Постанова
від 26.06.2018 по справі 904/605/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.06.2018 Справа № 904/605/18

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ОТІС ТАРДА", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052

про визнання банкрутом

Представники:

від кредитора ОСОБА_2 ордер ДП №1348 від 10.05.2018 р.

від боржника не з`явився

розпорядник майна Шпак В.І. посвід. №1856 від 14.09.2010 р.

розпорядник майна Шпак В.І. ОСОБА_4 довір. від 08.05.2018 р.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ОТІС ТАРДА" подало заяву щодо банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 20.02.2018р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 06.03.2018р.

06.03.18р. ухвалою господарського суду відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ". Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 29.06.18р. Розпорядником майна призначено Шпака Володимира Івановича. Призначено попереднє засідання суду на 10.05.2018 р.

10.05.18р. затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ". Встановлено дату підсумкового судового засідання у справі - 05.06.18 р. на 11:45.

05.06.18р. ухвалою господарського суду Дніпропетровської області відкладено підсумкове засідання на 26.06.2018р. на 11:50. Зобов'язано розпорядника майна надати до суду аналіз фінансового стану боржника ТОВ "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ" до 26.06.18р. Зобов'язано комітет кредиторів надати до суду пропозиції щодо подальшої процедури банкрутства стосовно боржника.

26.06.18р. до господарського суду Дніпропетровської області від розпорядника майном надійшла заява, в якій просить:

- визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру у справі №904/605/18;

- ліквідатором Товариство з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 призначити арбітражного керуючого Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1).

До заяви додані наступні документи:

- протокол №2 засідання комітету кредиторів від 21.06.18р.;

- протокол №3 зборів кредиторів від 21.06.18р.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд встановив.

На виконання ухвали господарського суду Дніпропетровської області від 05.06.18р. по справі №904/605/18 розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 на адресу кредиторів боржника було направлено повідомлення про проведення зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 21.06.18р. о 11:00 хв. за місцезнаходженням боржника.

На зборах комітету кредиторів було обрано Голову комітету кредиторів боржника, обрано секретаря комітету кредиторів, розглянуто звіт про аналіз фінансово-господарської діяльності та інвестиційного становища боржника станом на 21.06.18р. та обговорено питання щодо можливого продовження процедури розпорядження майном боржника, або переходу до наступної процедури у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ".

За результатами проведених зборів комітету кредиторів та загальних зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", було затверджено рішення щодо звернення до господарського суду Дніпропетровської області із клопотанням про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ" арбітражного керуючого Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1).

Протоколом зборів комітету кредиторів та протоколом загальних зборів кредиторів розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ" було вповноважено звернутися до господарського суду Дніпропетровської області з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. Обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ" вирішено покласти на арбітражного керуючого Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1), зважаючи на достатній досвід у сфері ведення процедури банкрутства та наявності технічної можливості для ведення справи.

Відповідно до ст. 26 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону. До компетенції комітету кредиторів належить право прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначенні арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

У відповідності до ст. 27 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Судом встановлено, що осіб, які б мали бажання відновити платоспроможність боржника через його санацію або шляхом укладання мирової угоди не виявлено.

Від сторін заперечень щодо відкриття ліквідаційної процедури, визнання боржника банкрутом та стосовно запропонованої комітетом кредиторів кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута не надійшло.

Враховуючи рішення комітету кредиторів, відомості аналізу фінансово - господарського аналізу, наданого розпорядником майна, беручи до уваги, що інших пропозиції стосовно подальшого руху справи до суду та комітету кредиторів не надійшло, господарський суд прийшов до висновку про необхідність прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців.

Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора боржника судом враховано наступне.

Згідно Протоколу засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ" від 21.06.2018р. прийнято рішення призначити ліквідатором арбітражного керуючого - Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1).

Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника від комітету кредиторів та сторін у справі до суду, станом на 26.06.2018р., не надходило.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1).

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст.38 Закону) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі плати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Керуючись ст.ст. 26, 37-41, 114 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 232, 233, 235 ГПК України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 та повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 арбітражного керуючого Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1).

Визнати Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру стосовно Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 строком на 1 рік, до 26.06.19р.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМБІНАТ", 49089, м. Дніпро, вул. Автотранспортна, буд. 12А; ІНН 33338052 призначити Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р.; АДРЕСА_1).

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст.38 Закону) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі плати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зобов'язати ліквідатора банкрута Шпака Володимира Івановича (свідоцтво №1056 від 10.06.13р., АДРЕСА_1) виконувати повноваження ліквідатора банкрута у відповідності до вимог чинного законодавства України, щомісячно надавати комітету кредиторів звіт про хід здійснення ліквідаційної процедури, копію звіту направляти щомісячно для долучення до справи про банкрутство і у строк до 26.06.19р. подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Копія постанови направляється: сторонам, держреєстратору та ДПІ за місцезнаходженням банкрута.

Постанова набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя С.А. Примак

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.06.2018
Оприлюднено27.06.2018
Номер документу74968493
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/605/18

Ухвала від 20.12.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 19.11.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 26.06.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.04.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 06.03.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні