Ухвала
від 22.01.2018 по справі 760/1636/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кс/760/1419/18

Справа №760/1636/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2018 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110100000381 від 18.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою офісних приміщень, які у своїй господарській діяльності використовує ТОВ «Лук Авіа Ойл» (код ЄДРПОУ 31477919), а саме за адресою: м. Київ, вул. Верхній Вал 68, 4-й поверх, що на праві приватної власності належить Компанії «Форін Пропеті Сервісіз Лімітед», з метою відшукання та вилучення документів, щодо проведених фінансово-господарських операцій між підприємствами ТОВ «Сокар Авіа», ТОВ «Металлсервіс Україна», ТОВ «К.М.Д.А.», ДП «МА Бориспіль», ТОВ «ВД Інтер» та ТОВ «Лук Авіа Ойл».

Прокурор обґрунтовує клопотання тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017110100000381 від 18.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав, викладених у клопотанні.

Заслухавши прокурора, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступного висновку.

Судом встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017110100000381 від 18.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст. 370 КПК України, судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим.

Законним є рішення, ухвалене компетентним судом згідно з нормами матеріального права з дотриманням вимог щодо кримінального провадження, передбачених цим Кодексом.

Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі об`єктивно з`ясованих обставин, які підтверджені доказами, дослідженими під час судового розгляду та оціненими судом, відповідно до ст. 94 КПК України.

Вмотивованим є рішення, в якому наведені належні і достатні мотиви та підстави його ухвалення.

Згідно ч. 1 ст. 84 КПК України, доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких, зокрема, слідчий суддя встановлює наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. При цьому, оскільки слідчий є самостійним у своїй професійній діяльності, він має всі передбачені законом можливості для отримання відповідної інформації при підготовці клопотання.

Також ухвала слідчого судді має містити посилання на конкретні матеріали кримінального провадження, дослідження яких дало слідчому судді підстави для надання дозволу на обшук.

Прокурор зазначає, що проведення обшуку за адресою офісних приміщень, які у своїй господарській діяльності використовує ТОВ «Лук Авіа Ойл» (код ЄДРПОУ 31477919), а саме за адресою: м. Київ, вул. Верхній Вал 68, 4-й поверх, що на праві приватної власності належить Компанії «Форін Пропеті Сервісіз Лімітед», з метою відшукання та вилучення документів, щодо проведених фінансово-господарських операцій між підприємствами ТОВ «Сокар Авіа», ТОВ «Металлсервіс Україна», ТОВ «К.М.Д.А.», ДП «МА Бориспіль», ТОВ «ВД Інтер» та ТОВ «Лук Авіа Ойл», обумовлене необхідністю виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

Так прокурором в обґрунтування поданого клопотання надано інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна з якої вбачається, що нежилий будинок для розміщення офісних та торгівельних приміщень, в якому планується провести обшук, який розміщений за адресою: Київ, вул. Верхній Вал 68, праві приватної власності належить Компанії «Форін Пропеті Сервісіз Лімітед».

При, цьому прокурором на підтвердження своїх доводів, не надано жодних підтверджуючих документів, що ТОВ «Лук Авіа Ойл» (код ЄДРПОУ 31477919), у своїй господарській діяльності використовує на підставі договору оренди нежилий будинок для розміщення офісних та торгівельних приміщень, який розміщений за адресою: Київ, вул. Верхній Вал 68, 4-й поверх.

Більш, того подане клопотання прокурора є не конкретизованим, оскільки останній в поданому клопотанні в яких саме кабінетах офісного приміщення, яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Верхній Вал 68, 4-й поверх, планується провести обшук.

Разом з тим, прокурором до поданого клопотання не надано, жодних підтверджуючих відомостей щодо реальності існування господарських взаємовідносин між ТОВ «Лук Авіа Ойл» (код ЄДРПОУ 31477919), - з одного боку та ТОВ «Сокар Авіа», ТОВ «Металлсервіс Україна», ТОВ «К.М.Д.А.», ДП «МА Бориспіль», ТОВ «ВД Інтер» з іншого боку.

За таких обставин, під час розгляду клопотання встановлено, що воно обґрунтовано лише формально, до нього не додано жодного доказу на обґрунтування викладених прокурором доводів необхідності отримання дозволу на проведення обшуку.

Таким чином, вважаю що клопотання є не обґрунтованим і таким, що не підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 234, 235, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110100000381 від 18.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74960035
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110100000381 від 18.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —760/1636/18

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Антипова І. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні