Ухвала
від 11.07.2018 по справі 172/853/18
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/853/18

Провадження № 1-кс/172/226/18

У Х В А Л А

11.07.2018 року слідчий суддя Васильківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Васильківського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 у кримінальному провадженні

№ 12018040420000335 від 23.06.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України про надання дозволу на залучення експерта для проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, -

В С Т А Н О В И В

Слідчий СВ Васильківського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області у кримінальному провадженні № 12018040420000335 від 23.06.2018 року звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на залучення судового експерта.

Досудовим розслідуваннямвстановлено,що 23.06.2018 року під час проведення операції «Мак» працівниками Васильківського ВП в ході огляду прилеглої території звіроферми СФГ «Норка», що розташована на околиці с. Павлівка Васильківського району Дніпропетровської області, було виявлено та вилучено 183 кущі рослин, які за зовнішніми ознаками відносяться до роду конопель.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження № 12018040420000335 від 23.06.2018, матеріали якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України.

23.06.2018 року на прилеглій території СФГ «Норка», що розташоване на околиці

с. Павлівка, Васильківського району, Дніпропетровської області було проведено огляд.

В ході проведення огляду були виявлені рослини зеленого кольору, які за зовнішніми ознаками відносяться до роду конопель у кількості 183 (сто вісімдесят три) куща. Вказані рослини проростали в хаотичному порядку, сліди прополки та поливу вказаних рослин на момент огляду не виявлено, також проростає бур`ян.

Вище вказані рослини поміщено до поліетиленового мішка, який опечатано та вилучено до Васильківського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області.

Слідчий вважає, що з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження необхідно провести судову експертизу наркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів для з`ясування чи відносяться рослини зеленого кольору які за зовнішніми ознаками відносяться до роду конопель у кількості 183 (сто вісімдесят три) куща та знаходяться в поліетиленовому мішку білого кольору, які 23.06.2018 року вилучено з прилеглої території СФГ «Норка», до наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи прекурсорів.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали поданого клопотання, вважає його таким, що підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що за даним фактом 23.06.2018 відкрито кримінальне провадження за

ч. 2 ст. 310 КК України, що підтверджується витягом з кримінального провадження

№ 12018040420000335.

23.06.2018 року на прилеглій території СФГ «Норка», що розташоване на околиці с. Павлівка, Васильківського району, Дніпропетровської області було проведено огляд, що підтверджується протоколом огляду місця події від 23.06.2018 року, в ході якого вилучені рослини зеленого кольору, які за зовнішніми ознаками відносяться до роду конопель у кількості 183 (сто вісімдесят три) куща.

Як передбачено чинним законодавством, органи досудового розслідування повинні у відповідності до ст. 91 КПК України встановлювати обставини, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні та у відповідності до положень ст. 92 КПК України саме на слідчого та прокурора покладено обов`язок доказування обставин передбачених ст. 91 КПК України, який згідно з частиною другою зазначеної статті полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Згідно зі ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи (ч. 6 ст. 242 КПК України).

Частиною 7 статті 244 КПК України передбачено, що до ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням. Слідчий суддя має право не включити до ухвали запитання, поставлені особою, яка звернулася з відповідним клопотанням, якщо відповіді на них не стосуються кримінального провадження або не мають значення для судового розгляду, обґрунтувавши таке рішення в ухвалі.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та беручи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування, необхідно надати дозвіл на залучення судового експерта для проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

Керуючись ст.ст. 110, 242-244, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В

1. Клопотання слідчого СВ Васильківського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 задовольнити.

2. Надати дозвіл на залучення судового експерта для проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

3. Проведення експертизи доручити експертам Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

4. На вирішення експерту поставити такі питання:

- чи є надані на дослідження рослини нарковмісними?

- якщо так, то до якого виду або роду вони відносяться?

5. Для дослідження експерту направити:

- опечатаний поліетиленовий мішок білого кольору з рослинами зеленого кольору які за зовнішніми ознаками відносяться до роду конопель у кількості 183 (сто вісімдесят три) куща.

6. У відповідності зі ст. 5 ЗУ «Про судову експертизу» дозволити використання та знищення речового доказу в тій мірі, в якій це необхідно для проведення експертизи.

7. У разі необхідності, за відповідним клопотанням експерта до слідчого, дозволити надання експерту для ознайомлення матеріали вказаного кримінального провадження, або копії його матеріалів.

8.Попередити експерта Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України, якого буде залучено для проведення вказаної експертизи, про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

9. Надати дозвілслідчому СВВасильківського ВПСинельниківського ВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_2 на передачудо ДніпропетровськогоНДЕКЦ МВСУкраїни,копії ухвалислідчого суддіпро призначеннясудової експертизинаркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів у кримінальному провадженні № 12018040420000335 та об`єкти її дослідження: опечатаний поліетиленовий мішок з рослинами зеленого кольору які за зовнішніми ознаками відносяться до роду конопель у кількості 183 (сто вісімдесят три) куща.

10. Висновок експерта надати до слідчого відділу Васильківського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75222695
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на залучення експерта для проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

Судовий реєстр по справі —172/853/18

Ухвала від 26.07.2018

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 11.07.2018

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні