Ухвала
від 11.07.2018 по справі 815/1398/18
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/1398/18

УХВАЛА

11 липня 2018 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд

під головуванням судді Андрухіва В.В.

за участю секретаря судового засідання Рижук В.І.

представника позивача - не з'явився

представника відповідача - ОСОБА_1 (за довіреністю),

розглянувши в підготовчому засіданні справу за адміністративним позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДСНС України в Одеській області звернулось до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області, в якому просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області у вигляді повного зупинення роботи Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області (код ЄДРПОУ 34312061) розташованої за адресою: 67820, Одеська область, Овідіопольський район, с. Прилиманське, вул. Центральна, 127, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисті, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі, що можуть спричинити загрозу життю та здоровю людей, наведених в Акті перевірки №128 від 14.12.2017 року за номерами: 3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15.

Ухвалою від 04.04.2018 року відкрито загальне позовне провадження у вказаній справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 25.05.2018 року, на підставі п.4 ч.1 ст.236 КАС України було зупинено провадження у справі за клопотанням сторін для надання їм часу для примирення.

Ухвалою від 06.07.2018 року поновлено провадження у справі.

У судове засідання, призначене на 11.07.2018 року на 10:30 год., з'явився представник відповідача.

Представник відповідача надав суду заяву про примирення сторін, підписану представниками Головного управління ДСНС України в Одеській області та Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області, в якій останні просили суд затвердити умови примирення сторін і закрити провадження у справі.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, 10.07.2018 року надав до суду клопотання про затвердження умов примирення сторін та розгляду справи за його відсутності.

Так, згідно вказаної заяви (угоди) про примирення сторони домовились про те, що:

1. Прилиманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області, зобов'язується:

1.1. Вжити вичерпних заходів по усуненню виявлених порушень зазначених у Акті №128 від 12.12.2017 року.

1.2. Покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії заяви про примирення на Прилиманську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області.

1.3. Повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей та зазначених в Акті №128 від 12.12.2017 року.

1.4. До 15.08.2018 року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з заявою про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті: Прилиманська загальноосвітнья школа І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області за адресою: 67820, Одеська область, Овідіопольський район, с. Прилиманське, вул. Центральна, 127.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі заяви Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів.

Відповідно до умов цієї заяви про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №815/1398/18.

Також у вказаній угоді зазначено, що сторони мають належне уявлення про сутність цієї угоди про примирення і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї угоди про примирення. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються, що їх волевиявлення, викладене в цій угоді про примирення, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про укладення угоди про примирення та угоду про примирення підписано 10.07.2018 року уповноваженими представниками сторін - заступником начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ОСОБА_2 та представником Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області - ОСОБА_1, які наділені відповідними повноваженнями.

Умови примирення, викладені в заяві, не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Судом повідомлено сторонам, що у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень та що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві (угоді) про примирення по адміністративній праві № 815/1398/18.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 142 КАС України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті, суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Згідно ч.3 ст.7 Закону України Про судовий збір , у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Як вбачається з матеріалів справи, за звернення до суду із зазначеним позовом позивач сплатив судовий збір у розмірі 1762,00 грн., що підтверджується платіжним дорученням № 497 від 06.03.2018 року.

Таким чином, у зв'язку із примиренням сторін, суд вважає за необхідне повернути позивачу 881,00 грн. сплаченого судового збору за звернення до суду із вказаним позовом.

Керуючись ч.5 ст.47, ч.1 ст.142, ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 293 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (65091, м. Одеса, вул. Прохорівська, 6, код ЄДРПОУ 38643633) до Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області (67820, Одеська область, Овідіопольський район, с. Прилиманське, вул. Центральна, 127, код ЄДРПОУ 34312061) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи, вказаних в акті №128 від 12.12.2017 року, викладені в заяві про примирення сторін від 10.07.2018 року, а саме:

1. Прилиманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області, зобов'язується:

1.1. Вжити вичерпних заходів по усуненню виявлених порушень зазначених у Акті №128 від 12.12.2017 року.

1.2. Покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії заяви про примирення на Прилиманську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області.

1.3. Повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей та зазначених в Акті №128 від 12.12.2017 року.

1.4. До 15.08.2018 року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з заявою про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті: Прилиманська загальноосвітнья школа І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області за адресою: 67820, Одеська область, Овідіопольський район, с. Прилиманське, вул. Центральна, 127.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі заяви Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів.

Провадження у справі за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Прилиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи - закрити.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Зобов'язати Управління Державної казначейської служби України в м. Одесі Одеської області (код за ЄДРПОУ 38016923, місцезнаходження: вул. Черняховського, 6, м. Одеса, 65009) повернути Головному управлінню ДСНС України в Одеській області (код за ЄДРПОУ 38643633, місцезнаходження: 65091, м. Одеса, вул. Прохорівська, 6) п'ятдесят відсотків сплаченої суми судового збору у розмірі 881 грн. (вісімсот вісімдесят одну гривню) згідно платіжного доручення № 497 від 06.03.2018 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено 11 липня 2018 року.

Суддя В.В. Андрухів

Дата ухвалення рішення11.07.2018
Оприлюднено12.07.2018
Номер документу75225181
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1398/18

Ухвала від 11.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 06.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 25.05.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні