Ухвала
від 11.07.2018 по справі 826/6132/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

11 липня 2018 року м. Київ№ 826/6132/18

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Огурцов О.П., при секретарі судового засідання Кириллові М.С., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження заяву позивача про відмову від позову в адміністративній справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська фірма "Агроком" доДержавної фіскальної служби України треті особи 1) Товариство з обмеженою відповідальністю "Кернел-Трейд", 2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Сватове-Агро", 3) Товариство з обмеженою відповідальністю "Куземівське", 4) Комісія ДФС України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про визнання протиправною бездіяльності, зобов'язання вчинити дії, В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська фірма "Агроком" (93620, Луганська обл., с. Чугинка, вул. Інтернаціональна, 5-а, код ЄДРПОУ 35259465) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Державної фіскальної служби України (04053, м. Київ, Львівська пл., 8, код ЄДРПОУ 39292197) про визнання протиправною бездіяльності, зобов'язання вчинити дії щодо реєстрації податкових накладних.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.04.2018 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) учасників справи. Залучено до участі у справі у якості третіх осіб без самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Кернел-Трейд", Товариство з обмеженою відповідальністю "Сватове-Агро", Товариство з обмеженою відповідальністю "Куземівське", Комісію ДФС України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

05.07.2018 позивачем через канцелярію суду подано заяву про відмову від адміністративного позову та закриття провадження у справі у зв'язку з припиненням з боку відповідача протиправних дій, які стали підставою для пред'явлення позову.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Розглянувши подану заяву, дослідивши матеріали справи, суд встановив, що заява підписана повноважною особою - ОСОБА_1, що підтверджується довіреністю б/н від 16.04.2018, що додана до заяви. Обмежень щодо подання представником клопотання про відмови від позову у поданій довіреності не зазначено. Заява про відмову від позову відповідає вимогам Кодексу адміністративного судочинства України, не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи та інтереси.

Також, позивач у поданій заяві просить вирішити питання про повернення йому 50% сплаченого ним при поданні даного адміністративного позову судового збору.

Судом встановлено, що при поданні позовної заяви позивачем сплачено судовий збір у розмірі 12 334,00 грн., що підтверджується платіжним дорученням від 16.04.2018 № 465.

Частиною першою статті 140 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

На підтвердження задоволення позовних вимог відповідачем після подання позовної заяви, позивач надає рішення Державної фіскальної служби від 14.06.2018 про реєстрацію податкових накладних, що є предметом спору, у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Таким чином, у даному випадку відповідачем добровільно задоволено позовні вимоги після подання позовної заяви.

З огляду на зазначене, керуючись статтями 238, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Прийняти відмову позивача від адміністративного позову.

2. Закрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська фірма "Агроком" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправною бездіяльності, зобов'язання вчинити дії щодо реєстрації податкових накладних.

3. Роз'яснити позивачу, що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

4. Присудити на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська фірма "Агроком" (93620, Луганська обл., с. Чугинка, вул. Інтернаціональна, 5-а, код ЄДРПОУ 35259465) за рахунок бюджетних асигнувань Державної фіскальної служби України (04053, м. Київ, Львівська пл., 8, код ЄДРПОУ 39292197) судові витрати по сплаті судового збору у розмірі 12 334,00 (дванадцять тисяч триста тридцять чотири) грн. 00 коп.

5. Копію ухвали направити учасникам справи.

Згідно з частиною другою статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом п'ятнадцяти днів за правилами, встановленими статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.П. Огурцов

Дата ухвалення рішення11.07.2018
Оприлюднено12.07.2018
Номер документу75225727
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/6132/18

Ухвала від 11.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 30.04.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні