Ухвала
від 24.10.2017 по справі 788/1384/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Розсекречено

прим. № 2

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2017 року слідчий суддя Апеляційного суду Сумської області ОСОБА_1 за участю старшого слідчого в особливо важливих справах -слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Сумській області ОСОБА_2 , розглянувши клопотання ОСОБА_2 №6/185-т від 24 жовтня 2017 року про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій, погоджене прокурором відділу прокуратури Сумської області ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого відділу Управління СБ України в Сумській області знаходиться кримінальне провадження № 22017200000000030 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 110 КК України.

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Сумській області ОСОБА_2 звернувся з погодженим прокурором відділу прокуратури Сумської області ОСОБА_3 клопотанням про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій строком на два місяці відносно громадянина України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , негласних слідчих (розшукових) дій: аудіо-, відеоконтроль вказаної особи; зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж за абонентським номером НОМЕР_1 , що знаходиться в користуванні вказаної особи; установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу за абонентським номером НОМЕР_1 , що знаходиться в користуванні вказаної особи; спостереження за вказаною особою, за місцем його фактичного знаходження, з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження.

З клопотання слідчого та матеріалів кримінального провадження вбачається, що у м. Середина-Буда Сумської області фізична особа-підприємець ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , з метою розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, не маючи відповідної ліцензії провайдера програмної послуги та з порушенням авторських прав, здійснює організацію кабельної ретрансляції російських телеканалів: «Первый канал. Всемирная сеть», «Россия 1», «НТВ», «ТНТ», «СТС», «ТВЗ», «Пятница», «Че», «Матч ТВ», «REN-TV», «Карусель».

Вказані телеканали заборонені на території України та визнані неадаптованими до вимог чинного законодавства на підставі ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 25.03.2014 справі № 826/3456/14, а також рішень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України № 490 від 24.07.2014, № 297 від 17.07.2014, № 2047 від 29.09.2016, у зв`язку з трансляцією відео сюжетів, що містять у тому числі заклики до насильницької зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, до розв`язування війни, агресивних дій або їх пропаганди та необгрунтованого показу насильства (ч. 1 ст. 2 та ст. 28 Закону України «Про інформацію», ч. 2 ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», п. «Ь» ч.

1 ст. 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення).

Також, ОСОБА_5 у вказаному населеному пункті здійснюється незаконна трансляція вітчизняних та іноземних телеканалів, що належать суб`єктам господарювання України, Великої Британії та Іспанії, таких як: «ICTV», «Україна», «К1», «2+2», «Ентер-фільм», «Інтер», «Musik Box», «Н», «1 + 1», «СТБ», «Discovery Channel», «TV 1000 Comedy» та «Nat Geo Wild».

За надання зазначених програмних послуг ОСОБА_5 незаконно, без укладення відповідних договорів, отримує від кожного абонента по 70 гривень щомісяця.

В організації даної діяльності також приймає директор Середино-Будського комунального підприємства Середино-Будської міської ради (код ЄДРПОУ 03061965) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Новгород-Сіверський, Чернігівської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який забезпечує надання офісного приміщення для вказаної протиправної діяльності за адресою: АДРЕСА_3 , що розташоване на земельній ділянці, яка знаходиться у користування зазначеного комунального підприємства.

Для забезпечення вказаної незаконної діяльності ОСОБА_5 залучив у якості найманих працівників мешканців м. Середина-Буда ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_4 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_5 , які безпосередньо приймають платежі від абонентів та здійснюють їх підключення до зазначених програмних послуг.

Викладені обставини дозволяють вважати ОСОБА_4 причетним до вчинення тяжкого злочину - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, що кваліфікується за ч. 2 ст. 110 КК України

Дослідивши клопотання слідчого, вважаю, що клопотання слідчого є обґрунтованим і таким що підлягає задоволенню, так як проведення зазначених у клопотання негласних слідчих (розшукових) дій, можуть бути засобом розкриття тяжкого злочину, отримані в ході їх проведення дані можуть підтвердити обставини, які досліджуються слідчим в рамках кримінального провадження та під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії можуть бути отримані докази, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину або встановлення осіб, які вчинили злочин.

Враховуючи викладене, а також те, що відомості про зазначений тяжкий злочин неможливо отримати в інший спосіб, крім як шляхом проведення зазначених слідчих (розшукових) дій, керуючись положеннями ст. 31 Конституції України, ст.ст. 162, 246, 247,248,249,260, 263, 268 та 269 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБ України в Сумській області ОСОБА_2 на проведення відносно громадянина України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , наступних негласних слідчих (розшукових) дій: аудіо-, відеоконтроль вказаної особи; зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж за абонентським номером ПрАТ «ВФ Україна» НОМЕР_1 , що знаходиться у користуванні вказаної особи; установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу за абонентським номером НОМЕР_1 , що знаходиться у користуванні вказаної особи; спостереження за вказаною особою, за місцем його фактичного знаходження, з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження, на строк60 (шістдесят) діб, починаючи з 13 год. 24.10.2017 року.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Апеляційного ОСОБА_8 Матус

суду Сумської області

Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу75209085
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —788/1384/17

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Матус В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні