Ухвала
від 03.07.2018 по справі 466/5098/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/5098/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

«03» липня 2018 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , розглянув клопотання старшого слідчого слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 , яке погоджено прокурором військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017180490000142 від 18.10.2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.426-1 та ч. 3 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и в :

03 липня 2018 року старший слідчий слідчого відділу відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017180490000142 від 18.10.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.426-1 та ч. 3 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання зіслалась на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України перебувають матеріали кримінального провадження №42017180490000142 від 18.10.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.426-1 та ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалів вищевказаного кримінального провадження вбачається, що 02 липня 2017 року військова частина НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ) в особі командира полковника ОСОБА_4 , проводила закупівлю тари дерев`яної спеціального призначення. Відповідно до оголошення про проведення відкритих торгів, військовій частині НОМЕР_1 необхідно закупити 1715 одиниць зазначеної тари за очікуваною вартістю 2 400 000 грн. та терміном поставки з 10.08.2017 по 10.09.2017.

Згідно з тендерної документації на закупівлю тари дерев`яної спеціального призначення, зазначений предмет закупівлі, його деталі та матеріал повинен відповідати ГОСТ В 1704-80, бути просоченими (обробленими) та пофарбованими спеціальними речовинами.

За результатами проведення відкритих торгів, переможцем тендеру на виготовлення та поставку тари дерев`яної спеціального призначення отримало ТОВ «Євроштакет» (код ЄДРПОУ 39349061) з найнижчою ціновою пропозицією виконання умов закупівлі, а саме 2 159 185 грн.

Згідно з листа гарантії №26/07-13 від 26 липня 2017 року ТОВ «Євроштакет» гарантує військовій частині НОМЕР_1 дотримуватися загальних вимог під час виробництва 1715 одиниць тари дерев`яної спеціального призначення, які відповідатимуть вимогам ГОСТу В 1704-80, тобто, виготовленими з деревини хвойних порід, просоченими (обробленими грунтівкою ГФ-021 двошаровим покриттям), пофарбованими та емальованими.

В подальшому, 21 серпня 2017 року командир військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_4 (далі Замовник) з директором ТОВ «Євроштакет» ОСОБА_5 (далі Постачальник), украли договір №79 про закупівлю товарів за кошти Державного бюджету України (далі Договір), а саме 1715 одиниць тари дерев`яної спеціального призначення.

Відповідно до п. 2.2 Договору, якість товару, його окремих елементів повинні відповідати вимогам технічних умов та креслень Замовника, діючих стандартів і в установленому порядку підтверджуватися відповідними документами.

Згідно з п. 4.1 Договору, розрахунки здійснюються за фактично поставлений на склад Замовника товар у строк до 10 днів.

Так, в період часу з 27.09.2017 по 02.11.2017 в 4 етапи ТОВ «Євроштакет» на адресу військової частини НОМЕР_1 поставило 1715 одиниць тари дерев`яної спеціального призначення.

В подальшому, в період часу з 04.10.2017 по 02.11.2017, військова частина в 4 етапи на загальну суму 2 159 185 грн. здійснила фінансові банківські перерахунки на розрахунковий рахунок ТОВ «Євроштакет».

Однак, в ході досудового розслідування встановлено, що виготовлена та поставлена ТОВ «Євроштакет» тара дерев`яна спеціального призначення не відповідає вимогам ГОСТу В1704-80 та діючим стандартам, що унеможливлює довготривале її зберігання.

Правова кваліфікація кримінальних правопорушень: ч. 4 ст. 426-1 та ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, 31.05.2018 року на підставі ухвал слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова проведено обшуки за місцем проживання директора ТзОВ «Євроштакет» ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_2 та в офісному приміщенні ТзОВ «Євроштакет» за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 9 за результатами яких вилучено документи, що мають значення для кримінального провадження, частина з яких у подальшому визнані речовими доказами.

Так, серед вилучених документів наявний договір постачання №30/08-1 від 30.08.2017, укладений між ТОВ «Інтербуд» та ТОВ «Євроштакет», предметом якого також є закупівля останнім 1715 одиниць тари дерев`яної спеціального призначення, а адресом поставки вказаного товару військова частина НОМЕР_1 .

Таким чином, слід прийти до висновку, що фактичним постачальником тари дерев`яної спеціального призначення до військової частини НОМЕР_1 було ТОВ «Інтербуд» (ЄДРПОУ 35386239), за місцем знаходження якого можуть бути документи та речі, які мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування указаного кримінального провадження встановлено достатні та об`єктивні дані, які дають підстави вважати, що за адресою фактичного знаходження ТОВ «Інтербуд» можуть знаходитись речі предмети та документи, що мають суттєве значення для кримінального провадження та у подальшому можуть бути доказами як під час досудового розслідування так і в суді.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, договору постачання №30/08-1 установлено, що ТОВ «Інтербуд» зареєстроване та знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 9, засновником якої є ОСОБА_6 .

У зв`язку із викладеним та враховуючи, що у органів досудового розслідування наявні достатні підстави вважати, що документи, які мають значення для кримінального провадження та можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні, зокрема: мобільні телефони, якими користується ОСОБА_6 , флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка та обладнання, записні книжки, блокноти, зошити, чорнові записи, інші документи, в яких задокументована протиправна діяльність; бухгалтерські, договірні та інші документи, пов`язані з поставкою тари дерев`яної спеціального призначення у військові частини, виробництвом, зразки хімічних та інших речовин, які використовувалися під час виробництва тари дерев`яної спеціального призначення; інші речі, предмети і документи, які мають суттєве значення для встановлення істини та важливих обставин у кримінальному провадженні знаходяться на за місцем реєстрації ТОВ «Інтербуд» за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 9, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, просить надати дозвіл на проведення обшуку в адміністративних, складських, виробничих та інших приміщеннях, яке перебуває у користуванні ТОВ «Інтербуд» за юридичним місцезнаходженням ТОВ «Інтербуд», а саме за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 9.

При цьому, на адресу суду поступила заява від слідчого слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 про розгляд справи у його відсутності в якій також зазначає, що клопотання підтримує та просить його задовольнити.

У відповідності до положень ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обовязковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно з ч.1, ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст. 234 КПК України, тому слід надати дозвіл на проведення обшуку по місцю вказаному в клопотанні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України

у х в а л и в :

надати дозвіл начальнику слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_7 , начальнику відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_8 , прокурорам вказаного відділу ОСОБА_9 , ОСОБА_3 , начальнику слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_10 , слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_11 , старшим слідчим указаного відділу ОСОБА_12 та ОСОБА_2 , з правом передоручення її виконання визначеним Кримінальним процесуальним кодексом України іншим органам досудового розслідування на проведення обушку в адміністративних, складських, виробничих та інших приміщеннях, яке перебуває у користуванні ТОВ «Інтербуд» за юридичним місцезнаходженням ТОВ «Інтербуд», а саме за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 9, з метою виявлення та вилучення речей та документів, які мають значення для досудового розслідування кримінального провадження, а саме: мобільних телефонів, якими користується ОСОБА_6 , флеш-накопичувачів, комп`ютерної техніки та обладнань, записних книжок, блокнотів, зошитів, чорнових записів, інших документів, в яких задокументована протиправна діяльність; бухгалтерські, договірні та інші документи, пов`язані з поставкою тари дерев`яної спеціального призначення у військові частини, виробництвом, зразки хімічних та інших речовин, які використовувалися під час виробництва тари дерев`яної спеціального призначення; інші речі, товаротранспортні накладні, що підтверджують поставку товарів до військових частин, предмети і документи, які мають суттєве значення для встановлення істини та важливих обставин у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.07.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75308756
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017180490000142 від 18.10.2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.426-1 та ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —466/5098/18

Ухвала від 13.07.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Глинська Д. Б.

Ухвала від 31.07.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Глинська Д. Б.

Ухвала від 31.07.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Глинська Д. Б.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Глинська Д. Б.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Глинська Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні