Ухвала
від 10.07.2018 по справі 352/1277/18
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/1277/18

Провадження № 1-кс/352/262/18

У Х В А Л А

10 липня 2018 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Тисменицького районного суду

Івано-Франківської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого-заступника начальника

СВ Тисменицького ВП ГУНП

в Івано-Франківській області

майора поліції ОСОБА_3

розглянув клопотання слідчого-заступника начальника СВ Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене із прокурором Тисменицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області позапланової документальної виїзної перевірки суб`єкта господарювання та встановлення порушень законодавства про працю у кримінальному провадженні №42017090000000082 від 19.05.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.176, ч. 1 ст. 366 КК України.

Клопотання надійшло до суду 09 липня 2018 року.

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого, -

в с т а н о в и в :

В клопотанні зазначається, що досудове розслідування розпочате за зверненням ОСОБА_5 з приводу того, що посадові особи Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, на цей час правонаступником якої є Тисменицька загально освітня школа I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області, що розташована за адресою: вулиця Липова,9,місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область, використовували неліцензійне програмне забезпечення на комп`ютерах в кабінетах інформатики та спільно із посадовими особами відділу освіти Тисменицької РДА внесли неправдиві дані до санітарних паспортів на кабінети інформатики, вказаного навчального закладу, протоколів вимірювання опору на основних заземлювачах і заземленнях магістралей і устаткування та протоколів перевірки ізоляції мереж електричного живлення в 2013-2015 роках.

Слідчий-заступник начальника СВ Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області майор поліції ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задоволити.

Встановлено, що з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, на даний час виникла необхідність у проведенні виїзної позапланової документальної перевірки суб`єктів господарювання, щодо дотримання вимог законодавства про працю, а саме відділу освіти Тисменицької районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи: 02143525, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Кості Левицького, будинок 4, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область) та Тисменицької загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області (ідентифікаційний код юридичної особи: 20562728, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Липова, будинок 9, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область).

Підставою перевірки являється підозра у грубому порушенні законодавства про працю при введенні в експлуатацію комп`ютерних класів, оскільки лише у ході проведення перевірки можливо встановити наявність вказаних порушень, що стались в результаті діяльності.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» №2939-XII від 26 січня 1993 року, позапланова виїзна ревізія може здійснюватися у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Національної поліції лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду, ухваленого на підставі клопотання слідчого, прокурора, для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» строк здійснення позапланового заходу не може перевищувати десяти робочих днів, а щодо суб`єктів малого підприємництва двох робочих днів, якщо інше не передбачено законом.

Згідно із п. 2 ч.1 Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014, надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 2 ст. 124 Конституції України юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.

Відповідно до ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені ч.1 ст.7 КПК України.

Відповідно до завдань управління Держпраці, визначених положення про управління Держпраці в Івано-Франківській області, затвердженого наказом Державноїслужби Україниз питаньпраці від04.02.2016№8, здійснює державнийнагляд (контроль)за дотриманнямзаконодавства пропрацю юридичнимиособами,у томучислі їхструктурними тавідокремленими підрозділами,які неє юридичнимиособами,та фізичнимиособами,які використовуютьнайману працю.

Таким чином, в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової перевірки працівниками (інспекторами) управління Держпраців Івано-Франківськійобласті, щодо дотримання законодавства про працю вказаними юридичними особами.

Беручи до уваги вищевикладене слідчий суддя, з метою забезпечення належного розслідування кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017090000000082 від 19.05.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 176, ч. 1 ст. 366 КК України, вважає за необхідне надати дозвіл на проведення управлінням Держпраці в Івано-Франківській області позапланової документальної виїзної перевірки суб`єкта господарювання.

На підставі викладеного, керуючись ч.2 ст.93 КПК України, ч. 2 ст. 124 Конституції України, постановою КМ України «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» від 13.08.2014 року № 408, Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

1.Призначити у межах проведення досудового розслідування по кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017090000000082 від 19.05.2017р., проведення позапланової документальної перевірки у відділі освіти Тисменицької районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи: 02143525, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Кості Левицького, будинок 4, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область) та у Тисменицькій загальноосвітній школі I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області (ідентифікаційний код юридичної особи: 20562728, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Липова, будинок 9, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область).

2. Проведення позапланової документальної перевірки у відділі освіти Тисменицької районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи: 02143525, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Кості Левицького, будинок 4, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область) та у Тисменицькій загальноосвітній школі I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області (ідентифікаційний код юридичної особи: 20562728, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Липова, будинок 9, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область) доручити працівникам (інспекторам) управління Держпраців Івано-Франківськійобласті (вул. Незалежності, 67, м. Івано-Франківськ).

3. Зобов`язати посадових осіб відділу освіти Тисменицької районної державної ( ОСОБА_6 , або особу, яка виконує її обов`язки) та Тисменицької загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицького районну Івано-Франківської області ( ОСОБА_7 , або особу, яка виконує її обов`язки) в процесі проведення перевірки надати працівникам (інспекторам) управління Держпраців Івано-Франківськійобласті доступ до всієї необхідної бухгалтерської документації відділу освіти Тисменицької районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи: 02143525, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Кості Левицького, будинок 4, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область) та Тисменицької загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області (ідентифікаційний код юридичної особи: 20562728, місцезнаходження юридичної особи: вулиця Липова, будинок 9, місто Тисмениця, Тисменицький район, Івано-Франківська область) з проведенням зустрічної звірки з усіма суб`єктами підприємницької діяльності, які мали господарські відносини з відділом освіти Тисменицької районної державної та Тисменицькою загальноосвітньою школою I-III ступенів Тисменицької районної та іншої документації, в повному обсязі, необхідні для проведення перевірки, а також дозволити доступ до всіх приміщень і сховищ, з метою повного та всебічного надання висновків з поставлених питань в ході перевірки.

4. Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області, при проведенні перевірки відділу освіти Тисменицької районної державної та Тисменицької загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицької районної з`ясувати наступні питання:

- які мають бути документи станом на 2013-2015 роки для допуску до виконання робіт, пов`язаних із проведенням занять в комп`ютерних класах Тисменицької загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області, що за адресою: Івано-Франківська область, Тисменицький район, м. Тисмениця, вул. Липова, 9?

- чи має наслідок, припинення роботи працівником школи (вчителем інформатики) в комп`ютерному кабінеті Тисменицької загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області, що за адресою: Івано-Франківська область, Тисменицький район, м. Тисмениця, вул. Липова, 9, у разі відсутності усіх необхідних документів для проведення навчального процесу?

- чи були порушення законодавства про працю під час експлуатації комп`ютерних класів у Тисменицькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, правонаступником якої є Тисменицька загально освітня школа I-III ступенів Тисменицької районної ради Івано-Франківської області, що за адресою: Івано-Франківська область, Тисменицький район, м. Тисмениця, вул. Липова, 9, в період часу із 2013 по 2015 роки, якщо так то які саме?

5. Під час проведення перевірки, усі питання, що стосуються забезпечення проведення перевірки здійснювати через слідче відділення Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.07.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75202367
СудочинствоКримінальне
Сутьпрацю у кримінальному провадженні №42017090000000082 від 19.05.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.176, ч. 1 ст. 366 КК України. Клопотання надійшло до суду 09 липня 2018 року. Слідчий

Судовий реєстр по справі —352/1277/18

Ухвала від 10.07.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гургула В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні