Ухвала
від 26.06.2018 по справі 461/7373/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7373/17

Провадження № 1-кс/461/4986/18

УХВАЛА

Іменем України

26.06.2018 м.Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши погоджене з заступником начальника відділу управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_3 клопотання слідчого в ОВС СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні за №42016141040000075,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло відповідне клопотання слідчого, в якому зазначено, що слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42016141040000075 від 02.07.2016 р., за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України. 18.09.2017 р. в СУ ГУНП у Львівській області надійшов рапорт співробітника спецпідрозділу БКОЗ УСБУ у Львівській області про те, що службові особи КП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", в групі з іншими невстановленими особами шляхом зловживання службовим становищем заволоділи грошовими коштами.

В клопотанні зазначено, що в ході досудового розслідування з метою підтвердження чи спростування факту підписання договору підряду №2 від 24.11.2016 директором КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЛO Асоціації Інвалідів Всеукраїнської Організації Інвалідів « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 та селищним головою ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_6 , підписання актів приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ 2-В), довідок про вартість виконаних робіт (Форма КБ-3), розрахунків загальновиробничих витрат та відомостей ресурсів до актів виконаних робіт ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , інженером з технічного нагляду ОСОБА_7 та особою, яка їх складала ОСОБА_8 по об`єкту «Реконструкція клубу « ІНФОРМАЦІЯ_5 » по АДРЕСА_1 (додаткові роботи) необхідно призначити та провести судово почеркознавчу експертизу, однак для проведення вказаної експертизи необхідні вільні взірці почерку та підписів вказаних осіб.

Згідно клопотання, з показів ОСОБА_8 встановлено, що він з 2013 року по даний час я працює на посаді провідного інженера виробничо-технічного відділу ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». А тому в ході досудового розслідування по кримінальному провадженні виникла необхідність у вилученні оригіналів документів з підписами та почерком інженера виробничо-технічного відділу ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_8 в кількості не менше ніж по 15 документів виконаних в 2014-2017 роках, які перебувають у володінні ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », (код ЄДРПОУ ВП: НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_2 . Слідчий зазначає, що вилучення оригіналів документів з підписами та почерком ОСОБА_8 зВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », надасть можливість отримати вільні взірці почерку та підпису ОСОБА_8 та провести судово почеркознавчу експертизу.

Враховуючи, те що в матеріалах кримінального провадження є підстави вважати, що оригінали документів з підписами та почерком ОСОБА_8 , самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, іншим способом отримати їх не можливо, - слідчий просить слідчого суддю надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучення речей і документів, а саме: оригіналів документів з підписами та почерком ОСОБА_8 кількості не менше ніж по 15 документів виконаних в 2014-2017 роках, які перебувають у володінні ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », (код ЄДРПОУ ВП: НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_2 .

Особа, у володінні якої перебувають документи про дату, час та місце розгляду клопотання не повідомлялась, згідно ч. 2 ст. 163 КПК України .

Слідчий в судове засідання не прибув. В клопотанні просив проводити розгляд клопотання у його відсутності та у відсутності прокурора, клопотання просив задовольнити.

Перевіривши наданні матеріали та дослідивши докази по цих матеріалах, встановив наступне.

02.07.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016141040000075 внесено відомості вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2,ч.3 ст. 191 КК України.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно дост.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовийдоступ доелектронних інформаційнихсистем абоїх частин,мобільних терміналівсистем зв`язкуздійснюється шляхомзняття копіїінформації,що міститьсяв такихелектронних інформаційнихсистемах абоїх частинах,мобільних терміналахсистем зв`язку,без їхвилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до вимог ч. ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення, виходячи з наступного. Слідчий довів, що в матеріалах кримінального провадження є підстави вважати, що оригінали документів з підписами та почерком ОСОБА_8 , самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, іншим способом отримати їх не можливо. Вилучення оригіналів документів з підписами та почерком ОСОБА_8 з ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », надасть можливість отримати вільні взірці почерку та підпису ОСОБА_8 та провести судово почеркознавчу експертизу.

Таким чином слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що:

- зазначені інформація та документи перебувають або можуть перебувати у володінні ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 «НЕК « ІНФОРМАЦІЯ_7 », (код ЄДРПОУ ВП: НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_2 ,

- що документи, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, в тому числі вилучення оригіналів документів з підписами та почерком ОСОБА_8 надасть можливість отримати вільні взірці почерку та підпису ОСОБА_8 та провести судово почеркознавчу експертизу,

- вищеперелічені речі та документи не містять охоронюваної законом таємниці.

Стороною обвинувачення доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах та неможливість іншими способами довести обставини (встановити особу), які передбачається довести (встановити) за допомогою цих документів.

Слідчий довів, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

Завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням може бути виконане.

Оцінюючи надані стороною обвинувачення докази слідчий суддя вважає їх належними та допустимими, їх сукупність та взаємозв`язок між ними достатній для прийняття процесуального рішення про тимчасовий доступ.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для тимчасового доступу, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки, розумність та співрозмірність тимчасового доступу завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання слідчого обгрунтовне та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 162 - 166 КПК України, слідчий суддя ,-

у х в а л и в :

Клопотання слідчого в ОВС СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні за №42016141040000075 задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , старшому слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_10 , слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_11 , старшому слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_12 , або за дорученням слідчого на старшого оперуповноваженого спецпідрозділу БКОЗ УСБУ у Львівській області ОСОБА_13 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів (з можливістю вилучення), а саме до оригіналів документів з підписами та почерком ОСОБА_8 в кількості не менше ніж по 15 документів виконаних в 2014-2017 роках, які перебувають у володінні ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », (код ЄДРПОУ ВП: НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали до 26.07.2018 р.

Роз`яснити, що у випадку невиконання цієї ухвали, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого в ОВС СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 .

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.06.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —461/7373/17

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 11.10.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 11.10.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 26.06.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 26.06.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні