Ухвала
від 03.07.2018 по справі 563/857/18
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №563/857/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03.07.18 року м. Корець

Суддя Корецького районного суду Рівненської області Загородько Н.А., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства Рівнеобленерго до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії, -

в с т а н о в и в:

ПАТ Рівнеобленерго , звернувся до суду з цивільним позовом до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

З метою виконання вимог ч.ч.6,8 ст.187 Цивільного процесуального кодексу України, судом здійснено запит до Гвіздівської сільської ради Корецького район Рівненської області щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи ОСОБА_1.

Запитувана інформація про зареєстроване місце проживання (перебування) ОСОБА_1 надійшла на адресу Корецького районного суду Рівненської області.

Відповідно до абз.2 ч.1 ст.187 Цивільного процесуального кодексу України, якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

Дослідивши подані матеріали, суд встановив, що позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України. Позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність. Поданий позов належить розглядати в порядку цивільного судочинства. Позовна заява підсудна Корецькому районному суду Рівненської області. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Цивільним процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до ч.ч.2,4,5,6,9 ст.19 Цивільного процесуального кодексу України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Для цілей цього Кодексу малознаними справами є : 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Для цілей цього Кодексу розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб вираховується станом на 1 січня календарного року, в якому подається відповідна заява або скарга, вчиняється процесуальна дія чи ухвалюється судове рішення.

Відповідно до ст.7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік , станом на 01.07.2018 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 1841 грн.

Відповідно до ч.ч.1-4 ст.274 Цивільного процесуального кодексу України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

Враховуючи викладене, позови про стягнення заборгованості, ціна позову в яких не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб, згідно діючого Цивільного процесуального кодексу України підлягають розгляду тільки в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.176 Цивільного процесуального кодексу України, ціна позову у позовах про у позовах про стягнення грошових коштів визначається сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Згідно поданої позовної заяви ціна позову становить 7 783 грн. 44 коп., що не перевищує встановлений критерій малозначності справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.19, 175-177, 187, 189, 191, 193, 260, 261, 274, 277-279, 353 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Позовну заяву Приватного акціонерного товариства Рівнеобленерго до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №564/857/18.

Справу №564/857/18 розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідачу в п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також надати суду копію паспорта та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду). Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивачу в п'ятиденний строк з дня отримання відзиву, подати суду відповідь на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачу в п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати суду свої заперечення. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Призначити судове засідання для розгляду цивільної справи по суті на 11 вересня 2018 року о 10:20 год. в залі судових засідань у приміщенні Корецького районного суду Рівненської області.

Ухвала з питання порушення правил підсудності може бути оскаржена до Апеляційного суду Рівненської області через Корецький районний суд протягом 15 (п'ятнадцяти) днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення03.07.2018
Оприлюднено04.07.2018
Номер документу75059518
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення вартості необлікованої електричної енергії

Судовий реєстр по справі —563/857/18

Постанова від 18.06.2019

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Бондаренко Н. В.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Бондаренко Н. В.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Бондаренко Н. В.

Рішення від 15.04.2019

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Рішення від 15.04.2019

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 27.11.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 03.07.2018

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні