Постанова
від 22.11.2006 по справі 14/339-ап-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" листопада 2006 р. Справа № 14/339-АП-06

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Гридасова Ю.В. при секр етарі ШепельІ.М., розглянув у в ідкритому судовому засіданн і справу

за позовом державної п одаткової інспекції у м. Херс оні, м. Херсон,

до приватного підприєм ця ОСОБА_1, м. Херсон,

про припинення підприє мницької діяльності та держа вної реєстрації фізичної осо би -підприємця.

за участю представників с торін:

від позивача - Постер нак Є.І., держ. подат. інспект ор юр. відділу, дов. № 74/9/9/10-0 від 02.06.2 006р.,

від відповідача - на за сідання суду не прибув,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся з поз овом про припинення відповід ача як підприємця та припине ння підприємницької діяльно сті в зв'язку з неподанням ним більше року бухгалтерської звітності та податкових декл арацій.

Від відповідача, який належ ним чином повідомлений про ч ас та місце розгляду справи, в ідзив та витребуванні матері али не надійшли.

Розглянувши матеріали спр ави, суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Рішенням виконавчого комі тету Комсомольської районно ї ради народних депутатів 27.01.19 93 року № 32-р зареєстровано як су б'єкта підприємницької діяль ності - приватного підприємц я ОСОБА_1, що підтверджуєт ься свідоцтвом про держреєс трацію та присвоєним йому ід ентифікаційним кодом НОМЕ Р_1.

Відповідно до чинного зако нодавства відповідач мусив н адавати позивачеві бухгалте рську звітність та податкові декларації, що ним з 02.02.1993р. не ви конувалося.

Згідно з п. 1 ст. 59 ГК України пр ипинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюєтьс я у випадках, передбачених ци м кодексом - за рішенням суду.

Згідно з п. 15 ст. 58 ГК України с касування державної реєстра ції суб'єкта господарювання здійснюється на підставі ріш ення суду у випадках, передба чених законодавством. Скасув ання (припинення) державної р еєстрації припиняє господар ську діяльність і є підставо ю для здійснення заходів щод о ліквідації суб'єкта господ арювання, який відповідно до п. 6 ст. 59 ГК України ліквідуєть ся у разі скасування його дер жавної реєстрації у випадках , передбачених законодавство м.

Згідно з п. 2 ст. 46 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” від 15.05.03 р. № 755-ІV, який набрав чинності з 01.07.20 04р., підставами для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи під приємця, зокрема є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі ст. 58 п. 15, ст. 59 п. 1, 6 ГК України, ст. 46 п. 1, 2 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, керуючис ь ст. 160-163 КАС України,

в и р і ш и в:

1. Позовні вимоги задово льнити.

2. Припинити (скасувати) підп риємницьку діяльність фізич ної особи - підприємця ОСОБ А_1, що знаходиться за адресо ю: АДРЕСА_1, ідентифікацій ний код НОМЕР_1.

3. Постанову після набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору.

Заява про апеляційне оска рження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її пр оголошення, а в разі складенн я постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС Ук раїни з дня складення в повно му обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом дв адцяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я. Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

С уддя Ю.В. Гридасов

Кривенко 5 прим.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення22.11.2006
Оприлюднено01.04.2010
Номер документу7527495
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/339-ап-06

Постанова від 22.11.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні