Ухвала
від 04.07.2018 по справі 760/16613/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження №1- кс/760//8756/18

Справа 760/16613/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 липня 2018 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100090000036 від 08.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

до слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів по поточному рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), який відкритийу ПАT« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ) з можливістю вилучити наступні оригінали документів, наданих службовими особами підприємства для відкриття рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 .

Слідчий просив проводити розгляд клопотання без його участі та без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Суд визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Відповідно дост. 107 КПК Українифіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2ст. 131 КПК Українипередбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Відповідно до ч. 1ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Із матеріалів клопотання вбачається, що СУ ФРДПІ уСолом`янському районіГУ ДФСу м.Києві здійснюється досудове розслідування внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100090000036 від 08.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України.

Як вбачається із матеріалів, що громадянин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , діючи за попередньою змовою з невстановленими слідством особами вніс в документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_6 ), які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації, завідомо неправдиві відомості.

У подальшому, досдовим розслідуванням встановлено, що гр. ОСОБА_4 , не має жодного відношення до фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Тому, виникла необхідність у розкритті банківської таємниці, отриманні тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_7 ), які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Відповідно до баз даних ДФС України встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у своїй господарській діяльності використовують рахунки відкриті в ПАT « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ).

Таким чином, з метою всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, встановлення руху коштів та обсягів проведення безтоварних або транзитних операцій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та усіма контрагентами, виникла необхідність у розкритті банківської таємниці, а саме: поточних рахунків, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та які відкриті у ПАT « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ), а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 .

Враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, прокурор просив надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПАT « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п.5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, може відноситись банківська таємниця.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Крім того, слідчим було доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164, 166, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання задовольнити.

Надати прокурорам Київськоїмісцевої прокуратури№9 ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , слідчим СУ ФРДПІ уСолом`янському районіГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та іншим уповноваженим особам за дорученням тимчасовий доступ до речей і документів по поточному рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), який відкритийу ПАT« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ) з можливістю вилучити наступні оригінали документів, наданих службовими особами підприємства для відкриття рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 ,№ НОМЕР_4 їх обслуговування, ідентифікації уповноважених осіб; карток із зразками підписів керівників та відбитком печатки; листів, заяв, повідомлень та інших документів, направлених банком службовим особам підприємств; усіх договорів та додатків до них; листів, заяв, доручень та інших документів, наданих службовими особами підприємств щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку; виписок про рух грошових коштів по поточним рахункам: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 ,№ НОМЕР_4 за період з 25.09.2017 по теперішній час, на носіях CD-R та паперових носіях, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди та перерахування грошових коштів по вказаному рахунку; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів, їх коди ЄДРПОУ; заявок на видачу готівки; заяв на отримання чекових книжок; договорів, платіжних доручень, інших фінансових документів, які стали підставою для руху коштів по рахунку; документів, які містять інформацію щодо проведення моніторингу по операціям, що йому підлягають з доданням підтверджуючих документів, які були отримані від клієнта в ході проведення; вхідну та вихідну кореспонденцію між банківською установою та клієнтами банку; кредитні та депозитні справи; інших документів, що свідчать про операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнтів, містять відомості стосовно комерційної діяльності клієнтів чи комерційної таємниці.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі відмови виконувати ухвалу слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.07.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —760/16613/18

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Сенін В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні