Постанова
від 22.06.2006 по справі 13/212-ап-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" червня 2006 р. Спр ава № 13/212-АП-06

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Закуріна М. К. при секр етарі Фінаровій О.Л., у відкри тому судовому засіданні розг лянувши справу

за позовом Генічесько ї міжрайонної державної по даткової інспекції

до суб'єкта підприємниц ької діяльності-фізичної осо би ОСОБА_1

за участю представників:

позивача - Большаков С.А . (представник за доручення м),

відповідача - не з' явивс я,

про стягнення з відпові дача нарахованих штрафних са нкцій в сумі 2600 грн.,

в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної з аяви вимоги ґрунтуються на ф акті несплати відповідачем з азначеної суми, котра нарахо вана позивачем у зв' язку із виявленими порушеннями пода ткового законодавства.

Ухвалою суду від 19 травня по точного року порушена дана с права та відповідача зобов' язано надати відзив на позов та з' явитись в судове засід ання. Проте відповідач відзи ву на позов не надав та в засід ання не прибув, а тому розгляд справи проведено без його уч асті за наявними у справі мат еріалами.

Згідно до положень статті 6 Прикінцевих та Перехідних по ложень Кодексу адміністрати вного судочинства України до початку діяльності окружног о адміністративного суду адм іністративні справи, підвідо мчі господарським судам відп овідно до Господарського про цесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповід ним господарським судом за п равилами Кодексу адміністра тивного судочинства України . У зв' язку з тим, що за пункто м 1 вказаних Прикінцевих поло жень КАС України набрав чинн ості з 1 вересня 2005 року, судове рішення за даною справою вин есено з дотриманням вимог КА С України, тобто винесення за результатами розгляду справ и відповідної постанови суду .

З матеріалів справи слідує , що позивачем за результатам и проведеної перевірки щодо контролю за здійсненням розр ахункових операцій у сфері г отівкового обігу складено ак т № 23-2/728-К від 8 липня 2002 року, в яко му зафіксовано допущені відп овідачем порушення, а саме не відповідність суми готівков их коштів сумі коштів за розр ахунковими квитанціями на мі сці проведення розрахунків. Зокрема при перевірці виявле но 553 грн. а за розрахунковими к витанціями, виданими з почат ку робочого дня така сума є 39 г рн., у зв' язку з чим невідпові дність становить 520 грн. (з розр ахунку 553 грн. - 39 грн. = 520 грн.).

За результатами цієї перев ірки на підставі рішення № 0001272 330/2 від 9 жовтня 2003 року до відпов ідача застосовано штрафні са нкції в сумі 2600 грн.

Станом на час розгляду спра ви відповідачем зазначена су ма штрафних санкцій не сплач ена.

За таких обставин позовні в имоги підлягають задоволенн ю в повному обсязі виходячи з наступного.

Порядок застосування реєс траторів розрахункових опер ацій встановлений Законом Ук раїни “Про застосування реєс траторів розрахункових опер ацій у сфері торгівлі, громад ського харчування та послуг” . Зокрема, відповідно до статт і 1 якого реєстратори розраху нкових операцій застосовуют ься фізичними особами - суб'єк тами підприємницької діяльн ості або юридичними особами, які здійснюють операції з ро зрахунків в готівковій та/аб о в безготівковій формі (із за стосуванням платіжних карто к, платіжних чеків, жетонів то що) при продажу товарів (надан ні послуг) у сфері торгівлі, гр омадського харчування та пос луг.

За змістом пункту 13 статті 3 З акону суб'єкти підприємницьк ої діяльності, які здійснюют ь розрахункові операції в го тівковій та/або в безготівко вій формі (із застосуванням п латіжних карток, платіжних ч еків, жетонів тощо) при продаж у товарів (наданні послуг) у сф ері торгівлі, громадського х арчування та послуг зобов'яз ані серед іншого також забез печувати відповідність сум г отівкових коштів на місці пр оведення розрахунків сумі ко штів, яка зазначена в денному звіті реєстратора розрахунк ових операцій, а у випадку вик ористання розрахункової кни жки - загальній сумі продажу з а розрахунковими квитанціям и, виданими з початку робочог о дня.

Під час проведеної відпові дачем перевірки безпосередн ьо встановлено факт незабезп ечення позивачем відповідно сті сум готівкових коштів на місці проведення розрахункі в сумі коштів, яка зазначена в денному звіті реєстратора р озрахункових операцій, а том у на підставі статті 22 Закону, за якою передбачено відпові дальність суб' єктів господ арювання у разі невідповідно сті суми готівкових коштів н а місці проведення розрахунк ів сумі коштів, яка зазначена в денному звіті, у вигляді фін ансової санкції у п'ятикратн ому розмірі суми, на яку виявл ено невідповідність, нарахов ані штрафні санкції в розмір і 2600 грн. (з розрахунку 520 х 5 = 2600 грн .).

Вказані обставини свідчат ь про обґрунтованість застос ованих до відповідача санкці й.

Поряд з цим пунктом 3.1.1. статт і 3 Закону України „Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами” активи платника под атків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу викл ючно за рішенням суду.

При цьому заперечення відп овідача щодо подвійного заст осування фінансових санкцій до уваги судом не приймаютьс я, оскільки за названим відпо відачем рішенням процедура с тягнення не відбувалась.

Оскільки позовні вимоги за доволенні судові витрати пок ладаються на відповідача.

На підставі зазначених пра вових норм і керуючись статт ями 87, 94, 158-163, пунктом 3 Прикінцеви х та Перехідних положень КАС України,

п о с т а н о в и в :

1. Позовні вимоги задовол ьнити.

2. Стягнути з суб' єкта підп риємницької діяльності - фі зичної особи ОСОБА_1 (прож иваючої за адресою: АДРЕСА_ 1; розрахунковий рахунок ві дсутній, ідентифікаційний но мер НОМЕР_1 на користь:

- Генічеської міжрайо нної державної податкової ін спекції (розташованої за адр есою: Херсонська область, м. Ге нічеськ, вул. Братів Коваленк о, 60; розрахунковий рахунок 61410100 0007 у ВДК у Генічеському районі , МФО 852010, код 22743457) - штрафні санк ції в сумі 2600 грн.;

- Державного бюджету У країни - 26 грн. державного ми та.

3. Роз' яснити сторонам, що д ана постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не буде подано. Якщо буде п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не буде подана у строк, вс тановлений цим Кодексом, пос танова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У ра зі подання апеляційної скар ги судове рішення, якщо його н е скасовано, набирає законно ї сили після закінчення апел яційного розгляду справи. За ява про апеляційне оскарженн я постанови суду подається п ротягом десяти днів з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до статті 160 КАС У країни - з дня складення в повн ому обсязі. Апеляційна скарг а на постанову суду подаєтьс я протягом двадцяти днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження. Апеляційна с карга може бути подана без по переднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, вст ановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Дата п ідпису постанови - 26 червня 2006 року.

Суддя М.К. Закурін

Дата ухвалення рішення22.06.2006
Оприлюднено30.03.2010
Номер документу7525687
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/212-ап-06

Постанова від 22.06.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні