земельній ділянці, в яких вмонтовано вказану кабельно-провідникову продукцію з маркуванням «Dortmund Cable» або «HASTEL CABLE».

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд, обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74926318
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/15598/18

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Вишняк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні