Ухвала
від 16.07.2018 по справі 591/4067/18
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/4067/18

Провадження № 1-кс/591/3097/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 липня 2018 року слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступдо документів -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся суду з погодженим прокурором клопотанням про тимчасовий доступдо документів у зв`язку із розслідуванням кримінального провадження №12018200000000150 від 06.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином. Від слідчого, що входить до складу групи слілдчих, надійшла письмова заява про розгляд справи у її відсутність, клопотання підтримує.

У своєму клопотанні слідчий просив розглянути його без виклику представників володільця документів, до яких він просить надати тимчасовий доступ, з метою недопущення їх знищення.

Суд вважає за можливе розглянути справу без їх участі, а також на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим управліннямГУНП вСумській областіпроводиться досудоверозслідування відносно службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , які у змові з посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , здійснили розтрату бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт.

Установлено, що 08.11.2017 між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено договір на «Капітальний ремонт приміщень 4-го поверху будівлі комунального обласного підприємства Сумської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_3 » для центру медичної статистики АДРЕСА_1 » на суму 485 731 грн. та 12.04.2018 укладено аналогічний договір на суму 129 911 грн. У ході проведенння візуальнго огляду зазначених приміщень та проведених бесід з орендарями, встановлено що роботи проведені не у повному обсязі, з матеріалів низької якості. Таким чином, діями вказаних осіб завдано обласному бюджету збитків, які в 250 і більше разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян, на момент вчинення злочину.

Ураховуючи викладене, для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення події кримінального правопорушення та встановлення кола винних осіб, є необхідним отримання та вивчення стороною обвинувачення документів та інформації, з правом їх вилучення в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , щодо взаємовідносин з указаними суб`єктами господарювання, а також відомості про діяльність самого комунального підприємства.

Беручи до уваги викладене вище, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, та, крім того, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та з метою проведення судових експертиз, у ході досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до інформації та документації та її вилученні.

З метою повного, усестороннього та об`єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, наявності або відсутності складу злочину, суд вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 85, 91, 99, 107, 131, 132, 159-166, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому у кримінальному провадженні заступнику начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Сумській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до копій документів, з правом їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- договорів, додатків до нього, додаткових угод з ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , по об`єкту «Капітальний ремонт приміщень 4-го поверху будівлі комунального обласного підприємства Сумської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_3 » для центру медичної статистики АДРЕСА_1 »;

- проектно-кошторисної документації;

- пояснювальних записок; проектів організації будівництва; архітектурно-будівельних рішень; технологічних рішень;

- документів щодо проведення експертизи проектної документації (листування щодо проведення експертизи, висновки експертизи з додатками, платіжні доручення та виписки щодо оплати робіт із проведення експертизи проектної документації);

- дозвільної документації на виконання будівельних робіт по об`єкту (декларації про початок виконання підготовчих робіт, декларації про початок виконання будівельних робіт, декларації про готовність об`єкта до експлуатації, містобудівних умов і обмежень, технічних умов, дозволів, погоджень органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій);

- документи, що підтверджують придбання та якість матеріалів використаних під час виконання будівельних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщень 4-го поверху будівлі комунального обласного підприємства Сумської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_3 » для центру медичної статистики АДРЕСА_1 »: договори з додатками та доповненнями щодо постачання ТМЦ; видаткові, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, шляхові листи, договори на перевезення, акти взаєморозрахунків, паспорти, сертифікати якості, документи щодо оплати (платіжні доручення, виписка з банківських рахунків), довіреності щодо отримання зазначених ТМЦ та інших документів;

- актів виконаних робіт (КБ-2в, КБ3), актів прихованих робіт, актів виконаних робіт з одиничною розцінкою, ресурсних відомостей, локальних кошторисів, копій документів, що підтверджують вартість та походження матеріалів, використаних під час реконструкції;

- документів щодо здійснення авторського і технічного нагляду (договори на здійснення авторського, технічного нагляду, накази про призначення відповідальних осіб, журнали здійснення авторського, технічного нагляду, звіти, платіжні доручення та виписки щодо оплати послуг авторського, технічного нагляду);

- загального журналу робіт; спеціальні журнали з окремих видів робіт,

- актів обстеження, дефектних актів, технічні схеми виконаних робіт;

- платіжних доручень та виписок.

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 .

У разі невиконання вимог ухвали, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку, з метою відшукування та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75336874
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —591/4067/18

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сибільов О. В.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 03.01.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сибільов О. В.

Ухвала від 11.10.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 11.10.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 25.07.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 16.07.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 16.07.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні