Рішення
від 05.06.2006 по справі 12/85-ск-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"05" червня 2006 р. С права № 12/85-СК-06

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при сек ретарі Чернявській О.П., розгл янувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Великолепе тиської міжрайонної державн ої податкової інспекції смт. Велика Лепетиха Херсонської області

до Приватного підприєм ця ОСОБА_1 АДРЕСА_1, код інд.НОМЕР_1

про припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця

за участю представників ст орін:

від позивача: Кошель А.Л. представник В.Лепетиської МДПІ

від відповідача: не прибув

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом про припиненн я підприємницької діяльност і відповідача у зв"язку з непо данням останнім більше року до податкової інспекції пода ткових декларацій і документ ів бухгалтерської звітності .

Розгляд справи було призна чено на 05 червня 2006року. Позива ч в засідання прибув та підтр имав свої позовні вимоги. Від повідач в засідання не прибу в, хоча про день, час та місце р озгляду справи був належним чином повідомлений (ухвалою суду).

Розглянувши матеріали спр ави, суд вважає позовні вимог и такими, що підлягають задов оленню з наступних підстав:

Як вбачається з матеріалів справи відповідач - приватни й підприємець ОСОБА_1, як с уб'єкт підприємницької діяль ності, зареєстрований Горно стаївською райдержадмініст рацією - про що зроблено запи с у журналі обліку реєстраці йних справ за №87.

Як платник податків відпов ідач знаходиться на обліку в ДПІ у Горностаївському райо ні

Згідно із ст. 9 Закону Україн и "Про систему оподаткування " та ст. 4 Закону України "Про пор ядок погашення зобов'язань п латників податків перед бюдж етами та державними цільовим и фондами" суб'єкти підприємн ицької діяльності зобов'язан і надавати до державної пода ткової інспекції за місцем р еєстрації звіти про отримані доходи у процесі здійснення ними підприємницької діяльн ості.

Відповідач - приватний під приємець ОСОБА_1 з 08.01.03р. по т еперішній час не подає до под аткової інспекції податкові декларації і документи бухг алтерської звітності, заборг ованості по платежам до бюдж ету відсутня.

Відповідно до п.15 ст. 58 ГКУ ска сування держреєстрації суб"є кта господарювання здійснює ться за його особистою заяво ю, а також за рішенням суду у в ипадках передбачених законо м.

Згідно п.2 ст. 46 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців" від 15.05.03р., підст авами для постановлення судо вого рішення підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця є : неподання прот ягом року органом державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до Закону.

Оскільки відповідач більш е ніж протягом року не подає д о податкової інспекції подат кової декларації і документи бухгалтерської звітності, п озовні вимоги підлягають зад оволенню.

Судові витрати відносятьс я на відповідача.

Враховуючи викладене, на пі дставі ст. 58 п. 15 ГК України, п.2 ст . 46 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в", керуючись ст. ст. 44, 49, 82-85 ГПК Укр аїни, суд -

в и р і ш и в:

1. Позов задовольнити пов ністю.

2. Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - п ідприємця ОСОБА_1, ідентиф ікаційний код НОМЕР_1 (АД РЕСА_1, р/р відсутній).

3. Стягнути з приватного під приємця ОСОБА_1, ідентифік аційний код НОМЕР_1 (АДРЕ СА_1, р/р відсутній).

а) в доход державного б юджету отримувач ВДК м. Херсо на код 24104230, р/р №31112095600002 банк УДК в Х ерсонській області, МФО 852010 - 85(в ісімдесят п"ять)грн. державно го мита;

б) на користь ДП "Судов ий інформаційний центр" м. Киї в пр-т. Перемоги, 44, код 30045370 - 118(сто вісімнадцять) грн. витрат на і нформаційно-технічне забезп ечення судового процесу.

Накази видати післ я набрання рішенням законної сили.

4. Рішення направити пози вачу, відповідачу та Горност аївській райдержадміністра ції (державному реєстратору) .

Суддя Т.Г. Пінтеліна

5прим.

Дата ухвалення рішення05.06.2006
Оприлюднено12.04.2010

Судовий реєстр по справі —12/85-ск-06

Рішення від 05.06.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні