Ухвала
від 05.07.2018 по справі 225/2702/18
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер судової справи: 225/2702/18

Номер провадження: 6/225/131/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2018 року м.Торецьк

Дзержинський міський суд Донецької областіу складі:

головуючого - судді Соляник А.В.,

за участю

секретаря судового засідання Пузиревської Ю.О.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залу суду м.Торецька цивільну справу за поданням державного виконавця Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Донецькій області ОСОБА_1 про оголошення розшуку боржника,-

ВСТАНОВИВ:

В червні 2018 року державний виконавець Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Донецькій області ОСОБА_1 звернулась до суду з поданням про оголошення розшуку боржника ОСОБА_2 , останнє відоме місце проживання якого: АДРЕСА_1.

Подання мотивовано тим, що на виконанні у Торецькому міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Донецькій області перебуває виконавче провадження № 53296418 про примусове виконання виконавчого листа №1-пк/225/269/2013, виданого Дзержинським міським судом Донецької області 08.01.2014 року, про стягнення затрачених коштів на лікування потерпілого у розмірі 2832,66 грн. з ОСОБА_2 на користь Центральної міської лікарні м.Торецьк. Боржник неодноразово викликався до відділу ДВС , однак на виклики не реагує, причини неявки не повідомляє.

Вжитими державним виконавцем заходами встановити місцезнаходження боржника не виявилось можливим. Тому він просить оголосити розшук боржника.

В судове засідання державний виконавець не з'явився, надав заяву про розгляд подання за його відсутності, яке просив задовольнити.

Вивчив матеріали справи, суд доходить висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Частиною 1 ст.36 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника.

Згідно ст.18 Закону України Про виконавче провадження виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії. Державний виконавець, зокрема, здійснює заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом.

Судом встановлено, що на примусовому виконанні у Торецькому міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Донецькій області перебуває виконавче провадження № 53296418 про примусове виконання виконавчого листа №1-пк/225/269/2013, виданого Дзержинським міським судом Донецької області 08.01.2014 року, про стягнення затрачених коштів на лікування потерпілого у розмірі 2832,66 грн. з ОСОБА_2 на користь Центральної міської лікарні м.Торецьк.

Державним виконавцем неодноразова направлялись виклики ОСОБА_2, якими його зобов`язано з`явитись до виконавця з приводу вирішення питання щодо сплати боргу за вищевказаним виконавчим документам або надати підтверджуючі документи про сплату. У зв'язку з тим, що боржник за викликом до державного виконавця не з`явився, 13.03.2018 року державний виконавець звернувся до Дзержинського міського суду Донецької області з поданням про привід боржника, а саме ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 20 березня 2018 року постановлено здійснити привід ОСОБА_2 протягом березня 2018 року.

11.04.2018 року на адресу відділу Торецького ВП ГУ НП у Донецькій області надійшли матеріали з Торецького відділення поліціі Бахмутського відділення поліції в Донецькій області стосовно приводу ОСОБА_2 Отже з рапарту працівника поліції вбачається, що здійснити привід ОСОБА_2 не можливо у зв'язку з тим, що останній за вказаною адресою не мешкає та місце знаходження його не відоме.

Так, з матеріалів справи вбачається, що державним виконавцем проведені всі дії примусового характеру, необхідні для виконання судового рішення.

Перешкодою у виконанні рішення суду є відсутність відомостей про місцезнаходження боржника ОСОБА_2, що унеможливлює проведення виконавчих дій.

За таких обставин, суд вважає, що подання слід задовольнити, так як заявником надано суду достатньо переконливих доказів на підтвердження факту ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, доведення чого є обов'язковою умовою для оголошення боржника в розшук.

Керуючись ст.ст. 258, 260, 438, ЦПК України, ст.36 Закону України Про виконавче провадження , -

ПОСТАНОВИВ:

Подання державного виконавця Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Донецькій області ОСОБА_1 про оголошення розшуку боржника задовольнити.

Оголосити в розшук боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, громадянку України, останнє відоме місце проживання якого: АДРЕСА_1.

Розшук боржника доручити Торецькому ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області.

Копію ухвали направити до Торецького ВП Бахмутського ВП ГУНП України в Донецькій області для виконання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Дзержинський міський суд Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.07.2018
Оприлюднено08.07.2018
Номер документу75137520
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника

Судовий реєстр по справі —225/2702/18

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні