Вирок
від 13.07.2018 по справі 160/272/18
ЛОКАЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 160/272/18

Провадження № 1-кп/160/30/18

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2018 року. смт. Локачі

Локачинський районний суд під головуванням - судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого - ОСОБА_4 ,

обвинуваченого - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Локачі кримінальне провадження прообвинувачення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Міжгір`я Локачинського району Волинської області, жителя АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, з повною загальною середньою освітою, одруженого, пенсіонера, невійськовозобов`язаного, несудимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в :

16 лютого 2018 року о 15:00 ОСОБА_5 , діючи умисно, таємно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи характер своїх протиправних дій, перебуваючи на території лісовкритих земель ДП "СЛАП "Локачіагроліс", що знаходиться на урочищі "Лиса Гора" у с. Шельвів Локачинського району Волинської області, шляхом вільного доступу, викрав деревину (дрова) хвойних порід, загальним об`ємом 3,27 м куб., чим завдав підприємсту матеріальних збитків на суму 555,90 грн.

Вищенаведене обвинувачення підтверджується такими доказами, дослідженими у судовому засіданні.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю та показав, що дійсно за вказаних обставин місця та часу, викрав деревину (дрова) хвойних порід, загальним об`ємом 3,27 м куб., що належить ДП "СЛАП "Локачіагроліс". Зазначив, що збитки підприємству він відшкодував повністю. У вчиненому щиро розкаюється.

Показання обвинуваченого відповідають фактичним обставинам справи і ним не оспорюються.

Враховуючи те, що обвинувачний та інші учасники процесу не оспорюють всі обставини, які підлягають доказуванню у цьому кримінальному провадженні і викладені в обвинувальному акті, судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позицій, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України, провів судовий розгляд цього кримінального провадження щодо всіх його обставин із застосуванням правил частини 3 статті 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Таким чином, суд вважає, що вина обвинуваченого в таємному викрадені чужого майна, доведена повністю, його дії вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 185 КК України і, він повинен нести відповідальність за даною статтею.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого, є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

Окрім того, призначаючи покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості та обставини його вчинення, обставини, що пом`якшують покарання та відсутність обтяжуючих обставин, особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується позитивно, є особою пенсійного віку, представник потерпілого просив суворо не карати обвинуваченого, а також те, що тяжких наслідків від злочину не наступило, завдані збитки відшкодовані ОСОБА_5 повністю.

З урахуванням наведеного, суд вважає за можливе призначити ОСОБА_5 покарання необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів, у виді штрафу в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч.1 ст. 185 КК України.

Питання про речові докази необхідно вирішити відповідно до ст. 100 КПК України.

Судові витрати у справі відсутні.

Керуючись ст.ст. 100, ч. 3 ст. 349, ст.ст. 368, 370, 373, 374 КПК України, суд

у х в а л и в:

ОСОБА_5 визнати винуватим у пред`явленому йому обвинуваченні за ч. 1 ст. 185 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн.

Речові докази:

- кінь гнідої масті та кінний віз, які відповідно до збережної розписки від 22 лютого 2018 року, передані на зберігання ОСОБА_5 - залишити в користуванні останнього.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Волинської області через Локачинський районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, а при оскарженні вироку - якщо його не скасовано - після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити прокурору та обвинуваченому.

Суддя Локачинського районного суду ОСОБА_6

СудЛокачинський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу75269267
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —160/272/18

Вирок від 13.07.2018

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Корнелюк В. С.

Ухвала від 25.06.2018

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Корнелюк В. С.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Локачинський районний суд Волинської області

Корнелюк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні