Ухвала
від 12.07.2018 по справі 904/5977/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

12.07.2018м. Дніпро№ 904/5977/17 Юзіков С.Г.

ЗЗа заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМЕКСПО" про виправлення помилки у наказі господарського суду

у

У справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМЕКСПО"

до Фізичної особи-підприємця Приймак Олени Миколаївни

про стягнення заборгованості за договором продажу товару у розмірі 21 478,85 грн.

за участі Третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні Відповідача - Фізична особа-підприємець Драга Вікторія Миколаївна

Головуючий суддя Юзіков С.Г.

Члени колегії - судді: Панна С.П., Назаренко Н.Г.

При секретарі судового засідання: Кулебі Т.Ю.

Представники:

Стягувача - не з'явився

Боржника - не з'явився

Третьої особи - не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Позивач просив стягнути з Відповідача борг за договором продажу товару у розмірі 21 478,85 грн.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 21.09.17р. позов задоволено, стягнуто з Фізичної особи-підприємця Приймак Олени Миколаївни на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМЕКСПО" 19 740,18 грн. - основного боргу, 1067,58 грн. - пені, 556,27 грн. - індексу інфляції, 115,00 грн. - 3 % річних, 1600,00 грн. - судового збору, пор що 06.10.17р. видано наказ.

До Господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМЕКСПО" про виправлення помилки у наказі господарського суду, мотивована тим, що Стягувач подав до Нікопольського міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області наказ №904/5977/17 від 06.10.17р., для подальшого виконання. У травні 2018р. Стягувач отримав повідомлення державного виконавця Нікопольського міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області від 21.11.17р. про повернення виконавчого документа Стягувачеві без прийняття до виконання, з підстав відсутності у виконавчому документі відомостей про дату народження Боржника.

Справа №904/5977/17 розглядалася у колегіальному складі суддів: Головуючий суддя Юзіков С.Г., судді: Панна С.П., Фещенко Ю.В.

У члена колегії - судді Фещенко Ю.В. закінчився термін повноважень.

Призначено проведення повторного автоматизованого розподілу.

Автоматизованою системою ДСС визначено членів колегії - суддів: Панна С.П., Назаренко Н.Г.

Заява призначена до розгляду в судовому засіданні.

Представники сторін у судове засідання не з'явилися, про час і місце засідання суду сповіщені належно.

Від Боржника надійшла заява про відкладення розгляду зазначеної заяви.

Суд відмовляє у задоволенні заяви Боржника, оскільки, згідно з ч.2 ст. 328 ГПК України суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні.

Відповідно до ч.1, 3 ст. 328 ГПК України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви.

Статтею 4 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у виконавчому документі повинні бути зазначені: назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала; дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи ; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності) ; резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень; дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню); строк пред'явлення рішення до виконання.

Що стосується зазначення у виконавчому документі дати народження боржника, то ця вимога стосується лише фізичних осіб, а не фізичних осіб-підприємців, які є суб'єктами господарювання.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 55 ГК України суб'єктами господарювання є: громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 128 ГК України громадянин визнається суб'єктом господарювання у разі здійснення ним підприємницької діяльності за умови державної реєстрації його як підприємця без статусу юридичної особи відповідно до статті 58 цього Кодексу.

Громадянин-підприємець відповідає за своїми зобов'язаннями усім своїм майном, на яке відповідно до закону може бути звернено стягнення.

Громадянин може здійснювати підприємницьку діяльність: безпосередньо як підприємець або через приватне підприємство, що ним створюється; із залученням або без залучення найманої праці; самостійно або спільно з іншими особами.

Статтею 162 ГПК України визначено форму і зміст позовної заяви, зокрема передбачається зазначення у позовній заяві: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців) ; відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Повернення виконавчого документа у даному випадку Нікопольським міськрайонним відділом ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області перешкоджає Позивачеві доступу до правосуддя на стадії виконання рішення та є порушенням Закону України "Про виконавче провадження".

Статтею 339 ГПК України, ст.74 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено право оскарження дій чи бездіяльності Державної виконавчої служби.

З урахуванням викладеного суд не вбачає підстав для задоволення заяви Стягувача про виправлення помилки в наказі суду від 06.10.17р., оскільки судом не допущено такої помилки.

Керуючись ст. 234, 235, 256, 257, 328 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМЕКСПО" про виправлення помилки у наказі господарського суду від 06.10.17р.

Ухвала відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України протягом 10 днів з дня складання її повного тексту.

Повний текст ухвали складено 13.07.2018р.

Головуючи суддя Суддя Суддя С.Г. Юзіков С.П.Панна Н.Г.Назаренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.07.2018
Оприлюднено13.07.2018
Номер документу75268553
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5977/17

Ухвала від 12.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Рішення від 21.09.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 07.09.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 10.07.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 06.07.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 29.06.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 20.06.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні