Ухвала
від 23.06.2018 по справі 464/1902/18
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1902/18

пр.№ 1-кс/464/1280/18

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

23 червня 2018 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю заступника начальника Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в :

захисники ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , які діють в інтересах підозрюваного ОСОБА_6 у кримінальному провадженні №12018140070000344 звернулися до суду з клопотанням, в якому просять надати тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_3 ), Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( АДРЕСА_5 ).

В обґрунтування клопотання покликаються на те, що ними здійснюється захист підозрюваного ОСОБА_6 у кримінальному провадженні №12018140070000344 по підозрі його у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України, досудове розслідування по якому проводиться Сихівським ВП ГУ НП у Львівській області. Згідно врученої підозри їхньому підзахисному, такий підозрюється у тому, що будучи головою правління ІНФОРМАЦІЯ_6 , маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, достовірно знаючи та усвідомлюючи, що будівництво багатоповерхового житлового будинку із вбудованими приміщеннями на вулиці Антонича Майданна у м. Львові, замовником якого являється ІНФОРМАЦІЯ_6 та головним підрядником якого виступає Приватне акціонерне товариства « ІНФОРМАЦІЯ_7 », здійснюється без належним чином оформлених та погоджених містобудівних документів, під приводом укладення договору про вступ у члени ІНФОРМАЦІЯ_6 з метою отримання паю у формі квартири АДРЕСА_6 , шляхом обману заволодів коштами потерпілого ОСОБА_7 в сумі 735000 грн.

З метою спростування чи підтвердження наявності в діях ОСОБА_7 та працівників поліції ознак провокації, перевірки допустимості ряду доказів у справі, зокрема чи не притягувався ОСОБА_7 до кримінальної відповідальності, а також щодо його судимостей, перевірки чи дійсно мало місце перерахування ОСОБА_7 коштів на рахунок ІНФОРМАЦІЯ_6 , необхідно отримати тимчасовий доступ до вищезазначених речей і документів.

Заступник начальника Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 в судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечив, просить в такому відмовити.

Захисник ОСОБА_4 в судовому засіданні подане клопотання підтримала, з мотивів викладених у ньому, просить таке задоволити.

Заслухавши думку прокурора, захисника, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку з огляду на таке.

Відповідно до ч.1ст. 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161цього Кодексу.

Згідно з ч. 5, 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п.7 ч.1ст.162 КПК Україниінформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Згідно з ч. 1ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності до ч. 7ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Як вбачається з клопотання стороною захисниками доведено, що інформація до якої вони просять надати тимчасовий доступ, перебуває у володінні зазначених у клопотанні осіб, така в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, дана інформація і отримані документи, можуть бути використанні як докази, відтак слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання захисників є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.131,132,159,160,162, 163-166,309,369-372 КПК України,

п о с т а н о в и в :

клопотання задовольнити.

Надати захисникам ОСОБА_5 , ОСОБА_4 тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та зняття копій з оригіналів наступних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме до наступних даних з інтегрованої інформаційно-пошукової системи Національної поліції України (МВС України) «АРМОР»:

- чи є дані як про заявника у кримінальних провадженнях про ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , проживає за адресою: АДРЕСА_7 ;

- чи перебуває зазначена особа на обліку осіб криміногенних категорій в інформаційній підсистемі АІС «Особа»;

- чи перебуває вказана особа на обліку осіб, які відбули покарання в інформаційній підсистемі АІС « ІНФОРМАЦІЯ_9 »;

- чи є відомості щодо вказаної особи у базі даних «Громадянин» про запрошення до службових приміщень підрозділів поліції (міліції) для проведення слідчих дій, доставлення до підрозділів поліції (міліції), затримання чи арешт працівниками правоохоронних органів.

Обов`язок надати тимчасовий доступ покладається на керівника ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Надати захисникам ОСОБА_5 , ОСОБА_4 тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та зняття копій з оригіналів наступних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ) та ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_3 ), а саме:

- даних (довідка форми ІП-1) щодо судимості ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , проживає за адресою: АДРЕСА_7 .

Обов`язок надати тимчасовий доступ покладається на ІНФОРМАЦІЯ_10 .

Надати захисникам ОСОБА_5 , ОСОБА_4 тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та зняття копій наступних документів, що перебувають у володінніПублічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_4 ), а саме:

-до первинних касових документів (зокрема заяви про переказ готівки), якими фіксувалась операція по переказу ОСОБА_7 , ІПН НОМЕР_1 , коштів в розмірі 735000 грн. (чи інша сума) на р/р НОМЕР_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що належить ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка здійснювалась за дорученням ОСОБА_8 11.04.2018 в ТВБВ №10013/292 Львівського обласного управління Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (на підставі квитанції №140 від 11.04.2018, виданій в ТВБВ № НОМЕР_4 ).

Обов`язок надати тимчасовий доступ до даної інформації покласти на Публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 .

Надати захисникам ОСОБА_5 , ОСОБА_4 тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( АДРЕСА_5 ), із можливістю копіювання на цифровий носій, в період часу з 08 год. 01.04.2018 по 23 год. 11.04.2018, а саме: роздруківок телефонних дзвінків, в тому числі телефонних дзвінків нульової тривалості абонентів із зазначенням часу їх здійснення, тривалості та з прив`зкою до базових станцій мобільного зв`язку та їх азимутів абонента мобільного зв`язку за № НОМЕР_5 .

Обов`язок надати тимчасовий доступ до документів покласти на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення (ст.164 КПК України).

Відповідно дост.309 КПК Україниухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74961690
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —464/1902/18

Ухвала від 02.07.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 25.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 11.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 09.06.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні