Ухвала
від 08.06.2018 по справі 466/8394/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/8394/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 червня 2018 року м.Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 за участю секретаря с/з ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку квартири (інших підсобних приміщень) в якій проживає ОСОБА_5 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , у кримінальному провадженні за №42017140400000108 від 23.10.2017р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.191 КК України,-

в с т а н о в и в :

05.06.18 слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку квартири (інших підсобних приміщень) в якій проживає ОСОБА_5 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017140400000108 від 23.10.2017 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.191 КК України.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України перебувають матеріали досудового розслідування №42017140400000108 від 23.10.2017р. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України. Встановлено, що службовими особами ТОВ «МЕТРУДТРАНС» (код ЄДРПОУ 34980991), протягом 2012-2017 років, зловживаючи службовим становищем, діючи з метою незаконного збагачення, у змові із посадовими особами лісогосподарських підприємств, привласнено кошти даних підприємств в особливо великих розмірах, які були виділені для перевезення лісової продукції залізничним транспортом на експорт до асоційованих країн Європейського союзу, чим спричинено збитки державі на попередньо встановлену суму понад 10 млн. грн.

Так, посадовими особами ТОВ «Метрудтранс» протягом 2012-2017 років укладено договори підряду з лісогосподарськими підприємствами на перевезення лісової продукції залізничним транспортом для здійснення експорту з території України до країн Європейського союзу.

Грошові кошти перераховувались на розрахунковий рахунок ТОВ «МЕТРУДТРАНС» на підставі сформованих актів виконаних робіт (наданих послуг), які останніми підписувались та надавались до проведення оплати, при чому, останнім було достовірно відомо про факти внесення завідомо неправдивих відомостей про кількість діб перебування в дорозі вантажних вагонів, завантажених лісовою продукцією.

При складанні актів виконаних робіт (наданих послуг) посадові особи ТОВ «МЕТРУДТРАНС» та службові особи лісогосподарських підприємств, зловживаючи своїм службовим становищем, завищували фактичну кількість діб користування вагонами при перевезенні вантажів по маршрутах, що підтверджується відповідними документами з Укрзалізниці.

Таким чином, внаслідок застосованої схеми на розрахунковий рахунок ТОВ «МЕТРУДТРАНС» згідно укладених договорів перераховано грошові за роботи, обсяги виконання яких, не відповідають дійсності, на підставі складених актів виконаних робіт (наданих послуг), які підписані посадовими особами вказаного товариства, а також лісогосподарських підприємств.

Також, установлено, що грошові кошти, які перераховані ТОВ «МЕТРУДТРАНС» за фактично не виконані роботи перераховувались на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та у подальшому конвертовано та привласнено.

Одним із можливих виконавців зазначеної схеми заволодіння грошовими коштами є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживаючий за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на квартиру за вказаною адресою у встановленому порядку не зареєстровано.

Ураховуючи, що за місцем проживання (користування) ОСОБА_5 можуть знаходитись: документи щодо діяльності ТОВ «Метрудтранс» та інших суб`єктів підприємницької діяльності, які причетні до вчинення привласнення грошових коштів та їх конвертування, мобільні телефони, комп`ютерна техніка, флеш накопичувачі, носії інформації, речі та документи, які використовувались для вчинення наведеного злочину та в яких задокументована протиправна діяльність, в тому числі грошові кошти та інші матеріальні цінності, здобуті незаконним шляхом, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення указаного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виникла необхідність у проведенні обшуку в квартирі, інших підсобних приміщеннях, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , просить клопотання задовольнити.

До клопотання про проведення обшуку слідчий слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_6 подав заяву про розгляд клопотання без участі, таке підтримує та просить задовольнити.

У відповідності до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно ст. 234 ч. 1, ч. 2 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Із копій документів, а саме: інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, вбачається, що право власності на квартиру, яка знаходиться адресою: АДРЕСА_1 відомості про власника відсутні. Згідно листа начальника Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України ОСОБА_7 .Тичини ОСОБА_5 був директором ТОВ "Укрзернотранс-КО" код ЄДРПОУ 40267677, директором ТОВ "Укрзернотранс-К" код ЄДРПОУ 31406764 та проживає за даною адресою. Є директором ще ряду підприємств, які по документах співпрацюють з ТОВ "Метрудтранс" формуючи податкові борги та уникють від сплати ПДВ.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст. 234 КПК України, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в :

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на обшук квартири (інших підсобних приміщень) в якій проживає ОСОБА_5 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення документів щодо діяльності ТОВ «Метрудтранс» та інших суб`єктів підприємницької діяльності, які причетні до вчинення привласнення грошових коштів та їх подальшого конвертування, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, флеш накопичувачів, носіїв інформації, речей та документів, які використовувались для вчинення наведеного злочину та в яких задокументована протиправна діяльність, в тому числі грошових коштів та інші матеріальних цінностей, здобутих незаконним шляхом.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Виконання ухвали доручити начальнику слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_8 , начальнику відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 та прокурорам відділу ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , начальнику слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_16 та слідчим цього ж відділу ОСОБА_3 , ОСОБА_17 та ОСОБА_18 із правом доручення виконання ухвали, які згідно КПК України будуть наділені на те відповідними повноваженнями.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74994329
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку квартири (інших підсобних приміщень) в якій проживає ОСОБА_5 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , у кримінальному провадженні за №42017140400000108 від 23.10.2017р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —466/8394/17

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 06.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні