Постанова
від 16.07.2018 по справі 904/1373/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.07.2018 Справа № 904/1373/18

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.

за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС", 49051, м.Дніпро, вул.Богдана Хмельницького, буд.14А, код ЄДРПОУ 38548231

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС", 49051, м.Дніпро, вул.Богдана Хмельницького, буд.14А, код ЄДРПОУ 38548231

про визнання банкрутом

Представники: розпорядник майна: ОСОБА_2 (посвід. №106 від 04.02.2013 р.);

від заявника: не з'явився;

від боржника: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Директор ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС" подав заяву щодо банкрутства ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 04.04.2018р. прийнято заяву про відкриття справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 17.04.2018 р.

17.04.18 р. ухвалою господарського суду відкрито провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС". Введено процедуру санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС". Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Призначено керуючим санацією керівника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС" ОСОБА_3. Призначено розпорядником майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС" арбітражного керуючого ОСОБА_2. Призначено попереднє засідання суду на 05.06.18 р.

18.04.18 р. на офіційному сайті ВГСУ опубліковано оголошення про порушення господарським судом провадження у справі про банкрутство ТОВ "АМЛІС".

25.05.18 р. розпорядник майна подав на затвердження до господарського суду реєстр вимог кредиторів.

05.06.18р. ухвалою господарського суду Дніпропетровської області затверджено реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС".

20.06.18р. до господарського суду Дніпропетровської області від ТОВ "АВГУСТ ПРОМ" надійшло клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

25.06.18 р. ухвалою господарського суду призначено розгляд клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на 12.07.2018р.

У зв'язку з перебуванням судді Господарського суду Дніпропетровської області Примака С.А. в період з 10.07.18р. по 12.07.18р. у відрядженні, судове засідання, яке призначене на 12.07.18р. не відбулося.

05.07.18 р. ухвалою господарського суду призначено розгляд клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на 16.07.2018 р.

Розглянувши у судовому засіданні 16.07.18р. матеріали справи, заслухавши у судовому засіданні присутніх учасників провадження у справі про банкрутство, суд встановив наступне.

Згідно з ч.8 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника, звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Відповідно до ч. 3 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

За ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" банкрутством є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно абз. 8 ч. 3 ст. 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі пред'явлення боржником недостовірних відомостей про майнові активи боржника або неможливість відновлення платоспроможності згідно з планом санації можливе введення процедури ліквідації.

До клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури додана копія протоколу засідання комітету кредиторів № 1 від 20.06.18 р., на якому було вирішено звернутися до господарського суду з клопотанням про визнання ТОВ "АМЛІС" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 3 місяці та призначити ліквідатором ТОВ "АМЛІС" арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Як зазначив в судовому засіданні розпорядник майна, на даний час заяви осіб, які бажають взяти участь у санації боржника в якості інвестора до боржника, розпорядника майна та господарського суду не надходили, а тому рішенням засідання комітету кредиторів було вирішено звернутись до господарського суду з клопотанням про припинення процедури санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС", визнання ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_2

Враховуючи, що існує неможливість відновлення платоспроможності згідно з планом санації, відсутні заяви осіб, які бажають взяти участь у санації боржника в якості інвестора боржника, не представляється можливим поновити господарську діяльність без участі інвестора, боржник неспроможній відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, активи боржника менше за кредиторські вимоги, у зв'язку з вищевикладеним господарський суд вважає, що клопотання №27-04/67 від 20.06.18 р. підлягає задоволенню.

Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора боржника судом враховано наступне.

Згідно Протоколу № 1 зборів комітету кредиторів від 20.06.18р. прийнято рішення призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого ОСОБА_2, свідоцтво № 106 від 04.02.2013р.

Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника від комітету кредиторів та сторін у справі до суду, станом на 16.07.18р. не надходило.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2, свідоцтво № 106 від 04.02.2013р. (49000, м.Дніпро, вул.Шевченка, буд.59, оф.234).

Відповідно до вказаного вище протоколу комітетом кредиторів прийнято рішення звернутися до господарського суду Дніпропетровської області з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на три місяці.

Згідно з ч.ч.1,3 ст.38 Закону про банкрутство відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, у зв'язку з чим господарський суд має направити відповідне повідомлення для оприлюднення, сформувавши в автоматизованій системі "Діловодство спеціалізованого суду" в електронній формі оголошення для передачі адміністратору автоматизованої системи - державному підприємству "Інформаційні судові системи".

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно з вимогами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в 6 - ти місячний строк.

Також 20.06.18 р. розпорядник майна ОСОБА_2 подав до господарського суду клопотання, в якому просить суд затвердити звіт розпорядника майна про нарахування грошової винагороди та понесені витрати у справі про банкрутство № 904/1373/18, грошову винагороду розпорядника майна ТОВ "АМЛІС" - арбітражного керуючого ОСОБА_2 за період з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у розмірі 15 884,80 грн., а також понесені витрати у зв'язку з виконанням повноважень розпорядника майна у справі № 904/1373/18 за пріод з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у розмірі 1 087,80 грн.

Нормами ч.ч. 1, 2 ст. 115 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг (ч. 4 ст. 115 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом").

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку (ч. 7 ст. 115 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом").

На засіданні комітету кредиторів 20.06.18 р. було вирішено схвалити звіт розпорядника майна про нарахування грошової винагороди та понесені витрати у справі про банкрутство №904/1373/18 та погодити грошову винагороду розпорядника майна за період з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у загальному розмірі 15 884,80 грн., а також витрати у розмірі 1 087,80 грн. (протокол № 1 від 20.06.18 р.).

Враховуючи зазначене вище, господарський суд вважає за необхідне затвердити звіт розпорядника майна про нарахування грошової винагороди та понесені витрати у справі про банкрутство № 904/1373/18, грошову винагороду розпорядника майна ТОВ "АМЛІС" - арбітражного керуючого ОСОБА_2 за період з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у розмірі 15 884,80 грн., а також понесені витрати у зв'язку з виконанням повноважень розпорядника майна у справі № 904/1373/18 за пріод з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у розмірі 1 087,80 грн.

Керуючись ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст. 5, ч.8 ст. 26, ст. 27, ст. ст. 37, 38, 94, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити звіт розпорядника майна про нарахування грошової винагороди та понесені витрати у справі про банкрутство № 904/1373/18, грошову винагороду розпорядника майна ТОВ "АМЛІС" - арбітражного керуючого ОСОБА_2 за період з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у розмірі 15 884,80 грн., а також понесені витрати у зв'язку з виконанням повноважень розпорядника майна у справі № 904/1373/18 за пріод з 17.04.18 р. по 20.06.18 р. у розмірі 1087,80 грн.

Припинити процедуру санації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС".

Припинити повноваження керуючого санацією ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС" - директора боржника ОСОБА_3.

Припинити повноваження розпорядника майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС" - арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Визнати ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС", код ЄДРПОУ 38548231- банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, до 16.10.18р.

Ліквідатором ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМЛІС", код ЄДРПОУ 38548231 призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво № 106 від 04.02.13 р.; 49000, м. Дніпро, вул. Шевченка, 59, оф. 234).

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зобов'язати ліквідатора:

- заходи ліквідаційної процедури проводити у відповідності до вимог статей 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

- кожного першого числа наступного місяця ліквідатор повинен надати господарському суду Дніпропетровської області звіт про проведені дії в ліквідаційній процедурі з документами які підтверджують проведення цих дій в ліквідаційній процедурі.

- подати у строк до 16.10.18р. на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс та документи, які підтверджують проведення ліквідаційної процедури за десять днів до закінчення строку ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

- з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Копію постанови надіслати: кредитору, боржнику (керуючому санацією), розпоряднику майна, ліквідатору, Індустріальному ВДВС м.Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Відділу реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців управління в сфері державної реєстрації департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровського міської ради, Лівобережній об'єднаній державній податковій інспекції м.Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Постанова набирає законної сили з моменту її оголошення.

Постанова може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення16.07.2018
Оприлюднено17.07.2018
Номер документу75321162
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/1373/18

Ухвала від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 26.09.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 16.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 03.05.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 03.05.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні