Ухвала
від 02.07.2018 по справі 743/906/18
РІПКИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 743/906/18

Провадження № 2/743/357/18

Рядок звіту № 4

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 липня 2018 року смт. Ріпки

Суддя Ріпкинського районного суду Чернігівської області Сташків В.Б., перевіривши відповідність позовної заяви ОСОБА_1 (вул. 30 років Перемоги, 9 с. Нові Яриловичі Ріпкинського району Чернігівської області) до Новояриловицької сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області (вул. 30 років Перемоги, 40 с. Нові Яриловичі Ріпкинського району Чернігівської області) про визнання права власності, третя особа: Перша Чернігівська державна нотаріальна контора, вимогам ст. ст. 175 - 177 ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Новояриловицької сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області про визнання права власності.

Позовна заява відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства щодо форми та змісту.

Підстав для відмови у відкритті провадження та залишення позовної заяви без руху не встановлено.

Позовна заява підсудна Ріпкинському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, за правилами розгляду загального позовного провадження.

Представник позивача надав клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 5 ст. 121 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи віддаленість місця знаходження представника позивача і наявність технічної можливості проведення по даній справі судового засідання в режимі відеоконференції, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новояриловицької сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області про визнання права власності.

Підготовче засідання призначити на 21 серпня 2018 року о 15:30 год.

В підготовче засідання викликати учасників судового процесу.

Заяву представника позивача адвоката ОСОБА_2 про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Доручити Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області забезпечити проведення підготовчого засідання, призначене на 15 год. 30 хв. 21 серпня 2018 року, в режимі відеоконференції, за участю представника позивача - адвоката ОСОБА_2.

Виконання ухвали, в частині забезпечення відеозв'язку з Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області, в т.ч. з використанням веб-програми Бронюванням системи відеоконференцзв'язку , доручити головному спеціалісту з інформаційних технологій Ріпкинського районного суду Чернігівсьокої області ОСОБА_3, або іншій особі.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам цивільного провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов'язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали направити до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, для виконання.

Визначити строк для подання відповідачем відзиву на позов - 15 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз'яснити, що у зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи.

Визначити строк для надання третьою особою пояснень - 15 днів з дня вручення копії ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2518.

Ухвала в частині визначення підсудності справи Ріпкинському районному суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана через Ріпкинський районний суд Чернігівської області до апеляційного суду Чернігівської області, протягом п'ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.Б. Сташків

Дата ухвалення рішення02.07.2018
Оприлюднено04.07.2018
Номер документу75066897
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —743/906/18

Рішення від 31.08.2018

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Сташків В. Б.

Рішення від 31.08.2018

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Сташків В. Б.

Ухвала від 21.08.2018

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Сташків В. Б.

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Сташків В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні