Ухвала
від 27.06.2018 по справі 243/5291/18
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/243/1991/2018

Номер справи 243/5291/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2018 року Слов'янський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого - судді Хаустової Т.А.,

за участю секретаря судового засідання - Кобець О.М.,

розглянувши цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Ухвалою Слов'янського міськрайонного суду Донецької області від 13 червня 2018 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі було відкрито провадження по справі та призначено справу до спрощеного судового розгляду.

22 червня 2018 року від представника відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол - ОСОБА_3, який діє на підставі Довіреності №135/01-18 від 02 січня 2018 року (а.с. 37), до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області надійшла Заява про здійснення розгляду справи № 243/5291/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі за правилами загального позовного провадження, яке він обґрунтовує тим, що з доводів Позивача, якими вона обґрунтовує позовні вимоги, вбачається наявність спору щодо існування відповідних підстав та доказів, якими дані вимоги повинні б бути доведені, що в свою чергу передбачає необхідність у наданні позивачем відповідних пояснень безпосередньо під час розгляду справи, а також надання відповідей на запитання, які виникли у відповідача стосовно предмету даного спору. Також зазначає, що з метою забезпечення надання власних доводів стосовно предмету спору, позивачеві потрібно більше часу для здійснення відповідних процесуальних дій, ніж це передбачено правилами розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження (а.с. 35).

Також 22 червня 2018 року від представника відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол - ОСОБА_3, який діє на підставі Довіреності №135/01-18 від 02 січня 2018 року (а.с. 37), до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області надав Клопотання про відкладення розгляду справи, яке обґрунтував тим, що судовий розгляд справи призначено на 27 червня 2018 року о 08 годині 30 хвилин, у яке він не має можливості з'явитися у зв'язку із скрутним матеріальним становищем відповідача (а.с. 34).

Суд, перевіривши матеріали справи, приходить до переконання, що Заява представника відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол - ОСОБА_3 про здійснення розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі за правилами загального позовного провадження, а також Клопотання про відкладення розгляду справи не підлягають задоволенню з наступних підстав.

Частиною 2, 4, 5, 6 ст. 19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.1 ст.274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч.4 ст.277 ЦПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про залишення заяви відповідача без задоволення або розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно ч.7 ст. 277 ЦПК України частини друга - шоста цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження.

Враховуючи вищезазначене та право суду розглядати справи, що виникають з трудового спору у спрощеному позовному провадженні, а також те, що відповідач не навів обґрунтованих обставин, які заважають суду розглядати справу у спрощеному позовному провадженні, суд вважає за необхідне відмовити представнику відповідача у задоволенні Заяви про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та продовжувати розглядати вказану справу в порядку спрощеного позовного провадження, визначеного законодавством України, в якості єдиного способу захисту порушених прав позивача у подібних категоріях справ.

Також не підлягає задоволенню Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол - ОСОБА_3 про відкладення розгляду справи, яке обґрунтоване тим, що представник відповідача не має можливості прибути у судове засідання, призначене на 27 червня 2018 року, у зв'язку із скрутним матеріальним становищем відповідача, оскільки відповідно до ч. 5. ст. 279 ЦПК України, розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутністю клопотання будь - якої зі сторін про інше.

Керуючись ст. ст. 19, 277, 274, 279, 260 , 263, 274, 277 ЦПК України , суд -

У Х В А Л И В :

У задоволенні Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол - ОСОБА_3 про відкладення розгляду справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі - відмовити.

Заяву представника відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол - ОСОБА_3 про здійснення розгляду цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства Концерн Стирол про стягнення заборгованості по заробітній платі за правилами загального позовного провадження - залишити без задоволення .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет court.gov.ua.

Ухвалу оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Суддя Слов'янського

міськрайонного суду ОСОБА_4.

Дата ухвалення рішення27.06.2018
Оприлюднено28.06.2018
Номер документу74983897
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —243/5291/18

Постанова від 08.05.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Постанова від 08.05.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Рішення від 20.09.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 18.09.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Краснощокова Н. С.

Рішення від 27.06.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні