Ухвала
від 05.07.2018 по справі 707/2196/17
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/2196/17

2/707/185/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 липня 2018 року м. Черкаси

Суддя Черкаського районного суду Черкаської області Тептюк Є.П., розглянувши цивільну справу за позовом заступника керівника Черкаської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі державного підприємства Черкаське лісове господарство до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Укрспец-Транс , приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння та скасування її державної реєстрації, -

в с т а н о в и в:

В провадженні судді Черкаського районного суду Черкаської області Морозова В.В. знаходилася цивільна справа за позовом заступника керівника Черкаської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі державного підприємства Черкаське лісове господарство до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Укрспец-Транс , приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння та скасування її державної реєстрації.

У зв'язку з закінченням терміну повноважень судді Морозова В.В., розпорядженням керівника апарату Черкаського районного суду Черкаської області № 40 призначено повторний автоматизований розподіл судової справи, в ході якого визначено головуючого - суддю Тептюка Є.П.

Відповідно до ч. 12 ст. 33 ЦПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Згідно п. 2, п. 6, п 7, п. 8, п. 9, п.10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України - позовна заява повинна містити: містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; попередній розрахунок суми судових витрат, які позивач очікує понести у зв'язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

З матеріалів позовної заяви вбачається що вищевказані вимоги позивачем не виконані.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 та ч. 3 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відповідно до прецедентної практики Європейського суду з прав людини, реалізуючи п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони й обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

Отже прокурору необхідно наступне:

-вказати офіційну електронної адресу та адресу електронної пошти позивача;

-підтвердити наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви;

-надати відомості з приводу того чи вживалися заходи забезпечення позову або доказів до подання позовної заяви;

-зазначити відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору;

-провести попередній розрахунок суми судових витрат, які позивач очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

-підтвердити, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

З урахуванням вищевикладеного, позовну заяву заступника керівника Черкаської місцевої прокуратури необхідно залишити без руху і надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст. ст. 33, 175, 185 ЦПК України,-

у х в а л и в :

Прийняти до свого провадження цивільну справу за позовом заступника керівника Черкаської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі державного підприємства Черкаське лісове господарство до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Укрспец-Транс , приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння та скасування її державної реєстрації.

Позовну заяву заступника керівника Черкаської місцевої прокуратури, який діє в інтересах держави в особі державного підприємства Черкаське лісове господарство до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Укрспец-Транс , приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння та скасування її державної реєстрації - залишити без руху.

Надати прокурору строк для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати 10 днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Роз'яснити прокурору, що у разі невиконання ухвали суду, позовна заява вважається неподаною та повертається позивачу.

Ознайомитись з повним текстом ухвали суду, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Є. П. Тептюк

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.07.2018
Оприлюднено10.07.2018
Номер документу75160044
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —707/2196/17

Рішення від 23.10.2019

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 26.03.2019

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 23.10.2018

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Морозов В. В.

Ухвала від 05.12.2017

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Морозов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні