Ухвала
від 10.07.2018 по справі 925/496/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

10 липня 2018 року м. Черкаси

справа № 925/496/18

Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого - судді Скиби Г.М., за участю секретаря судового засідання Копистири В.М., в приміщенні суду в підготовчому засіданні розглянув справу за позовом заступника керівника Золотоніської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, м. Черкаси, вул. Бидгощська, 38/1

та Черкаської обласної ради, м. Черкаси, бул. Шевченка, 185

до відповідачів:

товариства з обмеженою відповідальністю РЕГІОН-ЮГ-ТОРГ , м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 40

та державного навчального закладу Іркліївський професійний аграрний ліцей , Черкаська область, Чорнобаївський район, с. Іракліїв, вул. Марії Пустовіт, 50

про визнання недійсним додаткового договору до договору про закупівлю вугілля,

за участю повноважних представників сторін:

прокурор: Бутар В.С. - прокурор відділу - за посадою;

від позивачів: не з'явились;

від відповідача (ТОВ): ОСОБА_1 - за довіреністю, адвокат;

від відповідача (ліцей): не з'явився;

Заступник керівника Золотоніської місцевої прокуратури звернувся в господарський суд Черкаської області в інтересах держави в особі Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради до товариства з обмеженою відповідальністю РЕГІОН-ЮГ-ТОРГ та до державного навчального закладу Іркліївський професійний аграрний ліцей , в якому просить суд:

- визнати недійсним додатковий договір №1 від 31.05.2017р. до договору №1 від 25.05.2017р. про закупівлю вугілля (вугілля кам'яне - 09110000-3-Тверде паливо ДГКОМ 13-100) за державні кошти, укладений між державним навчальним закладом Іркліївський професійний аграрний ліцей та товариством з обмеженою відповідальністю РЕГІОН-ЮГ-ТОРГ ;

- відшкодувати судові витрати.

Позивачі та відповідач (ліцей), належним чином повідомлені про дату та час судового засідання, участь своїх представників у судове засідання не забезпечили.

Позивач - Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації надіслав до суду листа від 09.07.2018р. №02/11-04.1/1830, в якому, у зв'язку з перебуванням у відпустці головного спеціаліста-юрисконсульта управління ОСОБА_2, просить справу розглянути без участі представника управління. Позов просить задовольнити, оскільки спір стосується використання коштів обласного бюджету. Належне фінансування та забезпечення матеріальних потреб закладу належить до сфери Управління, відповідно визнання недійсним додаткового договору стосується інтересів Управління.

Позивач - Черкаська обласна рада надіслала до суду клопотання від 09.07.2018р., в якому просить розглядати справу без участі представника ради. Позов підтримує повністю та вважає його таким, що підлягає до задоволення.

Ухвалу суду від 19.06.2018р. вручено уповноваженому представнику відповідача (ліцей) 22.06.2018р., що підтверджується повідомленням про вручення рекомендованого поштового відправлення.

Суд вважає, що позивачі та відповідач (ліцей), належним чином повідомлені про дату та час судового засідання.

До початку підготовчого засідання прокурор подав до суду пояснення від 09.07.2018р. №08-190вих18 з додатками.

У підготовчому засіданні прокурор позовні вимоги підтримав повністю з підстав, викладених в позовній заяві, та просив позов задовольнити. Вважає за можливе закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні представник відповідача (ТОВ) вимоги прокурора заперечив та вказав, що за умовами господарського договору сторони можуть змінити кількісні показники договору в межах 10%. Порушень не допущено. Позивач не визначає підстав недійсності спірного договору. Прокурор не враховує право на внесення змін в договір без змін транспортних витрат на доставку обумовленого об'єму вугілля. Вважає за можливе закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Прокурор не змінив підставу чи предмет спору.

Сторони не пропонували вирішити спір в позасудовому порядку. Прокурор повідомив, що надав суду всі докази по справі.

Суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 182, 185, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 11:00 год. 13 серпня 2018р.

Засідання суду провести в приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307.

До дня засідання подати суду:

Прокурор, Позивачі: суть відносин між сторонами договору. Докази порушення умов тендеру відповідачами. Докази витрат цільових бюджетних коштів на закупівлю кам'яного вугілля ліцеєм. Які справи перебувають в провадженні судів між цими ж сторонами. Яке право позивачів порушено. Чи звертались позивачі та відповідач (ліцей) до прокурора за захистом. Наявність претензій відповідача (ліцей) по ціні, специфікації, об'ємах, якості до поставленого вугілля. Спростування відзиву відповідача.

Відповідачі: докази розрахунку по зобов'язаннях по платежах за отримане вугілля. Докази проведення тендеру на закупівлю вугілля. Докази дотримання умов тендеру. Спростування вимог прокурора. Пропозиції по врегулюванню спору.

Документи мають бути належно посвідчені та подані через канцелярію суду до початку засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М. Скиба

Дата ухвалення рішення10.07.2018
Оприлюднено10.07.2018
Номер документу75189097
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/496/18

Рішення від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 10.07.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 19.06.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 24.05.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні