Ухвала
від 11.07.2018 по справі 566/877/18
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 566/877/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2018 року смт. Млинів, Рівненська області

Млинівський районний суд Рівненської області

в складі головуючої судді Бандури А.П.

при секретарі Антонович М.Я.,

перевіривши виконання вимог ст.ст. 28, 175, 177 ЦПК України у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Повчанської сільської об'єднаної територіальної громади про встановлення факту постійного проживання із спадкоємцем на час відкриття спадщини та про визнання права власності на спадкове майно,-

ВСТАНОВИВ :

На розгляд Млинівського районного суду Рівненської області надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Повчанської сільської об'єднаної територіальної громади про встановлення факту постійного проживання із спадкоємцем на час відкриття спадщини та про визнання права власності на спадкове майно.

Відповідно до ч.2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно ч.1 ст.30 ЦПК України , позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред'являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 3 ст. 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31цього Кодексу.

Статтею 32 ЦПК України передбачено,що спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Вирішуючи питання про можливість відкриття провадження у справі, суд приходить до висновку, що враховуючи те, що місцезнаходженням Повчанської сільської об'єднаної територіальної громади є с.Повча, Дубенського району Рівненської області, а також вимоги закону щодо виключної підсудності, вважає за доцільне передати справу на розгляд Дубенському міськрайонному суду.

На підставі викладеного,

керуючись ст. ст.27, 31, 32, ч.9 ст.187 ЦПК України,

суд, -

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Повчанської сільської об'єднаної територіальної громади про встановлення факту постійного проживання із спадкоємцем на час відкриття спадщини та про визнання права власності на спадкове майно передати за підсудністю на розгляд до Дубенського міськрайонного суду Рівненської області (вул. Данила Галицького, 22, м. Дубно, Рівненської області, 35600)

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Млинівського райсуду А.П. Бандура

СудМлинівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення11.07.2018
Оприлюднено12.07.2018
Номер документу75234325
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —566/877/18

Рішення від 29.10.2018

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 09.08.2018

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 11.07.2018

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні