Ухвала
від 04.06.2018 по справі 760/14391/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 2/760/5445/18

Справа №760/14391/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 червня 2018 року суддя Солом'янського районного суду м. Києва Букіна О.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Громадської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень громадської організації,

В С Т А Н О В И В:

01.06.2018 до Солом'янського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Громадяської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень громадської організації.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

В позовній заяві позивачем вказано місцезнаходження відповідача за адресою: м. Київ, вул. Гетьмана, буд. 27, оф. 777.

Разом з тим, відповідно до ст. 93 ЦК України, місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Як вбачається з доданих до позовної заяви заяви додатків, зокрема, листів за підписом президента ГО Ліги радіоаматорів України Б.Б. Самарцева на ім'я ОСОБА_1 та ОСОБА_3, місцем ведення діяльності даної юридичної особи, з якого проводиться щоденне її керування та управління, зазначено адресу: АДРЕСА_1, що територіально відноситься до Святошинського району м. Києва.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 3 даної статті встановлено, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене та зважаючи на те, що місцезнаходженням юридичної особи як відповідача не відноситься до території Солом'янського району м. Києва, позовну заяву необхідно передати за підсудністю до Святошинського районного суду м. Києва.

Керуючись ст. ст. 27, 31, 32, 260, 261 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Справу з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Громадської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень громадської організації передати на розгляд до Святошинського районного суду м. Києва.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Букіна О.М.

Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено05.07.2018
Номер документу75108040
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/14391/18

Рішення від 10.01.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Рішення від 10.01.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 20.12.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Л. М.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні